Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικρίσεις δέχτηκε η Γαλλία για την μεταχείρισή της προς τους Ρομά
  • [02] Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία
  • [03] Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τα χημικά όπλα της Συρίας
  • [04] Η αλ Σαμπάαμπ ευθύνεται για την επίθεση στο Ναϊρόμπi

  • [01] Επικρίσεις δέχτηκε η Γαλλία για την μεταχείρισή της προς τους Ρομά

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Τετάρτη τη Γαλλία ότι πρέπει να σέβεται το δικαίωμα των Ρομά να ταξιδεύουν και να ζουν οπουδήποτε στο μπλοκ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς που είπε ότι πρέπει να «γυρίσουν πίσω», στη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία.

    Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε τη Γαλλία για την εκδίωξη 10.000 Ρομά από προσωρινούς οικισμούς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

    «Οι Ρομά είναι καταδικασμένοι σε μια ζωή διαρκούς ανασφάλειας και αναγκάζονται να περιφέρονται από τον έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στον άλλον. Οι καταναγκαστικές εκδιώξεις πρέπει να απαγορευθούν από το νόμο», δήλωσε ο Τζον Νταλχιούσεν της Διεθνούς Αμνηστίας.

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί προειδοποίησε ωστόσο ότι η ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα διαμονής σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών ?είτε αυτοί προέρχονται από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία ή τη Γαλλία. «Εάν αυτές οι αρχές, οι κανόνες δικαίου δεν γίνονται σεβαστοί, η Επιτροπή σαφώς θα χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της», δήλωσε ο Μπαγί, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί λεπτομερώς στις πιθανές κυρώσεις.

    [02] Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την Τετάρτη την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δις ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η Ιρλανδία καταβάλει σθεναρές προσπάθειες ώστε να είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2 τοις εκατό ετησίως από το επόμενο έτος ώστε το χρέος να είναι βιώσιμο, μεταδίδει το Ρόιτερς.

    Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως η οικονομία της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε 1,2 τοις εκατό κατά το δεύτερο τετράμηνο καθώς οι εξαγορές και η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με πιο πρόσφατους δείκτες υποδηλώνεται ότι θα υπάρξει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    [03] Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για τα χημικά όπλα της Συρίας

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με μια απόφαση για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, ωστόσο οι συνομιλίες συνεχίζονται.

    «Έχουμε σημειώσει πρόοδο αλλά δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς. Η δήλωση αυτή του αξιωματούχου έρχεται ως απάντηση σε αναφορές που είχαν γίνει νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν καταλήξει στα βασικά σημεία της απόφασης.

    [04] Η αλ Σαμπάαμπ ευθύνεται για την επίθεση στο Ναϊρόμπi

    Ο ηγέτης της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάαμ επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των μελών της ότι ευθύνονται για την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, που κόστισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους.

    Σε ηχητικό μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης το βράδυ της Τετάρτης, ο Αχμέντ Γκόνταν, δήλωσε ότι η επίθεση στο εμπορικό κέντρο αποτέλεσε αντίποινα για την εισβολή της Κένυας στη νότια Σομαλία τον Οκτώβριο του 2011 με στόχο τη συντριβή των ανταρτών, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Αποσύρετε τα στρατεύματά σας ή προετοιμαστείτε για ένα πόλεμο μακράς διαρκείας, για περισσότερα λουτρά αίματος και για την καταστροφή», δήλωσε ο Γκόνταν στο μήνυμά του, το οποίο προφανώς προοριζόταν για την κενυατική κυβέρνηση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 September 2013 - 2:30:25 UTC