Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ασύλληπτο να διανοηθεί κανείς, νέα, οριζόντια μέτρα
  • [02] Β. Ματβιένκο: Η ΓΚΑΖΠΡΟΜ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη ΔΕΠΑ
  • [03] Συνάντηση Αθ. Δαβάκη με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [04] Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Χρ. Πάχτας σε βάρος του Π. Καμμένου
  • [05] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Γ. Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή
  • [06] Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου η υποβολή Ε-9 για αγροτεμάχια, ζητεί Χ. Θεοχάρης
  • [07] «Το Πεκίνο θα εξετάσει σοβαρά την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ»
  • [08] Το CNN συστήνει τις άγνωστες «πολύχρυσες» Μυκήνες
  • [09] Εντοπίστηκε μετάλλαξη γονιδίου που προκαλεί αναισθησία κατά του πόνου

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ασύλληπτο να διανοηθεί κανείς, νέα, οριζόντια μέτρα

    Αναλυτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου δημοσιεύει σήμερα το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.

    O κ. Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ρώμη, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να έχει συνομιλία με την επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Έμα Μπονίνο και τον Ιταλό υπουργό, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

    Το θέμα της μετανάστευσης, τονίζει στη συνέχεια, «μαζί με την ασφάλεια των συνόρων, θα είναι μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας».

    Σε ότι αφορά τις θυσίες που έχουν κάνει -και συνεχίζουν να κάνουν- οι Έλληνες, για να βγει η χώρα από την κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει: «είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση, με πολύ δύσκολα μέτρα, με ιδιαίτερα βαριές θυσίες, που έχουν κάνει οι συμπολίτες μου. Τώρα, όμως, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια διαπιστωμένης κρίσης, έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα του ισολογισμού, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι ο έτερος μεγάλος στόχος είναι να επιτελεσθεί πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επανακτήσουν ανταγωνιστικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας.

    «Το κύριο πρόβλημα, όμως», επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είναι κρίση της ελληνικής κοινωνίας, το απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας. Πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή, να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελπίδα και την προοπτική».

    Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει, επίσης, ότι «είναι ασύλληπτο να διανοηθεί, κανείς, νέα οριζόντια μέτρα» και ότι «δεν μπορούν να προετοιμαστούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», από τη στιγμή που την περίοδο 2010-2012, τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 35%, «κάτι το πρωτοφανές και απαράδεκτο εν καιρώ ειρήνης».

    Σε ότι αφορά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι «η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα τέσσερα- πέμπτα της ομαδικής αυτής προσπάθειας» ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα μπορεί να επιδείξει το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην ζώνη του Ευρώ, της τάξης του 2% του ΑΕΠ».

    [02] Β. Ματβιένκο: Η ΓΚΑΖΠΡΟΜ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη ΔΕΠΑ

    Οι πιστωτές και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν τμήμα της ευθύνης και του κόστους για την έξοδο της Ελλάδας και της Κύπρου από την κρίση χρέους, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει όλο το κόστος αυτής της κρίσης μόνο ο ελληνικός λαός, υπογραμμίζει η επικεφαλής του ενός από τα δύο νομοθετικά σώματα της Ρωσίας, του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην πρέσβειρα στην Αθήνα.

    Η ΕΕ πρέπει να λύσει τα προβλήματά της γιατί αν φύγει έστω και μία χώρα από την ευρωζώνη θα είναι η αρχή του τέλους για την ΕΕ, υποστηρίζει η κ. Ματβιένκο, που εκφράζει θαυμασμό για το «κουράγιο» της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης.

    Δηλώνει ότι η ΓΚΑΖΠΡΟΜ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη ΔΕΠΑ και την επέκταση του South Stream προς την Ελλάδα, προοπτική που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της τιμής αερίου, που πληρώνει η Ελλάδα. Ζητά όμως οι τελικές αποφάσεις να παρθούν με οικονομικά κριτήρια από την ίδια την ελληνική κυβερνηση.

    Τέλος, η κ. Ματβιένκο επαναλαμβάνει γι' άλλη μια φορά ότι δεν ήταν η συριακή κυβέρνηση που χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Συρία και υπογραμμίζει την αξία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το συριακό.

    [03] Συνάντηση Αθ. Δαβάκη με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Αθανάσιο Δαβάκη, ενώ έξω από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας παραμένουν περίπου 200 εργαζόμενοι.

    Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αν. Οικονόμου, ο κ.Δαβάκης άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι του μίλησαν για την κατάσταση που βιώνουν, 18 μήνες απλήρωτοι, όπως είπαν.

    Ο υφυπουργός Άμυνας μετέφερε στους εργαζομένους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση και ότι θα μεταφέρει στον υπουργό Δ. Αβραμοπουλο τα αιτήματα που του έθεσαν.

    [04] Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Χρ. Πάχτας σε βάρος του Π. Καμμένου

    Προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που παρότρυνε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον "λιντσάρουν", προανήγγειλε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

    "Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου" αναφέρει ο κ. Πάχτας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: "Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο. Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε. Απέναντι σ΄αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα".

