Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να συγκροτήσουν μέτωπο εναντίον της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Πεντάωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ αύριο, Πέμπτη
  • [03] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ
  • [04] Λεπτομέρειες για το "πάρτι" στην Υγεία, από τον Αδ. Γεωργιάδη
  • [05] Στο υπ. Οικονομικών αύριο η τρόικα για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ
  • [06] Σε θάνατο Κινέζος που σκότωσε ένα νήπιο πάνω σε καυγά με τη μητέρα του παιδιού για μια θέση στάθμευσης
  • [07] Γεμάτο υδρογονάνθρακες είναι το υπέδαφος της επαρχίας του Πακιστάν που επλήγη από τον φονικό σεισμό
  • [08] «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη

  • [01] «Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να συγκροτήσουν μέτωπο εναντίον της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο Φ. Κουβέλης

    Την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα στα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη.

    «Αυτές τις ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά στο ναζιστικό, εγκληματικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Το φίδι πια δεν εκκολάπτεται, το φίδι έχει εκκολαφτεί και έχει βγει από το αυγό και απειλεί με εκφασισμό την ελληνική κοινωνία. Η δημοκρατία μας έχει και δυνατότητες και αντοχές. Αρκεί να τις αξιοποιήσει για να αντιμετωπίσει αυτό το εγκληματικό φαινόμενο που προωθεί τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές και αντιθέσεις που έχουν, πρέπει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνίας εναντίον αυτού του επικίνδυνου φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Δεν χρειάζονται, αντίθετα βλάπτουν, μικροκομματικές συμπεριφορές και μικροκομματικές ενέργειες», είπε ο κ. Κουβέλης.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επίσης, χαρακτήρισε μη δημοκρατικά ωφέλιμη την απόφαση του πρωθυπουργού να μην δεχτεί την πραγματοποίηση σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [02] Πεντάωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ αύριο, Πέμπτη

    Πεντάωρη στάση εργασίας για αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης προκήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, προκειμένου να μπορέσουν οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να βρεθούν στην τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

    [03] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ

    Την προσωρινή αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων από την Πέμπτη 29-9-2013 και την ανάληψη διαφορετικών μορφών αντίδρασης, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, μετά από γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν οι σύλλογοι εργαζομένων στο Ίδρυμα.

    [04] Λεπτομέρειες για το "πάρτι" στην Υγεία, από τον Αδ. Γεωργιάδη

    Σε λεπτομέρειες που αφορούν το «πάρτι» στην υγεία πέρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε, τα φαινόμενα αφορούν μια κατηγορία γιατρών και όχι όλους και επισήμανε ότι είναι αδιανόητο σε αυτή την οικονομική συγκυρία να συνεχίζονται αυτές οι τακτικές. Όπως έκανε γνωστό, ήδη ελέγχονται 87 γιατροί σε όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, υπήρξαν γιατροί που έγραψαν παραπεμπτικά σε ασθενείς από έναν έως και τρεις μήνες μετά τον θάνατό τους. Επίσης συγκεκριμένος γιατρός έγραψε παραπεμπτικά σε 29 θανόντες, έως 17 ημέρες μετά τον θάνατό τους. Είναι ενδεικτικό ότι γιατροί έχουν γράψει παραπεμπτικά το 2013 σε ασθενείς που είχαν πεθάνει από το 2001 έως το 2008 ενώ τρεις διαφορετικοί γιατροί έγραψαν παραπεμπτικά που εκτελέστηκαν το 2013 στον ίδιο θανόντα από το 2001. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός έγραψε παραπεμπτικά σε τρεις διαφορετικούς θανόντες του 2005, 2006 και του 2011.

    Οι υποθέσεις των γιατρών που ελέγχονται αφορούν σε υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων. Η έρευνα δείχνει ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκαν υπερβάσεις που ξεπέρασαν τα 53 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο, στην Αττική αδικαιολόγητα υψηλή συνταγογράφηση καταγράφεται σε γιατρούς της Νέας Σμύρνης, ενώ στην περιφέρεια η Λάρισα εμφανίζει τις υψηλότερες δαπάνες υγείας από συνταγογράφηση. Σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου υπερσυνταγογράφηση διαπιστώνεται στις ειδικότητες της παθολογίας, τη καρδιολογίας, της ορθοπεδικής, της γενικής ιατρικής και της μαιευτικής- γυναικολογίας.

