Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ηλεκτροσόκ για όλους η πολιτική δολοφονία από τάγματα εφόδου ακροδεξιών»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία»
  • [03] Επεισόδια σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Δάφνη
  • [04] H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμμένει στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί στις αμυντικές βιομηχανίες
  • [05] ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ακυρώνει τη μεταρρύθμιση στην κοινωνική πρόνοια

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ηλεκτροσόκ για όλους η πολιτική δολοφονία από τάγματα εφόδου ακροδεξιών»

    «Είχαμε μια πολιτική δολοφονία από τάγματα εφόδου ακροδεξιών, ήταν ηλεκτροσόκ για όλους μας και συνειδητοποιήσαμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η εφαρμογή τέτοιων σκληρών πολιτικών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στη Βιέννη με τον αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, Μίρκο Μέσνερ, και προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού και της Κοινωνίας Πολιτών, καθώς και με την ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχο και αναπληρώτρια κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, αργά το απόγευμα.

    Όπως υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμη επιλογή, ή θα συνεχίσει με τον Νότο να βρίσκεται σε κίνδυνο, κάτι που θέτει σε κίνδυνο και το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ή θα προχωρήσει σε μια αλλαγή πολιτικής, καθώς ο στόχος μας θα πρέπει να είναι μια Ευρώπη που δεν θα διαιρεί, αλλά θα ενώνει».

    Από την πλευρά του ο Μίρκο Μέσνερ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ως «ύψιστο μέλημα» να μην υπάρξει μια διαίρεση των λαών της Ευρώπης, αλλά να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες για τη συνένωσή τους σε μια προοδευτική πολιτική.

    Αποτροπιασμό για «το ό,τι φθάσαμε στην Ελλάδα να δολοφονούνται άνθρωποι για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις» εξέφρασε η Μαρία Βασιλάκου σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη συνάντησή της στο Δημαρχείο της Βιέννης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο, όπως είπε, υπάρχει μακρόχρονη προσωπική γνωριμία και αλληλοεκτίμηση.

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία»

    Τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της και την εκτίμηση ότι με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα, βάσει της πρότασης να εκλέγονται χωριστά οι δήμαρχοι και χωριστά οι δημοτικοί σύμβουλοι από ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορούν να ψηφίζονται από τον καθένα υποψήφιοι διαφορετικών συνδυασμών. «Θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και πρωτίστως με τους κυβερνητικούς εταίρους μας. Είναι μία πρόταση αξιοκρατίας, που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον πολίτη» τονίζει.

    «Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται το «σύστημα», που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση. «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν!Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";» σημειώνει. Χαρακτηρίζει «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα» τις διατυπώσεις της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος του αρχηγού της, Αλ. Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

    [03] Επεισόδια σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Δάφνη

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών νεαρός σταμάτησε με δίκυκλο μπροστά από τους συγκεντρωμένους, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα για άγνωστη αιτία.

    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που βρέθηκε στο σημείο όπου εξελισσόταν η πορεία και πυροβόλησε 10 φορές όταν είδε διαδηλωτές να κινούνται εναντίον του. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται ακόμα επίσημα από την αστυνομία. Ο νεαρός στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εγκλωβίστηκε από διαδηλωτές μέσα σε κατάστημα της περιοχής. Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις που διαπραγματεύονται την απελευθέρωση του ατόμου.

    Νωρίτερα, σημειώθηκε και ένταση μεταξύ διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    [04] H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμμένει στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί στις αμυντικές βιομηχανίες

    Εμμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί προς τις δύο αμυντικές βιομηχανίες της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ), καθώς και προς τη ΛΑΡΚΟ, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τριών επιχειρήσεων, που αποτελεί και ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

    Αυτό προέκυψε από τη μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Γιαν Κόοπμαν, των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εθνικής 'Αμυνας και Περιβάλλοντος, καθώς και μελών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

    Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «αναζητούνται κοινές λύσεις, αλλά δύσκολες», όμως εάν βρεθεί «κοινός τόπος» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των ενισχύσεων, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία και με τους επικεφαλής της τρόικας. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, συζητούνται και άλλα εναλλακτικά σενάρια, ενώ απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία για τα ΕΑΣ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, είναι πολύ πιθανή μια συνάντηση- σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών, 'Αμυνας και Περιβάλλοντος- αλλά μετά την Κυριακή και την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας.

    [05] ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ακυρώνει τη μεταρρύθμιση στην κοινωνική πρόνοια

    Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους από την 1η Οκτωβρίου ως την 15η Δεκεμβρίου 2013, αλλά ταυτόχρονα στερεί κάθε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης, περιλαμβανομένων και των ανασφάλιστων Αμερικανών, που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα --γνωστό ως "Obamacare"-, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των Δημοκρατικών ότι θα αφαιρέσουν τις σχετικές διατάξεις από το νομοθέτημα.

    Σε μια ψηφοφορία στην οποία τηρήθηκαν σχεδόν απαρέγκλιτα οι κομματικές γραμμές (230 ψήφοι υπέρ - 189 κατά), η βουλή ενέκρινε και έστειλε το νομοσχέδιο στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 18:30:20 UTC