Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Κορυδαλλό ο Ν. Μιχαλολιάκος
  • [02] Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς στον Κορυδαλλό του Ν. Μιχαλολιάκου και τριών στελεχών της ΧΑ
  • [03] Ν. Βούτσης: Ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν μετά τις εξελίξεις με τη ΧΑ
  • [04] Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 36 συλλήψεις στην Κόρινθο
  • [05] Σύλληψη υπαξιωματικού του λιμενικού στην Πάτρα
  • [06] Ο Τόνι Μπλερ σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης
  • [07] Πάνω από 20 υποθαλάσσιοι σεισμοί αναστάτωσαν τους κατοίκους στον Κόλπο της Βαλένθιας

  • [01] Στον Κορυδαλλό ο Ν. Μιχαλολιάκος

    Έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης και η γυναίκα ανθυπαστυνόμος από την ασφάλεια Πειραιά.

    Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα είναι δρακόντεια, με αποκλεισμό και περιφερειακών δρόμων.

    Άγνωστο, εξάλλου, παραμένει το πώς θα κρατηθούν τελικά οι τέσσερις προφυλακισθέντες. Οι πιθανότητες, που εξετάζονται τουλάχιστον για τους δύο βουλευτές, είναι να μεταφερθούν στη λεγόμενη πτέρυγα των VIP, όπου κρατείται και ο Άκης Τσοχατζοπουλος, ή να μεταφερθούν στην πτέρυγα, όπου κρατούνται τα μέλη της 17Ν.

    [02] Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς στον Κορυδαλλό του Ν. Μιχαλολιάκου και τριών στελεχών της ΧΑ

    Σε εξέλιξη είναι η μεταγωγή από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, των δύο βουλευτών και των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν προφυλακιστέα μετά τις απολογίες τους.

    Πρόκειται για τον γγ του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο, τον βουλευτή Ι. Λαγό, τον πυρηνάρχη της οργάνωσης στη Νίκαια και την ανθυπαστυνόμο από τον Πειραιά.

    Για την ασφαλή μεταφορά τους έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι.

    [03] Ν. Βούτσης: Ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν μετά τις εξελίξεις με τη ΧΑ

    Συνολική θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν μετά το πρωτόγνωρο γεγονός ύπαρξης στην ελληνική Βουλή ενός νομίμως εκλεγμένου πολιτικού κόμματος που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν ετέθη επιμέρους ζήτημα που να έχει σχέση με την περικοπή αποζημιώσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι υπόδικοι.

    Ο κ. Βούτσης με παρέμβασή του, ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν σε αυτή την υπόθεση και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή (θέματα άρσης ασυλιών, ενδεχόμενο αναπλήρωσης εδρών, χρηματοδότηση κόμματος, μισθολογικά, αποζημιώσεις, γενικά τα ονομαζόμενα προνόμια) πρέπει να συζητηθούν ενιαία κατά τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια, διότι δεν είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιμέρους ρυθμίσεις.

    [04] Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 36 συλλήψεις στην Κόρινθο

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από χθες το βράδυ έως σήμερα τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Κατά την επιχείρηση έγιναν έλεγχοι σε 299 άτομα, 225 οχήματα και 26 καταστήματα.

    Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα και συνελήφθησαν 36, τα οποία κατηγορούνται ένας για ναρκωτικά, δύο επειδή σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 71.285,87 ευρώ και 782.622,26 ευρώ, αντίστοιχα, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις, επτά για παράνομα τυχερά παιχνίδια, 14 για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, οκτώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρας, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    [05] Σύλληψη υπαξιωματικού του λιμενικού στην Πάτρα

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, διέταξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς, μετά τη σύλληψη δύο υπαξιωματικών του λιμενικού στην Πάτρα, μετά από ανώνυμη καταγγελία που ενέπλεκε τα συγκεκριμένα στελέχη σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

    Οι συλλήψεις έγιναν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του λιμενικού και παρουσία εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στα σπίτια των δύο υπαξιωματικών.

    Στην οικία τού ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κούτες λαθραίων τσιγάρων και κατασχέθηκε το ιδιωτικό όπλο του, το οποίο έφερε νομίμως, με σκοπό τη βαλλιστική του εξέταση.

    [06] Ο Τόνι Μπλερ σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ βρίσκεται στα Τίρανα, όπου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

    Στη συνέχεια, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ράμα, στην οποία ανακοινώθηκε ότι θα είναι σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Ράμα τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν θα πληρώνεται από τους Αλβανούς φορολογούμενους, αλλά θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στην αλβανική κυβέρνηση.

    Ο κ. Μπλερ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα του αποστολή και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας διαφορετικής Αλβανίας.

    [07] Πάνω από 20 υποθαλάσσιοι σεισμοί αναστάτωσαν τους κατοίκους στον Κόλπο της Βαλένθιας

    Πάνω από 20 υποθαλάσσιοι σεισμοί μεγέθους 1,8 ως 4,1 βαθμών σημειώθηκαν στον Κόλπο της Βαλένθιας, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο της Ισπανίας.

    Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από τους σεισμούς αυτούς, οι οποίοι σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από κατοίκους που θορυβήθηκαν από τη σεισμική δραστηριότητα από τις επαρχίες Καστεγιόν, Ταραχόνα και Βαρκελόνη.

    Στον Κόλπο της Βαλένθιας, μια περιοχή της ανατολικής Ισπανίας όπου συνήθως δεν σημειώνεται σεισμική δραστηριότητα, έχουν καταγραφεί πάνω από 300 σεισμικές δονήσεις μετά την 13η Σεπτεμβρίου.

    Ο ισχυρότερη εξ αυτών, μια δόνηση 4,2 βαθμών, ώθησε τις αρχές στην περιοχή να θέσουν σε ισχύ ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση σεισμών.

    Γεωλόγοι και οικολόγοι λένε ότι οι σεισμοί οφείλονται σε μια τεράστια υποθαλάσσια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου η οποία άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 October 2013 - 14:30:22 UTC