    Η υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους παρατηρείται στον δήμο Νέας Σμύρνης (19.948,10 ευρώ), 3,2 φορές υψηλότερη από τη μέση δαπάνη στην Αττική. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δήμος Αλίμου με 13.223,50 ευρώ δαπάνη διπλάσια του μέσου όρου. Οι δέκα νομοί με την υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους είναι οι νομοί Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Αττικής, Δράμας, Κέρκυρας, Χανίων και Ιωαννίνων.

    [05] Στο υπ. Οικονομικών αύριο η τρόικα για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

    Στο υπουργείο Οικονομικών μεταβαίνουν εκ νέου αύριο το απόγευμα οι επικεφαλής της τρόικας, με τις διαπραγματεύσεις να εστιάζονται στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.

    Για τον συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα συμμετάσχει η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

    [06] Σε θάνατο Κινέζος που σκότωσε ένα νήπιο πάνω σε καυγά με τη μητέρα του παιδιού για μια θέση στάθμευσης

    Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Πεκίνου ένας άνδρας που σκότωσε ένα νήπιο πετώντας το βίαια στο έδαφος κατά τη διάρκεια ενός καυγά με τη μητέρα του παιδιού με αφορμή μια θέση στάθμευσης.

    Ο Χαν Λέι, 39 ετών, άρπαξε το κοριτσάκι, ηλικίας 34 μηνών, από το καροτσάκι όπου βρισκόταν ενώ καυγάδιζε με τη μητέρα της μικρής στη συνοικία Ντασίνγκ, στα περίχωρα του Πεκίνου, τον περασμένο Ιούλιο.

    Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

    [07] Γεμάτο υδρογονάνθρακες είναι το υπέδαφος της επαρχίας του Πακιστάν που επλήγη από τον φονικό σεισμό

    Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 327 ανθρώπους, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

    «Διακόσιες ογδόντα πέντε σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην περιφέρεια Αουάταν», δήλωσε ο Άμπντουλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της περιοχής αυτής που έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό.

    «Και 42 σοροί βρέθηκαν στη γειτονική περιφέρεια Κεχ», πρόσθεσε.

    Ο χθεσινός σεισμός των 7,7 βαθμών έπληξε την επαρχία Μπαλουτσιστάν, την πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, της οποίας το υπέδαφος είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα.

    Ο στρατός του Πακιστάν έχει στείλει εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν τους πληγέντες του χειρότερου σεισμού που έχει γίνει στη χώρα από το 2005, οπότε περίπου 75.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Πακιστάν.

    [08] «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη

    Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της ζωής της αφηγείται η Άλκη Ζέη στην αυτοβιογραφία της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

    Στα 88 της χρόνια τώρα, ζωντανεύει τις παιδικές και νεανικές της μνήμες που ξεδιπλώνονται από τη Σάμο ως την Αθήνα, με φόντο τα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα, από τη δικτατορία του Μεταξά και καταλήγει στα Δεκεμβριανά, έως τη μέρα του γάμου της το 1945, με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, δίνοντας ανάγλυφα στον αναγνώστη μια πινακοθήκη ανθρώπων, που έμελε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα: Διδώ Σωτηρίου, Κουν, Γκάτσος, Εμπειρίκος, η κολλητή παιδική της φίλη από τα σχολείο, Ζωρζ Σαρή, ο Μάριος Πλωρίτης, η Μελίνα Μερκούρη, αγαπημένη της φίλη από τα χρόνια του Παρισιού, ο «Πέτρος» της ΕΠΟΝ, ψευδώνυμο του εκδότη Μίμη Δεσποτίδη, από τις εξέχουσες προσωπικότητες της Αριστεράς.

    Η συγγραφική περιπέτεια της Άλκης Ζέη, ξεκίνησε όταν παιδί ακόμα, καθισμένη στο μαρμάρινο τραπέζι του σπιτιού της, μ' ένα καλά ξυσμένο μολύβι, έγραφε στις υπηρετριούλες της πολυκατοικίας γράμματα προς τους αγαπημένους τους. Από εκεί εμπνέεται τον τίτλο του νέου βιβλίου της «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 14:30:21 UTC