Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγγελική εντολή για διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με τη διακίνηση πολεμικών όπλων
  • [02] Την πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε στους γιατρούς ο Αδ. Γεωργιάδης
  • [03] "Περικοπές δαπανών ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αυξήσουν το όριο του χρέους"

  • [01] Εισαγγελική εντολή για διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με τη διακίνηση πολεμικών όπλων

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τη διακίνηση πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, τα οποία σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.

    [02] Την πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε στους γιατρούς ο Αδ. Γεωργιάδης

    Tην πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ, της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρέδωσαν αργά το απόγευμα στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον υφυπουργό, Αντώνη Μπέζα.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η πρόταση αυτή αποτελεί την αφετηρία για τη διενέργεια ενός ευρύτατου διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων φορέων. Θέλω, όμως, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στον χώρο της Υγείας, το ταχύτερο δυνατό».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του προέδρου της επιτροπής, Κ. Σουλιώτη, δεν διευκρινίζεται αν ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι μόνο «αγοραστής» ή και «πάροχος» υπηρεσιών Υγείας, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν οι δομές υγείας του οργανισμού ( πολυιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας κ.α.) και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του ΕΣΥ με εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.

    [03] "Περικοπές δαπανών ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αυξήσουν το όριο του χρέους"

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ δήλωσε σήμερα ότι το Σώμα δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα "καθαρό" νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό ώστε να τερματιστεί η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, ενώ επιπροσθέτως ζήτησε περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για την αύξηση του νομίμου ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

    "Δεν πιστεύω ότι θα κηρύξουμε στάση πληρωμών", επανέλαβε ο Μπένερ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές. Όμως "εάν πρόκειται να αυξήσουμε το ποσό των χρημάτων που επιτρέπεται να δανειστούμε, τότε οφείλουμε να κάνουμε κάτι για το πρόβλημα των δαπανών και την απουσία οικονομικής ανάπτυξης", πρόσθεσε.

    Ο Μπένερ επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή αρνείται να διαπραγματευτεί το θέμα του προϋπολογισμού ενώ συνεχίζεται, για τέταρτη ημέρα, το "κλείσιμο" του κράτους. "Δεν είναι παιχνίδι! Οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, ούτε κι εγώ την θέλω. Αυτό που ζητάμε είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε, να ξανανοίξουμε το κράτος και να εισάγουμε την ίση εφαρμογή του Obamacare για όλους τους Αμερικανούς. Είναι τόσο απλό. Και αυτό ξεκινά με μια απλή συζήτηση", είπε ο Μπένερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2013 - 18:30:22 UTC