Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ιω. Στουρνάρα απόψε και μίνι υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο
  • [02] Σύσκεψη με τους υπουργούς, που θα τον συνοδέψουν στο Ισραήλ, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός
  • [03] Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής
  • [04] Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια
  • [05] Η Ελλάδα πιθανόν θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, εκτιμά ο Κλ. Ρέγκλινγκ
  • [06] Διαδηλώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ιω. Στουρνάρα απόψε και μίνι υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα έχει απόψε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μίνι υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, για την προετοιμασία του ταξιδιού του την ερχόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ.

    "Ενώνουμε τις δυνάμεις για να συντρίψουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα, να αποκρούσουμε τη βία, να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα.

    Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε την Πατρίδα μας από την κρίση και να ανακουφίσουμε την κοινωνία μας, δίνοντας προοπτική στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία μας" τονίζει ο Αντ. Σαμαράς σε δήλωσή τουγια την 39η επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.

    [02] Σύσκεψη με τους υπουργούς, που θα τον συνοδέψουν στο Ισραήλ, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός

    Σύσκεψη με τους υπουργούς της κυβέρνησης, που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ, θα έχει αύριο στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που αναμένεται από ώρα σε ώρα στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Ισραήλ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου.

    [03] Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής

    Με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκινούν το απόγευμα της Δευτέρας, οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.

    Τον αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής, θα είναι η δεύτερη Σύνοδος της 15ης περιόδου της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

    Πρόκειται για μια κρίσιμη Σύνοδο, η οποία θα επεξεργαστεί τον Προϋπολογισμό του 2014, τον πρώτο -σύμφωνα με την κυβέρνηση- πλεονασματικό Προϋπολογισμό, μετά τον αντίστοιχο του 2001, το πρώτο νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας (σε συσχέτιση με τη σχετική απόφαση- πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), καθώς και το πρωτοφανές φαινόμενο της κατηγορίας εναντίον αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος (της Χρυσής Αυγής) και βουλευτών του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας κ.α.- τη δε επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών.

    [04] Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

    Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

    Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Από την ίδια ημέρα, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές.

    Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

    [05] Η Ελλάδα πιθανόν θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, εκτιμά ο Κλ. Ρέγκλινγκ

    Πιθανό θεωρεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι αρκετά σαφές ότι δεν θα μπορεί την επόμενη χρονιά να αναχρηματοδοτηθεί στις αγορές με δικά της ομόλογα».

    Διευκρινίζει, πάντως, ότι τα γερμανικά δισεκατομμύρια της ευρωδιάσωσης δεν έχουν χαθεί και ότι ως τώρα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κόστος για τον γερμανικό προϋπολογισμό.

    «Μόνον όταν όλες οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση μπορέσουν και πάλι να αναχρηματοδοτηθούν μόνες τους στις αγορές θα έχει έλθει η ώρα, που θα μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε τον μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρώπη», διευκρινίζει ακόμη ο κ. Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν έχει ως τώρα ενδείξεις ότι θα προστεθούν νέα προγράμματα για άλλα κράτη της Ευρωζώνης.

    [06] Διαδηλώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο

    Αψηφώντας την καταστολή των διαδηλώσεων από τις υπηρεσίες ασφαλείας, περίπου 2.000 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του ανατραπέντος από τον στρατό πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έκαναν πορεία σήμερα από ένα προάστιο του Καΐρου προς τον χώρο όπου βρισκόταν ο καταυλισμός, τον οποίο διέλυσαν με μια αιματηρή επιχείρηση τον Αύγουστο η αστυνομία και ο στρατός.

    Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του επικεφαλής του στρατού, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε τον Μόρσι την 3η Ιουλίου, απαιτώντας την πτώση του.

    Στρατιώτες και αστυνομικοί λάμβαναν μαζικά θέσεις γύρω από το τέμενος Ραμπάα αλ Ανταουίγια, καθώς πλησίαζε η πορεία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

    Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην επιχείρηση του Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2013 - 14:30:21 UTC