Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε νεκρός άντρας μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη
  • [02] «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» προειδοποιούν οι ναυτεργάτες
  • [03] Ο Ν. Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει τις νέες βάσεις για το Κυπριακό, σε επιστολή του προς τον Μπαν Κι Μουν
  • [04] Σε 40 ανέρχονται οι νεκροί από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Υεμένη
  • [05] Στο άδειο κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών θα χτυπήσει η καρδιά της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας
  • [06] Νέα εμφάνιση στη σελίδα αναζήτησης και στο λογότυπο της Google
  • [07] Οι ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη φροντίδας θα τριπλασιαστούν έως το 2050

  • [01] Βρέθηκε νεκρός άντρας μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

    Αντρας, ηλικίας 28 με 30 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρέθηκε το πρωί νεκρός μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Βηλαρά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Οι διωκτικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο νεαρός άνδρας να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο θάνατός του να συνδέεται με χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    [02] «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» προειδοποιούν οι ναυτεργάτες

    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, πραγματοποιούν αύριο στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια, ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και άλλοι φορείς.

    Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει ανοιχτή διανομή τροφίμων και ρουχισμού στις 11:00 στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

    «Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες δέχονται ανελέητη επίθεση με σκοπό την εξαθλίωσή τους και την υποταγή σε μια ανθελληνική πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας καλεί τους χειμαζόμενους από το μνημόνιο συμπολίτες μας στην ανοιχτή διανομή τροφίμων και ρουχισμού» τονιζεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

    «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» προειδοποιούν, από την πλευρά τους, τα συνδικάτα και αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή όπως πήρε απάντηση στη συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει και ακύρωσε την Πέμπτη κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, έτσι και τώρα.

    «Διοργανώνουν διανομή τροφίμων με τις πλάτες των εφοπλιστών για να δημιουργήσουν ανοχή για τη δολοφονική τους δράση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού,η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών,η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ,η Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών,το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά,το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας.

    [03] Ο Ν. Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει τις νέες βάσεις για το Κυπριακό, σε επιστολή του προς τον Μπαν Κι Μουν

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαμηνύει στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών και λύση του Κυπριακού, αλλά τον καλεί να ξεκαθαρίσει σε ποια βάση θα διεξαχθούν αυτές.

    Σε επιστολή του, σύμφωνα με το ΡΙΚ, προς τον κ. Μπαν, ο Κύπριος πρόεδρος ορίζει το γενικό πλαίσιο που πρέπει να ισχύει, δηλαδή διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως προνοείται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Αναφέρει επίσης, τους πυλώνες που πρέπει να υπάρχουν, όπως συμφωνίες κορυφής και ευρωπαϊκές αρχές, ενώ τονίζει την ενότητα του ομόσπονδου κράτους, στο οποίο θα μετατραπεί η Κυπριακή Δημοκρατία και ζητάει εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες.

    Ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνει στην επιστολή του ότι πρέπει να αποκλείεται με τη λύση η παρουσία και η επέμβαση των «μητέρων πατρίδων», ενώ δεν γίνεται καμιά μνεία στο έγγραφο συγκλίσεων και αποκλίσεων του Αλεξάντερ Ντάουνερ από τις διαπραγματεύσεις Χριστόφια - Ταλάτ - Έρογλου.

    Ο Κύπριος πρόεδρος επαναλαμβάνει την πρότασή του για επιστροφή της Αμμοχώστου υπό ευρωπαϊκή εποπτεία, με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο των τουρκοκυπρίων από το λιμάνι της κατεχόμενης πόλης και το άνοιγμα κεφαλαίων της τουρκικής ενταξιακής πορείας.

    [04] Σε 40 ανέρχονται οι νεκροί από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Υεμένη

    Περίπου 40 άτομα, αστυνομικοί και στρατιώτες,σκοτώθηκαν από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων σε στρατιωτική βάση στη Σάμπουα της νότιας Υεμένης νωρίς σήμερα το πρωί, ανέφερε τοπική πηγή ασφαλείας.

    Βομβιστές καμικάζι, που εκφράζονται υποψίες ότι ανήκουν στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa), οδήγησαν τα αυτοκίνητα στη βάση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    [05] Στο άδειο κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών θα χτυπήσει η καρδιά της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας

    Στο άδειο κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην οδό Σοφοκλέους αρ.8-10, εκεί όπου άλλοτε γίνονταν οι οικονομικές συναλλαγές αξιών, θα χτυπήσει η καρδιά της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας, από τις 29 του μηνός έως την 1η Δεκεμβρίου, με την έκθεση «Agora», η οποία θα επεκταθεί και στο «Camp» (πλατεία Κοτζιά), θέτοντας συλλογικά το καίριο ερώτημα «Και τώρα τι;».

    Δεν πρόκειται για παράθεση έργων τέχνης αλλά για ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, δομημένο και στοχευμένο στη συμμετοχή του θεατή, που είναι ανοιχτός να βιώσει και να συνδημιουργήσει παρά απλώς να δει μια έκθεση σύγχρονης τέχνης.

