Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία
  • [02] Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών
  • [03] Νέο ηλιακό αεροσκάφος θα επιχειρήσει τον γύρο του κόσμου το 2015
  • [04] Έρχονται οι «εύκαμπτες» οθόνες σε «έξυπνα» τηλέφωνα

  • [01] Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την Τετάρτη την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δις ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η Ιρλανδία καταβάλει σθεναρές προσπάθειες ώστε να είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2 τοις εκατό ετησίως από το επόμενο έτος ώστε το χρέος να είναι βιώσιμο, μεταδίδει το Ρόιτερς.

    Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως η οικονομία της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε 1,2 τοις εκατό κατά το δεύτερο τετράμηνο καθώς οι εξαγορές και η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με πιο πρόσφατους δείκτες υποδηλώνεται ότι θα υπάρξει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    [02] Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών

    Ολοήμερες εφ' όλης της ύλης διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας, θα διεξαχθούν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

    Οι συναντήσεις θα αρχίσουν το πρωί και η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέματα, όπως το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα, τον προϋπολογισμό του 2014, την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τον κώδικα των δικηγόρων, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις.

    Νωρίς το απόγευμα, θα μετάσχει στις διαπραγματεύσεις και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, καθώς οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.

    [03] Νέο ηλιακό αεροσκάφος θα επιχειρήσει τον γύρο του κόσμου το 2015

    Η Solar Impulse, η ελβετική εταιρεία, που κατασκεύασε το πρώτο αεροπλάνο που διέσχισε το καλοκαίρι τις ΗΠΑ πετώντας αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, προχωρά σε συνεργασία με την Google.

    Οι δραστηριότητες, καθώς και οι πειραματικές πτήσεις της Solar Impulse θα συνεχίσουν να καλύπτονται απευθείας από το YouTube, Google+, Google Glass and Google Earth με σκοπό την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    Το ηλιακό αυτό αεροπλάνο ολοκλήρωσε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 ένα ταξίδι-σταθμό στην ιστορία της αεροπλοΐας, φθάνοντας στην Νέα Υόρκη από το Σαν Φρανσίσκο, και αφού προηγουμένως είχε καλύψει μια απόσταση 3.511 μιλίων. Το ταξίδι διήρκησε ενάμισι μήνα με ενδιάμεσες στάσεις στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι και Ουάσιγκτον (DC). Είναι το πρώτο αεροπλάνο που καλύψε μια τέτοια απόσταση χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια, καθώς οι 12.000 ηλιακές κυψέλες που διαθέτει τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ισχύ τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του. Μόλις το φως του ήλιου χαθεί, δουλειά πιάνουν οι μπαταρίες λιθίου βάρους 400 κιλών, έτσι ώστε το αεροπλάνο να συνεχίσει να πετά ανενόχλητο και τη νύχτα. Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε από ίνες άνθρακα και έχει άνοιγμα πτερύγων 63,4 μέτρα, όσο δηλαδή και ένα Μπόινγκ 747 και βάρος μόλις 1.600 κιλά, όσο δηλαδή ένα μεσαίο αυτοκίνητο.

    Ένα δεύτερο ηλιακό αεροπλάνο βρίσκεται στα τελευταία στάδια κατασκευής. Πρόκειται για το «HB-SIB», που θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις το 2014, με σκοπό να επιχειρήσει το γύρο του κόσμου το 2015.

    [04] Έρχονται οι «εύκαμπτες» οθόνες σε «έξυπνα» τηλέφωνα

    Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung σκοπεύει να κυκλοφορήσει σύντομα «εύκαμπτες» οθόνες σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση του μοντέλου της εταιρείας, Galaxy Note 3, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

    Οι νέες «έξυπνες» συσκευές θα διαθέτουν πλαστικά πάνελ με ενσωματωμένες διόδους εκπομπής φωτός (OLED). Τον Ιανουάριο, η Samsung παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο με καμπυλωτές αναδιπλούμενες οθόνες. Πάρα ταύτα, ειδικοί στον χώρο της έρευνας για ηλεκτρονικές συσκευές, τονίζουν ότι υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο μπορεί η συγκεκριμένη τεχνολογία να βγει στην αγορά σε χαμηλό κόστος και ταυτόχρονα να είναι αξιόπιστη.

    Ο αναλυτής της CCS, Μπεν Γουντ, μιλώντας στο δίκτυο BBC, υπογράμμισε: «Μια καμπυλωτή εύκαμπτη οθόνη δεν πρόκειται να φέρει επανάσταση στο χώρο των έξυπνων συσκευών ούτε πρόκειται να αλλάξει δραστικά την καθημερινή εμπειρία του χρήστη. Ωστόσο, θα επιτρέψει στη Samsung να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες κατασκευάστριες εταιρείες έξυπνων συσκευών».

    Επιμέλεια: Ιω. Ιωαννίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 September 2013 - 4:30:20 UTC