Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του Δημοσίου, η σύμβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την Abu Dhabi Mar»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί
  • [03] Φωτιά στην ορεινή Κορινθία
  • [04] Πόλη... "κούκλα" γίνεται το Κιλκίς

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του Δημοσίου, η σύμβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την Abu Dhabi Mar»

    Για «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διευκρινίζοντας ότι «η σύμβαση του 2010, που έχει τη σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το έγκλημα που διέπραξαν στον Σκαραμαγκά.

    Το ελληνικό Δημόσιο, είπε ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την Abu Dhabi Mar του κ. Σάφα. Ταυτόχρονα οφείλει να ανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια, να ναυπηγηθούν, να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι τα ναυπηγεία αυτά, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχουν, μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί

    «Οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο American Jewish Comity και πρόσθεσε:

    «Eμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη, που κάνει τη δουλειά της».

    Μέσα σε χειροκροτήματα των μελών της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί πλήρως και σημείωσε ότι ο αρχηγός και πέντε βουλευτές της έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεο-ναζί και ότι είναι τα οικονομικά προβλήματα και η υψηλή ανεργία, που τους ώθησαν στο να την επιλέξουν.

    [03] Φωτιά στην ορεινή Κορινθία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τη μία μετά το μεσημέρι, στη δασική περιοχή Στενό, στο όρος Ζήρεια της ορεινής Κορινθίας.

    Η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και καίει παρθένο ελατοδάσος, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

    Για τηνκατάσβεση της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα και 40 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα καιβυτιοφόρα δήμων. Το έργο τους συνδράμουν από αέρος ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη καναντέρ.

    Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [04] Πόλη... "κούκλα" γίνεται το Κιλκίς

    Δεκαπέντε χρόνια διοργανώσεων "μετρά" ήδη το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και παντομίμας του Κιλκίς που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου.

    Επί 15 μέρες από σήμερα η πόλη ντύνεται... ?κούκλα? και φιλοξενεί 21 θιάσους από πολλές χώρες (από την Ισπανία και την Πορτογαλία ως τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ιταλία), 23 έργα, ένα διεθνές εργαστήριο κοινωνικού θεάτρου για εφήβους, τρία σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, ένα σεμινάριο για κουκλοπαίκτες, δώδεκα εργαστήρια στα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς, δέκα εργαστήρια στα γυμνάσια και λύκεια του Κιλκίς, μια ημερίδα για το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση και 19 ομιλητές...

    Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ν. Κορέα, την Σλοβενία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα παίξουν στην πόλη του Κιλκίς και καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και μαθήματα σε εκπαιδευτικούς και νέους κουκλοπαίκτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 September 2013 - 14:30:22 UTC