Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμάκιο της τρόικα επισκέφθηκε τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς
  • [02] "Θρίλερ" δίνουν τα έξιτ πολς των γερμανικών εκλογών
  • [03] Πάπας Φραγκίσκος εναντίον παγκόσμιου οικονομικού συστήματος
  • [04] Νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά

  • [01] Κλιμάκιο της τρόικα επισκέφθηκε τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς

    Ικανοποιημένο και αισιόδοξο αποχώρησε από το γραφείο του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ι. Τέντε το κλιμάκιο της Τρόικας, μετά την τετράωρη συνεργασία που είχαν για την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των δράσεων, οι οποίες διαλαμβάνονται στο «οδικό χάρτη της ομάδας δράσης για την Ελλάδα» και στο εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς με την κωδική ονομασία «Διαφάνεια».

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Τρόικας, δεν παρέλειψε να επισημάνει στον κ. Τέντε ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της εμπιστοσύνη».

    [02] "Θρίλερ" δίνουν τα έξιτ πολς των γερμανικών εκλογών

    Προβάδισμα με 42%, όπως αναμενόταν, δίνουν τα έξιτ πολ του πρώτου καναλιού της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελας Μέρκελ, αλλά οι Φιλελεύθεροι (FDP) δεν επιτυγχάνουν την είσοδό τους στην ομοσπονδιακή βουλή, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 4,7%.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν το 26%, οι Πράσινοι το 8% και το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 8,5%.

    Οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD)φθάνουν το 4,9% και μένουν, σύμφωνα με την πρόβλεψη, οριακά εκτός Μπούντεσταγκ.

    Η συμμετοχή έφθασε το 73%.

    Η εταιρεία Infratest-dimap διευκρινίζει ωστόσο ότι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων δεν θεωρούνται ακόμη ασφαλείς για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

    Εξάλλου, το αποτέλεσμα στην Έσση, ένα κρατίδιο-κλειδί της Γερμανίας όπου διεξήχθησαν τοπικές βουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές σήμερα, είναι πολύ αμφίρροπο για να προβλεφθεί, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελας Μέρκελ και η συμμαχία της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, σχεδόν ισοψηφούν, όπως δείχνουν τα έξιτ πολ τα οποία μετέδωσαν προ ολίγου γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    [03] Πάπας Φραγκίσκος εναντίον παγκόσμιου οικονομικού συστήματος

    Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα μια από τις δριμύτερες επιθέσεις του εναντίον του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος λέγοντας πως δεν μπορεί πλέον να είναι βασισμένο σ' ένα "θεό που ονομάζεται χρήμα", ένα "είδωλο" που "ορίζει" τα πάντα, και κάλεσε τους ανέργους να δώσουν μάχη για την εργασία, λέγοντας πως η ανεργία φέρνει "πόνο" και στερεί από τον άνθρωπο την "αξιοπρέπεια".

    Ο πάπας, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμενική επίσκεψη στη Σαρδηνία, έφτασε στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι λίγο μετά τις 08:15 (τοπική ώρα, 09:15 ώρα Ελλάδας). Κατά τη συνάντησή του στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας με ανέργους, ανάμεσα στους οποίους ήταν εργάτες ορυχείων που φορούσαν τα κράνη τους και του μίλησαν για την κατάστασή τους, άφησε κατά μέρος το χειρόγραφο της ομιλίας του και αυτοσχεδίασε για σχεδόν 20 λεπτά.

    "Βρήκα πόνο εδώ... Σε κάνει αδύναμο και σου στερεί την ελπίδα", είπε. "Συγχωρήστε με αν χρησιμοποιώ δυνατές λέξεις, αλλά εκεί όπου δεν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια".

    [04] Νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά

    Με γκολ του Βούκιτς στο 58΄ ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στην 4η νίκη του, ενώ για τους Χανιώτες ήταν η πρώτη εφετινή ήττα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 September 2013 - 16:30:21 UTC