Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού», προειδοποίησε ο Α. Τσίπρας
  • [02] Ισπανοί, Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι ελπίζουν να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές με "δανεικές" ψήφους

  • [01] «Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού», προειδοποίησε ο Α. Τσίπρας

    «Στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε ότι «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές».

    "Ως εδώ! Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού "Κόμματος της Αριστεράς" (Die Linke) στην Φρανκφούρτη", μαζί με την Αντιπρόεδρο του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, τόνισε ότι από τα χρήματα της "ονομαζόμενης", όπως είπε, διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. "Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών", ανέφερε και σημείωσε ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.

    Εξάλλου, ομιλία με θέμα «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης», θα εκφωνήσει ο Αλ. Τσίπρας, αύριο βράδυ στη Βιέννη στο «Μπρούνο Κράισκι Φόρουμ για το Διεθνή Διάλογο», που φέρει το όνομα του ιστορικού Σοσιαλιστή καγκελάριου της Αυστρίας και θεωρούμενου ως σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της χώρας του στον 20ο αιώνα, Μπρούνο Κράισκι.

    Της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αυστριακό υφυπουργό Οικονομικών, Αντρέας Σίντερ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πιθανολογούμενο επόμενο Επίτροπο της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα έχει, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, συνάντηση με τον πρόεδρό του Μίρκο Μέσνερ και θα ακολουθήσει νωρίς το απόγευμα, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχο και αναπληρωτή κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στήριξη του προγράμματος ζήτησε ο Γ. Άσμουσεν από τον Αλ. Τσίπρα

    [02] Ισπανοί, Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι ελπίζουν να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές με "δανεικές" ψήφους

    Δεκάδες Ισπανοί και Έλληνες, αγανακτισμένοι με τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τα οποία κατηγορούν την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ελπίζουν ότι θα βάλουν ένα λιθαράκι στην ήττα της στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, χρησιμοποιώντας τις ψήφους που θα τους "δανείσουν" κάποιοι Γερμανοί ψηφοφόροι.

    Σε μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται "Electoral Rebellion" (Εκλογική Ανταρσία), οι ξένοι ?που δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές? μπορούν να ζητήσουν να εκφραστούν μέσω εκείνων των Γερμανών οι οποίοι πιστεύουν ότι δικαιούνται να έχουν λόγο, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα θα επηρεάσει και την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Ο επικεφαλής του σχεδίου Φίλιπ Νόχε είπε ότι μολονότι η σελίδα απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής δείχνουν οι Ισπανοί. "Η βασική ιδέα είναι να χαρίζουν οι Γερμανοί την ψήφο τους σε ανθρώπους από χώρες οι οποίες επηρεάζονται από τη γερμανική ή την παγκόσμια πολιτική" συνέχισε ο Νόχε που είναι μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Egality Berlin η οποία αγωνίζεται για τη δημοκρατία πέρα από τα στενά όρια του έθνους-κράτους. "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ένα από αυτά είναι η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 September 2013 - 18:30:20 UTC