Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πέρασε μέσα από την κόλαση και οι Έλληνες άντεξαν
  • [02] Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [03] Αιματηρές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο
  • [04] Ο ΟΦΗ πήρε το "Χ" στην Κομοτηνή
  • [05] Σημαντική νίκη για τον Λεβαδειακό
  • [06] Εντυπωσιακή ανατροπή από την Ξάνθη
  • [07] Ο Ολυμπιακός πήρε το Διηπειρωτικό στο μπάσκετ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πέρασε μέσα από την κόλαση και οι Έλληνες άντεξαν

    "Η Ελλάδα πέρασε μέσα από την κόλαση και οι Ελληνες άντεξαν αυτή την κρίση με πολλή αξιοπρέπεια" τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δισέλιδη συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας "Κρόνεν Τσάιτουνγκ", διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η χώρα σκοπεύει να αποπληρώσει το χρέος της και εκτιμώντας πως σε δύο χρόνια θα έχει περάσει τη δυσκολότερη περίοδο.

    Σε αντίθεση με άλλους, όπως αναφέρει, ο ίδιος δεν αναμένει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ τα χρήματα θα επιστραφούν, «όχι γιατί αυτό υπαγορεύουν οι πιστωτές, αλλά γιατί θέλουμε να βάλουμε σε τάξη τη χώρα μας». «Είμαστε μέρος της ευρωπαικής οικογένειας, παρακαλέσαμε για βοήθεια την Ευρωπαική Ενωση, σκοπεύουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως το τελευταίο που θα χρειαζόταν τώρα η χώρα θα ήταν να τη δείχνουν κάποιοι με το δάκτυλο και να αμφισβητούν την αξιοπρέπειά της.

    [02] Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 54 άνθρωποι, κυρίως μαθητές και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ σήμερα, δήλωσαν αστυνομικοί.

    Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την επομένη μιας σειράς επιθέσεων σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον 73 θύματα.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ τον Σεπτέμβριο. Από τις αρχές Οκτωβρίου οι νεκροί σε επιθέσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τους 150, ενώ συνολικά το 2013 -σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου- οι νεκροί από ενέργειες βίας ξεπερνούν τους 4.850.

    [03] Αιματηρές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο και 94 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και δυνάμεις επιβολής του νόμου, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

    Ο στρατός, ο οποίος είχε καταστείλει με ιδιαίτερα αιματηρό τρόπο τις διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο πριν από δύο μήνες, είχε αναπτύξει πολλά άρματα μάχης στο Κάιρο καθώς οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι και οι αντίπαλοί του οργάνωσαν ξεχωριστές διαδηλώσεις σήμερα, στην 40ή επέτειο του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1973.

    [04] Ο ΟΦΗ πήρε το "Χ" στην Κομοτηνή

    Τον ένα βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Πανθρακικός και ΟΦΗ στην Κομοτηνή, 1-1, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι, που έφτασαν τους 10 βαθμούς, άνοιξαν το σκορ στο 25΄ με τον Ρομέου, ενώ στο 50΄ ο Μακρής ισοφάρισε για την ομάδα της Κρήτης, που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς.

    Αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στο 93΄ ο Μακρής για μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

    [05] Σημαντική νίκη για τον Λεβαδειακό

    Με γκολ του Μάντζιου στο 75' ο Λεβαδειακός νίκησε εντός έδρας 1-0 την Καλλονή, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα παίκες από το 60', λόγω αποβολής του Περόνε.

    [06] Εντυπωσιακή ανατροπή από την Ξάνθη

    Με εντυπωσιακή ανατροπή η Ξάνθη επικράτησε 3-2 του Απόλλωνα Σμύρνης στα «Πηγάδια», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Κόρμπου (12΄) και Γκουέλα (25΄), αλλά οι «ακρίτες» επέστρεψαν και με γκολ των Κάλβο (32΄) και Σολάρι (40΄ και 84΄) πήραν την πρώτη νίκη τους με τον Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο.

    [07] Ο Ολυμπιακός πήρε το Διηπειρωτικό στο μπάσκετ

    Το Διηπειρωτικό Κύπελλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Πινιέιρος Σκάι, με 86-69, στον 2ο τελικό, στο κλειστό «Χοσέ Κορέα» του Μπαρουέρι.

    Στον πρώτο τελικό, τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10), η ομάδα του Πειραιά είχε νικήσει την ομάδα του Σάο Πάολο με 81-70. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν απόψε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προσθέτει το συγκεκριμένο τρόπαιο στο παλμαρέ της, καθώς την τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί αγώνας ανάμεσα στον πρωταθλητή Ευρώπης και την πρωταθλήτρια Αμερικής στο μπάσκετ ήταν το 1996 (πριν από 17 χρόνια), με νικητή τον τότε πρωταθλητή Ευρώπης στο Παρίσι, Παναθηναϊκό. Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με 89-83 στον 1ο τελικό στο ΟΑΚΑ από την Ολίμπια Βενάδο Τουέρτο της Αργεντινής, αλλά κάλυψε τη διαφορά με νίκη 101-76 στον δεύτερο αγώνα.

    Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-33, 64-50, 86-69


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 October 2013 - 18:30:23 UTC