Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης
  • [02] Η ΔΗΜΑΡ ζητάει να περιοριστεί δραστικά η δημόσια χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής
  • [03] Συμφωνία για την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων
  • [04] Ο Ευ. Βενιζέλος διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit»
  • [05] Στα δικαστήρια του Πειραιά αύριο ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι
  • [06] Παύεται το ΔΣ του Ταμείου Οδοποιίας
  • [07] Στην Εισαγγελία Πειραιά οι 34 για τα επεισόδια σε Κερατσίνι και Νίκαια
  • [08] Επέμβαση των ΜΑΤ για να ανοίξει η εθνική οδός, που είχαν κλείσει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
  • [09] Οριακό προβάδισμα για τον συνασπισμό της Μέρκελ
  • [10] Μ. Πλατινί: «Τεράστιο το ενδιαφέρον για το Euro 2020»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει από σήμερα την κριτική του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για τη στάση του τις τελευταίες ημέρες, και τονίζει ότι «αυτή η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού που ενορχηστρώνονται από ακροδεξιά πολιτικό- οικονομικά κέντρα».

    Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμά του, καλεί τον ελληνικό λαό «σε δημοκρατική εγρήγορση, ώστε τέτοια σχέδια αποσταθεροποίησης να πέσουν στο κενό».

    Σύμφωνα με την ανάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Πέρα από την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, τονίζει, χρειάζεται συστράτευση των δημοκρατικών πολιτών για να απομονωθεί και να ξεριζωθεί ο νεοναζισμός.

    [02] Η ΔΗΜΑΡ ζητάει να περιοριστεί δραστικά η δημόσια χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

    Να περιοριστεί δραστικά η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής και να ελεγχθουν όλες οι οικονομικές της δραστηριότητες, προτείνει η ΔΗΜΑΡ.

    Σε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «η Δικαιοσύνη και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας πρέπει άμεσα να ελέγξουν τα οικονομικά μέσα της Χρυσής Αυγής, καθώς και τους άδηλους πόρους που μπορεί να έχει η νεοναζιστική συμμορία. Πρέπει επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο δραστικού περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησής της, όπως προέβλεπε ο νόμος Ρουπακιώτη στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται επαναλαμβανόμενες παράνομες δραστηριότητες».

    Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «όλες οι δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για περιθωριακό κόμμα, αλλά για εγκληματική οργάνωση, η οποία διοικείται με κανόνες συμμορίας και χαρακτηριστικά παραστρατιωτικής οργάνωσης».

    [03] Συμφωνία για την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων

    Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τα άτομα, που θα μπουν στο καθεστώς της κινητικότητας.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει επέλθει πλέον συμφωνία σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των 12.500 ατόμων.

    [04] Ο Ευ. Βενιζέλος διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit»

    Απολύτως ανακριβές χαρακτήρισε, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, το οποίο αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος τον περασμένο Αύγουστο με το στέλεχος της ΕΚΤ Γιεργκ Άσμουσεν.

    Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι περιμένει και από τον κ. Άσμουσεν να διαψεύσει και εκείνος, επισήμως, το δημοσίευμα και το ίδιο ζητεί και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προειδοποιώντας ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει στο θέμα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη συνάντηση που είχαν κατ΄ ιδίαν οι κ. Βενιζέλος και Άσμουσεν, στις 22 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρώτησε τον συνομιλητή του αν θα μπορούσαν να αλλάξουν οι αριθμοί, ώστε το χρηματοδοτικό κενό της χώρας να εμφανιστεί μικρότερο ή και να εξαφανιστεί.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικώς με το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Γουίλιαμ Λέλιφελντ δήλωσε: "Η περιγραφή δεν είναι σωστή".

    [05] Στα δικαστήρια του Πειραιά αύριο ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι

    Στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, έχει ομολογήσει την πράξη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

    Είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

    [06] Παύεται το ΔΣ του Ταμείου Οδοποιίας

    Παύεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), μετά το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περί οικονομικής κακοδιαχείρισης την περίοδο 2006-2011.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, το ΔΣ, που παύεται, αντικαθίσταται από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, έως την εκκαθάριση της ΤΕΟ ΑΕ.

    [07] Στην Εισαγγελία Πειραιά οι 34 για τα επεισόδια σε Κερατσίνι και Νίκαια

    Στον εισαγγελέα Πειραιά, απολογούνται από το μεσημέρι οι 34 συλληφθέντες των επεισοδίων, που σημειώθηκαν προχθές, Τετάρτη, στο Κερατσίνι και τη Νίκαια, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικών διαδηλώσεων, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

    Ο ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και απολογείται στον ανακριτή.

    [08] Επέμβαση των ΜΑΤ για να ανοίξει η εθνική οδός, που είχαν κλείσει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

    Με επτά συλλήψεις και τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο, έκλεισε το μεσημέρι η διαμαρτυρία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στον κόμβο του Μαρτίνου της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, έπειτα από συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην περιοχή για την περιφρούρηση της διέλευσης των οχημάτων.

    Η συγκέντρωση των εργαζομένων διεξαγόταν στο ρεύμα ανόδου του δρόμου, καθώς είχε προαναγγελθεί ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να ακουστούν οι ομιλίες βουλευτών και συνδικαλιστών, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν και το ρεύμα καθόδου, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου- λάμψης.

    Η αντιπαράθεση διήρκεσε περί τα 15 λεπτά και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με πετροπόλεμο. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της ΛΑΡΚΟ με ασθενοφόρο, ενώ έγιναν επτά συλλήψεις από τους αστυνομικούς.

    Και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού απελευθερώθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αλλά το κλίμα στην περιοχή παρέμεινε για ώρα τεταμένο.

    Όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για απόψε συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υψηλόβαθμου στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Γιαν Κούπμαν, με αντικείμενο τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τις κρατικές ενισχύσεις προς αυτές τις τρεις επιχειρήσεις.

    [09] Οριακό προβάδισμα για τον συνασπισμό της Μέρκελ

    Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και όλα μαζί τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης έρχονται στήθος με στήθος πριν από τις εκλογές της Κυριακής, έδειξε σήμερα μια δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η πιθανότητα να συγκροτηθεί μετεκλογικά ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-αριστεράς.

    Η δημοσκόπηση του Forsa έδειξε πως οι συντηρητικοί της Μέρκελ βρίσκονται στο 40%, μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση του εν λόγω ινστιτούτου στις 17 Σεπτεμβρίου, και ο νυν εταίρος τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), παραμένουν στο 5%.

    Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, βρίσκεται από την πλευρά του στο 26%, σημειώνοντας άνοδο κατά μία μονάδα, οι Πράσινοι σύμμαχοί του κέρδισαν κι αυτοί μια μονάδα φθάνοντας στο 10% και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς "Ντι Λίνκε" βρίσκεται στο 9%, καταγράφοντας πτώση μιας μονάδας.

    [10] Μ. Πλατινί: «Τεράστιο το ενδιαφέρον για το Euro 2020»

    Η απόφαση της UEFA να αναθέσει τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Euro 2020 σε δεκατρείς χώρες βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, καθώς 32 ομοσπονδίες-μέλη της εκδήλωσαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν αγώνες, όπως ανακοίνωσε η UEFA, της οποίας η Εκτελεστική Γραμματεία επικύρωσε τη σχετική λίστα με τις υποψηφιότητες.

    «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι να διαπιστώνουμε τόσο τεράστιο ενδιαφέρον στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για τους αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020, καθώς περισσότερες από τις μισές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες-μέλη μας είναι διατεθειμένες να φιλοξενήσουν τους αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 14:30:21 UTC