Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ΗΠΑ αύριο ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Εισαγγελική έρευνα για τα «κλειστά πανεπιστήμια»
  • [03] Κλειστός σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής
  • [04] Συμπλοκή μεταξύ οπαδών ομάδων έξω από τον Άρειο Πάγο
  • [05] Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να εκπαίδευε Χρυσαυγίτες στη Ρόδο
  • [06] Επεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο
  • [07] "Οι επιθεωρήσεις στη Συρία θα αρχίσουν μέχρι την Τρίτη"
  • [08] Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου

  • [01] Στις ΗΠΑ αύριο ο Αντ. Σαμαράς

    Για τις ΗΠΑ αναχωρεί, αύριο στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα έχει μαραθώνιο συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον έως την επόμενη Πέμπτη, με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, την Ομογένεια καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων και αμερικανικών ΜΜΕ.

    Πριν την αναχώρησή του, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρόικα.

    Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.

    Για την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και, στη συνέχεια, θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό για τις φιλικές απέναντι στην Ελλάδα θέσεις του.

    [02] Εισαγγελική έρευνα για τα «κλειστά πανεπιστήμια»

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

    Αφορμή για την εισαγγελική εντολή αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, Κων. Αρβανιτόπουλος, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα των «κλειστών πανεπιστημίων».

    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

    [03] Κλειστός σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής

    Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής εξαιτίας της εισόδου στον εργοστασιακό χώρο δεκάδων ατόμων που ψάχνουν στα σκουπίδια. Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός, με επιστολή του χθες προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση, ενημέρωσε για την κλιμάκωση του φαινομένου παράνομης εισόδου δεκάδων ανθρώπων που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια.

    Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός, σε ανακοίνωση του, «οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, ούτε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα».

    [04] Συμπλοκή μεταξύ οπαδών ομάδων έξω από τον Άρειο Πάγο

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα έξω από τον Άρειο Πάγο, στους Αμπελόκηπους.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο συνεπλάκησαν φίλαθλοι, αν και αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ένταση σχετιζόταν με την είσοδο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κτίριο.

    Όπως έγινε επισήμως γνωστό από τη ΓΑΔΑ, στον Άρειο Πάγο εκδικάζονταν σήμερα υπόθεση για επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού, το 2011 στον Άλιμο. Φίλαθλοι που βρίσκονταν εκεί για υποστήριξη, βγήκαν έξω από το κτίριο και συνεπλάκησαν με φιλάθλους, πιθανότατα άλλης ομάδας.

    Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών, ενώ γίνονται και προσαγωγές.

    [05] Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να εκπαίδευε Χρυσαυγίτες στη Ρόδο

    Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο.

    Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση, για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Οι εργοδοτικές εισφορές αφορούσαν σε επιχείρηση ειδών εστίασης. Επειδή η καταδικαστική απόφαση είχε εκδοθεί στο όνομά του, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του και για συμμετοχή σε εταιρεία που απαγορεύεται στον Κανονισμό.

    Ο ρόλος του στην εταιρεία θα διερευνηθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, παράλληλα με την υπόθεση που αφορά τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

    [06] Επεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο

    Αναστάτωση προκλήθηκε, λίγο μετά τη μία, έξω από τον Άρειο Πάγο, όταν ομάδα ατόμων με κράνη στα χέρια, χωρίς κουκούλες, δημιούργησε επεισόδια, πετώντας πέτρες.

    [07] "Οι επιθεωρήσεις στη Συρία θα αρχίσουν μέχρι την Τρίτη"

    Οι επιθεωρήσεις στη Συρία για το χημικό οπλοστάσιό της πρέπει να αρχίσουν το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη, τονίζεται στο κείμενο του σχεδίου απόφασης του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW, OIAC), ο οποίος συνεδριάζει απόψε για να το εγκρίνει.

    Οι επιθεωρητές θα πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ύποπτες εγκαταστάσεις που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο, τον οποίο παρέδωσε στις 19 Σεπτεμβρίου η Συρία, αναφέρεται στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Όλες οι εγκαταστάσεις οι οποίες αναφέρονται στον επίσημο κατάλογο του χημικού οπλοστασίου που παραδόθηκε από τη Συρία στον OPCW, πρέπει να επιθεωρηθούν μέσα σε "30 ημέρες το αργότερο μετά την υιοθέτηση αυτής της απόφασης", που αναμένεται απόψε, καθώς το Εκτελεστικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει στη Χάγη στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας).

    [08] Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου

    Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, «σώπασε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Η σορός της Πόλυς Πάνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημααπό τις 09.30 της Δευτέρας(30/9) στο παρεκκλήσι του Α΄Νεκροταφείου ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

    Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 September 2013 - 12:30:22 UTC