Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: «Ευθέως ναι» σε κάθε πρόταση συνεργασίας όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση του φασισμού, της βίας και
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Κυβερνητική επιλογή και όχι εξαναγκασμός της Τρόικας οι απολύσεις στα ΑΕΙ»
  • [03] Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην 48 απεργία της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ η τρόικα
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,86 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο καταγράφουν τα τελικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού
  • [06] Ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου Ομπάμα με τον Ιρανό ομόλογό του
  • [07] Ο Άσαντ "δεν ανησυχεί" από το προσχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία

  • [01] ΠΑΣΟΚ: «Ευθέως ναι» σε κάθε πρόταση συνεργασίας όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση του φασισμού, της βίας και των εκφραστών της

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό και λέει ευθέως "ναι" σε κάθε πρόταση που προωθεί αυτή τη συνεργασία» όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου «γιατί πιστεύει πραγματικά στην ενότητα του λαού απέναντι στον φασισμό, τη βία και τους εκφραστές της», τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι «εδώ όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μακριά από κάθε υποκρισία, από κάθε λογική μικροκομματικού οφέλους».

    Ειδικότερα, οι πηγές του Κινήματος δηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό στις προτάσεις σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και συμφωνεί απόλυτα στην συζήτηση του όλου θέματος στην Βουλή, με τη διαδικασία της συζήτησης Προ Ημερησίας Διάταξης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Κυβερνητική επιλογή και όχι εξαναγκασμός της Τρόικας οι απολύσεις στα ΑΕΙ»

    Επιλογή της κυβέρνησης και όχι εξαναγκασμό της Τρόικας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την απόλυση περίπου 1400 εργαζομένων από τα ΑΕΙ, ενέργεια που, όπως είπε, αποτελεί «ολομέτωπη επίθεση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο».

    Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν δύο λόγοι που εξηγούν την πολιτική της κυβέρνησης: Ο πρώτος λόγος είναι διότι θέλουν να ευνοήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά ιδρύματα. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί εχθρεύονται τη γνώση και τους ανθρώπους της γνώσης.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βάζει λουκέτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο» και κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος σε μια ευρύτερη συσπείρωση προκειμένου να αποτραπεί αυτή η απόφαση της κυβέρνησης. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η κοιτίδα του πολιτισμού μας που είναι τα πανεπιστήμια που παράγουν γνώση, που μορφώνουν τους νέους επιστήμονες.

    [03] Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην 48 απεργία της ΑΔΕΔΥ

    Στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο και μεθαύριο η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες, ΠΟΕ-ΔΟΥ.

    Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία βασική διεκδίκηση του κλάδου είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

    [04] Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ η τρόικα

    Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι μετέβησαν αργά το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Ταμείου παρουσίασε την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013 (έως τώρα λογιστικά, 1 δισ. ευρώ).

    Όμως η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από εφέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014 (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ), προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,86 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο καταγράφουν τα τελικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,86 δισ. ευρώ καταγράφουν τα τελικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,414 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,496 δισ. ευρώ.

    Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,502 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12,484 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7,833 δισ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 34,893 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,906 δισ. ευρώ ή 5,8% έναντι του στόχου του οκταμήνου 2013 (32,987 δισ. ευρώ). Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30,913 δισ. ευρώ, 1,106 δισ. ευρώ ή 3,7%, υψηλότερα έναντι του στόχου του οκταμήνου (29,807 δισ. ευρώ). Συγκεκριμένα τον Αύγουστο, μετά τις ανακατανομές που επήλθαν με την οριστικοποίηση των προσωρινών στοιχείων, οι άμεσοι φόροι υπερέβησαν το μηνιαίο στόχο κατά 259 εκατ. ευρώ ή 14,1% ενώ οι έμμεσοι φόροι κατά 63 εκατ. ευρώ ή 3,4%.

    [06] Ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου Ομπάμα με τον Ιρανό ομόλογό του

    Ο αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Ιρανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

    Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο Ρόουντς είπε ότι στο επίσημο πρόγραμμα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, όμως πρόσθεσε ότι δεν αποκλείονται "τέτοιου είδους επαφές" κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την άλλη, επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Τζεν Ψάκι, είπε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας "χαιρετίζει τη δέσμευση" του Ζαρίφ για συνομιλίες με την ομάδα "5+1" (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία) όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την οποία η Δύση κατηγορεί ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

    [07] Ο Άσαντ "δεν ανησυχεί" από το προσχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι "δεν ανησυχεί" για το προσχέδιο απόφασης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

    "Δεν ανησυχώ. Μετά την ανεξαρτησία της, η Συρία έχει τηρήσει όλες τις συνθήκες που έχει υπογράψει", είπε ο Άσαντ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι China Central Television (CCTV). "Θα τιμήσουμε όλα όσα συμφωνήσαμε", πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην απόφαση της κυβέρνησής του να θέσει το χημικό οπλοστάσιο της χώρας υπό την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας.

    Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε "θετικό" το ρόλο που διαδραματίζουν στο ΣΑ του ΟΗΕ η Κίνα και η Ρωσία καθώς, όπως είπε, "διασφαλίζουν ότι δεν θα βρει βάση οποιαδήποτε δικαιολογία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 September 2013 - 18:30:24 UTC