    [05] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Γ. Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης που έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Σήμερα, από το πρωί, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέο "αποκλεισμό" των διευθύνσεων του υπουργείου που εδρεύουν στην πλατεία Κάνιγγος, διαμαρτυρόμενοι για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με το οργανόγραμμα του υπουργείου.

    Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται διότι, όπως εκτιμούν, με τη διαθεσιμότητα δημιουργείται πρόβλημα καλής λειτουργίας των γραμματειών ενώ "δραστηριότητες οι οποίες φέρνουν έσοδα στο ελληνικό κράτος, όπως τα εμπορικά σήματα και ο έλεγχος των μέτρων και σταθμών, μεταφέρονται χωρίς σχέδιο και επιχειρησιακή λογική από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και παραδίδονται στα χέρια ιδιωτών".

    [06] Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου η υποβολή Ε-9 για αγροτεμάχια, ζητεί Χ. Θεοχάρης

    Να μην υποβάλουν οι φορολογούμενοι δηλώσεις Ε-9 για αγροτεμάχια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου ζητεί με μήνυμά του στο twitter ο γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης, προκειμένου να υποβάλλονται έως τότε μόνον οι δηλώσεις Ε-9 για ακίνητα με κτίσματα, καθώς υπάρχουν προβλήματα υπερφόρτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis net.

    Με το μήνυμά του μέσω του twitter ο κ.Θεοχάρης καλεί τους φορολογούμενους να υποβάλουν τα στοιχεία του Ε-9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία για τα αγροτεμάχια.

    [07] «Το Πεκίνο θα εξετάσει σοβαρά την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ»

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού και η οποία επιβεβαίωσε ότι έγινε χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χονγκ Λέι προέβη στην παραπάνω δήλωση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

    Η πολυαναμενόμενη έκθεση δεν αναφέρει ποια πλευρά είναι υπεύθυνη για την επίθεση με το νευροτοξικό αέριο σαρίν.

    [08] Το CNN συστήνει τις άγνωστες «πολύχρυσες» Μυκήνες

    Πόσο γνωστές είναι οι «πολύχρυσες» Μυκήνες εκτός Ελλάδας; Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σίγουρα τις γνωρίζουν. Κι αν αρκετοί δεν έτυχαν να ακούσουν ποτέ για έναν από τους λαμπρότερους προϊστορικούς πολιτισμούς, ο αριθμός τους μάλλον θα έχει λιγοστέψει μετά το πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας του CNN.

    Ως ένας από τους 15 πιο σημαντικούς, αν και όχι πιο γνωστούς, αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο, συστήνονται οι Μυκήνες,ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO,στο πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού.

    «Δεν μας χρειάζεστε για να σας επιστήσουμε την προσοχή ως προς τις Πυραμίδες της Αιγύπτου ή το Κολοσσαίο της Ρώμης, ωστόσο, όπως οι αρχαιολόγοι, έτσι κι εμείς "σκάβουμε" βαθιά στη λίστα με τα λιγότερα γνωστά αρχαία ερείπια», γράφει ο αρθρογράφος, επεξηγώντας ότι ως «αρχαία ερείπια» νοούνται μνημεία, που χρονολογικά «φτάνουν» μέχρι την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 476 μ. Χ. και τα οποία είτε διατηρούνται εδώ και αιώνες είτε αποτελούν «απλώς σκιές των ένδοξων ημερών τους».

    [09] Εντοπίστηκε μετάλλαξη γονιδίου που προκαλεί αναισθησία κατά του πόνου

    Μια ομάδα Γερμανών και Βέλγων επιστημόνων ανακάλυψε μια μετάλλαξη γονιδίου που προκαλεί σε έναν άνθρωπο μια πλήρη ανικανότητα να νιώσει φυσικό πόνο. Η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου αναλγητικών φαρμάκων.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ίνγκο Κουρτ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ιένα στη Γερμανία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το "New Scientist", συνέκριναν τα γονίδια της σπάνιας περίπτωσης ενός κοριτσιού που δεν πονάει καθόλου, με τα γονίδια των γονιών της που νιώθουν πόνο. Έτσι, βρήκαν το μεταλλαγμένο γονίδιο SCN11A, το οποίο ευθύνεται για την ιδιόμορφη νευροφυσιολογία του κοριτσιού.

    Οι άνθρωποι αισθάνονται πόνο, επειδή διαθέτουν μια σειρά από ειδικούς κυτταρικούς (νευρωνικούς) υποδοχείς στο δέρμα τους και σε άλλα σημεία του σώματος, οι οποίοι μεταφέρουν τα αισθητήρια ερεθίσματα στο νωτιαίο μυελό και τελικά στον εγκέφαλο. Η συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη δρα με τρόπο τέτοιο που οι νευρώνες μπλοκάρουν τα ηλεκτρικά σήματα του πόνου.

    Οι ερευνητές άρχισαν ήδη την μελέτη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του πόνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 September 2013 - 8:30:23 UTC