Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ως "τρομερό έγκλημα" χαρακτήρισε ο Ομπάμα την επίθεση στην Κένυα
  • [02] Δεν είναι της ίδιας εθνικότητας οι ένοπλοι στο Ναϊρόμπι
  • [03] Ο ανταποκριτής της εφημερίδας El Periodico απήχθη στη Συρία
  • [04] Ο βρετανός ΥΠΕΞ Χέιγκ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

  • [01] Ως "τρομερό έγκλημα" χαρακτήρισε ο Ομπάμα την επίθεση στην Κένυα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε τη Δευτέρα την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι από ενόπλους ως ένα «τρομερό έγκλημα» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις κενυάτικες αρχές.

    «Στεκόμαστε στο πλευρό τους ενάντια σε αυτό το τρομερό έγκλημα που έλαβε χώρα», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νιγηριανό πρόεδρο, Γκούντλακ Τζόναθαν, στη Νέα Υόρκη.

    Αμφότεροι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Νιγηρίας, οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον πρόεδρο της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα.

    «Νιώθω τον πόνο του προέδρου Κενυάτα? ο τρόμος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αποτελεί τρόμο για όλους μας», δήλωσε ο Τζόναθαν.

    [02] Δεν είναι της ίδιας εθνικότητας οι ένοπλοι στο Ναϊρόμπι

    Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που τους έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Κένυας σχετικά με την ανάμειξη ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων στην επίθεση που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου τουλάχιστον 62 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 150 τραυματίστηκαν, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αμερικανικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Κένυας, Τζούλιους Καράντζι, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στο εμπορικό κέντρο είναι διαφόρων εθνικοτήτων. «Υποψιαζόμαστε ποιοι είναι, από ποια χώρα προέρχονται και πόσοι είναι συνολικά. Υποψιαζόμαστε επίσης τι η επίθεση αυτή δεν αποτελεί ένα τοπικό συμβάν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παγκόσμια τρομοκρατία και έχουμε βάσιμες πληροφορίες που υποδεικνύουν κάτι τέτοιο», είπε.

    Αξιωματούχοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με το αν όντως Αμερικανοί πολίτες ή κάτοικοι συμμετείχαν στην επίθεση, τουλάχιστον από την Κυριακή οπότε και η σομαλική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε μέσω ανάρτησης στο Twitter την ευθύνη για την εισβολή στο εμπορικό κέντρο, δίνοντας τα ονόματα τριών Αμερικανών, ενός Καναδού, ενός Σουηδού, δύο Βρετανών και ενός Φιλανδού που ήταν μεταξύ των ενόπλων.

    Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές έχουν παραδεχτεί ότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει στη Σομαλία για να εκπαιδευτούν ή να ενταχθούν στην αλ Σαμπάαμπ.

    [03] Ο ανταποκριτής της εφημερίδας El Periodico απήχθη στη Συρία

    Ο ειδικός απεσταλμένος στη Συρία της ισπανικής εφημερίδας El Periodico κρατείται όμηρος στη χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό της η εφημερίδα. «Ο δημοσιογράφος Μαρκ Μαργινέδας απήχθη στη Συρία», αναφέρει στον τίτλο της η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, προσθέτοντας: «Ο Μαρκ Μαργινέδας, ειδικός απεσταλμένος της El Periodico στη Συρία, βρίσκεται στη χώρα αυτή στα χέρια μιας ομάδας των εξεγερμένων από τις 4 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα κατά την οποία επικοινώνησε με τα γραφεία της εφημερίδας στη Βαρκελόνη».

    Ο Μαργινέδας, που έφτασε στη Συρία την 1η Σεπτεμβρίου από τη νότια Τουρκία, «συνοδευόταν από αντιφρονούντες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και «έστειλε την τελευταία του ανταπόκριση τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου από την περιοχή Κασρ Ιμπν Ουάρνταν, κοντά στη Χάμα», γράφει η Ελ Περιόντικο. «Την επόμενη Τετάρτη περιμέναμε να στείλει ένα ρεπορτάζ για ένα κοντινό χωριό το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε δεχθεί επίθεση από τον συριακό στρατό. Γύρω στο μεσημέρι επικοινώνησε με το γραφείο, όμως δεν κατάφερε να στείλει τις πληροφορίες γιατί απήχθη», επισημαίνει η εφημερίδα.

    Προς το παρόν «καμία ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης δεν έχει αναλάβει την ευθύνη» για την απαγωγή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [04] Ο βρετανός ΥΠΕΞ Χέιγκ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ χαιρέτισε σήμερα τις πρόσφατες δηλώσεις της νέας ιρανικής κυβέρνησης ότι επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Δύση και να καθησυχάσει τις ανησυχίες της για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όμως υπογράμμισε ότι μόνο τα λόγια δεν είναι αρκετά.

    «Έχει έρθει η ώρα το Ιράν να συνοδεύσει τις δηλώσεις αυτές με συγκεκριμένες πράξεις, ώστε να καθησυχάσει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις προθέσεις του. Αν ληφθούν τέτοια βήματα, τότε πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ μας μια πιο εποικοδομητική σχέση», δήλωσε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 September 2013 - 2:30:24 UTC