Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής αποτελεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα
  • [02] Σκληρή καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα
  • [03] Εφόλης της ύλης συνάντηση Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: «Η βία δεν θα περάσει»
  • [05] "Θεσμική ασφυξία" της Χρυσής Αυγής προτείνει η ΔΗΜΑΡ
  • [06] Δημιουργία «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.
  • [07] «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή» λέει το ΠΑΣΟΚ
  • [08] KKE: «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών»
  • [09] ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τη δολοφονία του 34χρονου
  • [10] Προκαταρκτική έρευνα για τα έκτροπα στον Μελιγαλά
  • [11] Οπαδός της Χρυσής Αυγής ο δολοφόνος του Κερατσινίου
  • [12] Στη σταδιακή συρρίκνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αναμένεται να προχωρήσει η Fed
  • [13] ΤτΕ: Δεν απαιτείται έγκριση για την εκχώρηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων σε τρίτους
  • [14] Επαναπατρίζονται από την Ολλανδία τέσσερις βυζαντινές εικόνες από τη Μονή Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Κερύνεια
  • [15] Στις 23 Σεπτεμβρίου, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για τους «στημένους αγώνες»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής αποτελεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

    «Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, στη χώρα μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό», ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν «είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση, από τα πιο επίσημα χείλη, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χρυσή Αυγή και χτυπά την δημοκρατία».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί «κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη )» και καταλήγει: «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό».

    [02] Σκληρή καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα

    Σκληρή είναι η καταδίκη από όλα τα κόμματα για την δολοφονική επίθεση του 34χρονου στο Κερατσίνι.

    Η ΝΔ, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου καταδικάζει τη βία που προέρχεται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής.

    Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά Ελλήνων πολιτών καιμεταναστών,την Χρυσή Αυγή.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί και έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζει την αυτονόητη καταδίκη των ενόχων και καλεί κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στην σημερινή, αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Νίκης.

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η επίθεση της Χρυσής Αυγής έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

    Η ΔΗΜΑΡ προτείνει τη "θεσμική ασφυξία" της Χρυσής Αυγής.

    Τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν τη δημιουργία ενός "πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία'' από όλους τους Έλληνες δημοκράτες.

    [03] Εφόλης της ύλης συνάντηση Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Εφόλης της ύλης συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά θα έχει στη μία το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

    Τα καυτά θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η επικείμενη επίσκεψη της τρόικας και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ενώ ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Ευ. Βενιζέλο και για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος θα συζητήσουν και τις επικείμενες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Μάιο.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: «Η βία δεν θα περάσει»

    «Η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας», τονίζοντας ότι « Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους».

    «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    [05] "Θεσμική ασφυξία" της Χρυσής Αυγής προτείνει η ΔΗΜΑΡ

    Την ανάγκη "θεσμικής ασφυξίας" της Χρυσής Αυγής και της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση της, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της με την οποία καταδικάζει το δολοφονικό περιστατικό στο Κερατσίνι.

    Η ΔΗΜΑΡ τονίζει συγκεκριμένα ότι «ήταν αναμενόμενο ότι η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών», ενώ επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

    Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ακόμη στην αναγκαιότητα να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

    [06] Δημιουργία «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.

    Την δημιουργία ενός «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» από όλους τους Έλληνες δημοκράτες, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρεμβαίνοντας στο αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι και τη δολοφονία ενός 34χρονου.

    «Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και "δημοσιογράφων", ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σαν νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    [07] «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή» λέει το ΠΑΣΟΚ

    Ως εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής Ελλήνων πολιτών και μεταναστών, πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

    «Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ.

    Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια τη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

    Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών».

    [08] KKE: «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών»

    «Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

    «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν τον λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

    [09] ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τη δολοφονία του 34χρονου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη δολοφονία του 34χρονου πολίτη στο Κερατσίνι.

    Τα τελευταία περιστατικά βίας με αποκορύφωμα τη δολοφονία έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Αλέξη Τσίπρα και σε κομματικά στελέχη.

    Όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κύμα βίας με πρωταγωνιστή τη Χρυσή Αυγή που εξαπλώνεται κυρίως κατά της Αριστεράς προκαλεί έντονη ανησυχία, επείγει η αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και η ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η σταθερότητα στη χώρα.

    [10] Προκαταρκτική έρευνα για τα έκτροπα στον Μελιγαλά

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στον Μελιγαλά Μεσσηνίας από τη Χρυσή Αυγή κατά το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας.

    Ο εισαγγελέας έστειλε χθες τη δικογραφία στην αστυνομία και ζητάει από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας να πραγματοποιήσει έρευνα στο οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην Πηγάδα, να λάβει καταθέσεις και να αναζητήσει τους πρωταίτιους διερευνώντας αν τελέστηκαν αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα και παράλληλα να ερευνηθεί αν κάποιος επιθυμεί να ασκήσει ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής, που διώκονται κατ' έγκληση.

    [11] Οπαδός της Χρυσής Αυγής ο δολοφόνος του Κερατσινίου

    Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος -και όχι 55χρονος, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό- που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, εναντίον 34χρονου στο Κερατσίνι.

    Κατά την προανάκριση, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, παραδέχθηκε ότι ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

    Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι.

    Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος 34χρονος, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο πατέρας του ήταν πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διαπληκτίστηκε με κάποιον σε καφετέρια, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Αμφιάλη. Στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του για να πάει σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής. Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.

    Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

    Αριστερές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει για τις 5 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, ενώ σε ανακοίνωσή της η κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής.

    «Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη έπειτα από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη. Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, με ανακοίνωση, καταδίκασε απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διέψευσε κατηγορηματικά όσους την εμπλέκουν στο γεγονός.

    «Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

    [12] Στη σταδιακή συρρίκνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αναμένεται να προχωρήσει η Fed

    Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα τη μακρά διαδικασία απόσυρσης της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής της, ανακοινώνοντας μία μικρή μείωση στο πρόγραμμά αγοράς ομολόγων, ύψους 85 δισ. δολαρίων τον μήνα, το οποίο προωθεί έως τώρα για την ενίσχυση της ρευστότητας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν για μακρά περίοδο ακόμη.

    Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν από τη Fed να μειώσει τις μηνιαίες αγορές της κατά ένα σχετικά μικρό ποσό 10 δισ. δολαρίων στα 75 δισ. δολάρια και να σηματοδοτήσει έτσι το τέλος μίας χωρίς προηγούμενο περιόδου νομισματικής επέκτασης που έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο.

    Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της σήμερα στις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και ο πρόεδρός της Μπεν Μπερνάνκι θα δώσει συνέντευξη τύπου μισή ώρα αργότερα.

    Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει και τις νέες τριμηνιαίες προβλέψεις της για την οικονομία και τα επιτόκια. Μειώνοντας το επιτόκιό της για διάρκεια μίας ημέρας στο μηδέν στα τέλη του 2008, η Fed προώθησε μία ιδιαίτερα τολμηρή πολιτική για να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία. Προχώρησε σε τρεις γύρους αγορών ομολόγων, που οδήγησαν στον υπερτριπλασιασμό του ενεργητικού της σε περίπου 3,6 τρις. δολάρια. Τα μέτρα αυτά, αδιανόητα σε πολλούς στο εσωτερικό της Fed πριν από την κρίση, προκάλεσαν έντονη κριτική από όσους φοβούνταν ότι θα δημιουργούσαν μία φούσκα στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων ή ότι θα πυροδοτούσαν πληθωρισμό. Η επίδειξη ισχύος, όμως, της κεντρικής τράπεζας πιστώθηκε με τη σωτηρία της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας από μία πολύ χειρότερη μοίρα.

    [13] ΤτΕ: Δεν απαιτείται έγκριση για την εκχώρηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων σε τρίτους

    «Η εκχώρηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων σε τρίτους δεν προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει αρμοδιότητα μόνο για την εποπτική μεταχείριση των απαιτήσεων αυτών, ώστε να σταθμίζονται καταλλήλως από απόψεως κινδύνου».

    Τα παραπάνω αποτελούν έγγραφη απάντηση της ΤτΕ, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις βουλευτών για το ενδεχόμενο αγοράς των κόκκινων δανείων από ξένες ιδιωτικές εταιρείες - distress funds. Ερωτήσεις είχαν καταθέσει προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος.

    Σε απάντηση ερώτησης για τα κόκκινα δάνεια από την κ. Χρυσοβελώνη και στο ειδικό ερώτημα πότε η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο περιορίζεται να παραθέσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο, έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, έχει παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών. Ο κ. Στουρνάρας επικαλείται και τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4161/2013 με τον οποίο, όπως αναφέρει, «παρέχεται επιπλέον προστασία στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση».

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς απαντά εγγράφως στη βουλευτή ότι «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα λόγω κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, θα προστατευθεί απολύτως».

    [14] Επαναπατρίζονται από την Ολλανδία τέσσερις βυζαντινές εικόνες από τη Μονή Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Κερύνεια

    Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να επιστρέψει στην Εκκλησία της Κύπρου τέσσερις φορητές βυζαντινές εικόνες του 16ου αιώνα, από τη Μονή του Χριστού Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Κερύνεια, οι οποίες κλάπηκαν μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

    Πρόκειται για τις εικόνες του ξυλόγλυπτου τέμπλου με τους Ευαγγελιστές Μάρκο και Ιωάννη και τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης για επιστροφή των τεσσάρων εικόνων ανακοίνωσε στο διεθνές συνέδριο, που έγινε στην Χάγη, με θέμα «Παράνομο εμπόριο τέχνης και επαναπατρισμός» η ιδρύτρια του οργανισμού «Walk of Thuth», Τασούλα Χατζητοφή.

    Σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας της Ολλανδίας ο Κύπριος πρεσβευτής Κυριάκος Κούρος, θα υπογράψει συμφωνία παράδοσης- παραλαβής των εικόνων, οι οποίες, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, θα μεταφερθούν στην Κύπρο κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

    [15] Στις 23 Σεπτεμβρίου, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για τους «στημένους αγώνες»

    Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, δίκη που σήμερα διεκόπη λόγω της αποχής των δικηγόρων.

    Ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης θα βρεθεί, ωστόσο, και πάλι στο εδώλιο στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των λεγόμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» που αφορούν την περίοδο 2008- 2011.

    Στην υπόθεση, πλην του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου είναι υπόλογοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άλλοι δέκα κατηγορούμενοι. Το σκέλος αυτό της δικογραφίας διαχωρίστηκε πρόσφατα, καθώς στις 14 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη.

    Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, οι κατηγορούμενοι είναι συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 10:30:22 UTC