    Η 4η Μπιενάλε πειραματίζεται και βάζει για πρώτη φορά σε λειτουργία ένα συνεργατικό μοντέλο όπου 40 επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους (επιμελητές εκθέσεων, θεωρητικοί, επαγγελματίες του χώρου της δημιουργίας), επιμελούνται την «Agora», στην οποία παίρνουν μέρος 70 'Eλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.

    Πάνω από 100 έργα σύγχρονης τέχνης, από ζωγραφική και γλυπτική έως ηχητικές εγκαταστάσεις, χορό, περφόρμανς και εργαστήρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μέχρι και οικονομικό φόρουμ, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων οικονομολόγων, διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα εξωστρεφές που προσπαθεί να πιάσει τον παλμό της εποχής.

    Εάν το θέμα «Μονόδρομος» της επιτυχημένης 3ης Μπιενάλε στη Διπλάρειο Σχολή της πλατείας Θεάτρου, πριν δύο χρόνια, επιχείρησε να αναστοχαστεί τη νεότερη ελληνική ιστορία και τις απαρχές της κρίσης, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας συντονίζεται με την τρέχουσα σκληρή πραγματικότητα και προτείνει την «Agora», χρησιμοποιώντας το ιστορικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που φιλοξένησε το Χρηματιστήριο, όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων(Αγορά= συνάθροιση, συνέλευση) αλλά και ως ιδανικό σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης.

    «Προσπαθούμε σε αυτόν τον εγκαταλειμένο πλέον χώρο να φυτρώσει μια συναλλαγή αξιών, πραγματικών όμως αξιών» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκ των ιδρυτών της Μπιενάλε της Αθήνας, εικαστικός Πολύδωρος Καρυοφύλλης (γνωστός και με το παρατσούκλι Poka- Yio).

    «Και τώρα τι; «Εμείς δεν έχουμε απάντηση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και διευκρινίζει: Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε. Φιλοδοξούμε με την Μπιενάλε να δημιουργήσουμε συνθήκες κοινωνικού διαλόγου που θα επιτρέψουν στον θεατή να μιλήσει. Να εκφράσει τις προτάσεις του στο ερώτημα ''Και τώρα τι''. Γιατί μόνον ο θεατής έχει στο κεφάλι του τις προτάσεις για το μέλλον».

    [06] Νέα εμφάνιση στη σελίδα αναζήτησης και στο λογότυπο της Google

    Σε ανασχεδιασμό του λογοτύπου και της εμφάνισης της αρχικής σελίδας της μηχανής αναζήτησής της προχωρά η Google. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που θα γίνει μια τέτοια αλλαγή στην πιο δημοφιλή παγκοσμίως σελίδα του διαδικτύου.

    Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά και στα υπόλοιπα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, σύμφωνα με το BBC. Η εταιρεία ανέφερε πως επιθυμεί να βοηθήσει τους χρήστες της να επικεντρώνουν την προσοχή τους καλύτερα, χωρίς περιττές περισπάσεις.

    Σε αυτό το πλαίσιο της απλοποίησης, ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει τόσο ένα λογότυπο πιο επίπεδο και λιτό, όσο και την εμφάνιση λιγότερων συνδέσμων (links) στη μπάρα του «μενού» των επιλογών, που πλέον θα εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά. Οι αλλαγές δεν θα είναι ορατές από όλους τους χρήστες αμέσως.

    Οι αλλαγές έρχονται τον ίδιο μήνα με παρόμοιες κινήσεις που έκαναν οι ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης Microsoft Bing και Yahoo.

    [07] Οι ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη φροντίδας θα τριπλασιαστούν έως το 2050

    Οι εξαρτημένοι ηλικιωμένοι που θα έχουν ανάγκη φροντίδας, οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας, σχεδόν θα τριπλασιαστούν διεθνώς μέχρι τα μέσα του αιώνα μας, από 101 εκατομμύρια σήμερα σε 277 εκατ. το 2050, σύμφωνα με την «Παγκόσμια Έκθεση Αλτσχάιμερ 2013» που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το 80% των ηλικιωμένων στα γηροκομεία εκτιμάται ότι έχουν Αλτσχάιμερ και άνοια.

    Η έκθεση, που συντάχθηκε από επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Πρινς του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Κολλεγίου King's του Λονδίνου για λογαριασμό της οργάνωσης -Διεθνής της Νόσου Αλτσχάιμερ', σύμφωνα με το BBC, προειδοποιεί ότι η νευροεκφυλιστική ασθένεια τείνει να εξελιχθεί σε «παγκόσμια επιδημία», ιδίως καθώς αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πληγούν πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

    Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή και πιο σοβαρή αιτία άνοιας, προκαλώντας συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης, αλλαγές στην ψυχική διάθεση, προβλήματα επικοινωνίας και αυτοεξυπηρέτησης. Τουλάχιστον πάνω από ένας στους δέκα ανθρώπους άνω των 60 ετών (ποσοστό 13%) χρειάζεται μακροπρόθεσμη φροντίδα και υποστήριξη από άλλους για τις καθημερινές ανάγκες του (πλύσιμο, φαγητό, ντύσιμο κ.α.), σύμφωνα με την έκθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 8:30:21 UTC