Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο νοσοκομείο ο 13χρονος που ανασύρθηκε από σπηλιά στο Αττικό Άλσος
  • [02] Εντός των ημερών δίδεται για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014
  • [03] Ενημέρωση Αντ. Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup
  • [04] Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
  • [05] Πυροβολισμοί σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον
  • [06] Εντάσεις στο συνασπισμό της Μέρκελ μετά τις εκλογές στη Βαυαρία
  • [07] Κροατία-Ελλάδα: 77-77 στην παράταση

  • [01] Στο νοσοκομείο ο 13χρονος που ανασύρθηκε από σπηλιά στο Αττικό Άλσος

    Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διακομίστηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ο 13χρονος ο οποίος είχε πέσει σε σπήλαιο συνολικού βάθους 18 μέτρων, στο Αττικό Άλσος.

    Ο ανήλικος απεγκλωβίστηκε περίπου στις 14:30, μετά από πολύωρες προσπάθειες ανδρών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι κατάφεραν να τον ανασύρουν με φορείο, γιατί έχει υποστεί κάταγμα του αριστερού μηρού.

    Όπως είχαν πει συμμαθητές του και ο ίδιος αργότερα, έπεσε στην τρύπα της σπηλιάς προσπαθώντας να πιάσει την τσάντα του που του έφυγε καθώς περιεργαζόταν το σημείο.

    Προανάκριση για το ατύχημα διενεργείται από την Αστυνομία.

    [02] Εντός των ημερών δίδεται για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων του 2014

    Εντός της εβδομάδος αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ το 2014.

    Πρόκειται για τον φόρο ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται σήμερα μέσω τη ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων να ψηφισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από τη Βουλή, αφού προηγουμένως εγκριθεί από την τρόικα κατά τη νέα αξιολόγηση εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος που θα ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη θέσπιση τριών διαφορετικών κλιμακίων για τη φορολόγηση κάθε διαφορετικής κατηγορίας ακινήτου. Δηλαδή, με άλλη κλίμακα και συντελεστές θα φορολογηθούν τα κτίσματα ανεξάρτητα αν αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα, εντός ή εκτός σχεδίου και με διαφορετικές κλίμακες θα φορολογηθούν οι εντός και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις αντίστοιχα. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για τα κτίσματα θα προβλέπεται κλίμακα με 20 διαφορετικά κλιμάκια αναλόγως της τιμής ζώνης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

    Επίσης 20 κλιμάκια θα έχει και η κλίμακα για τα εντός σχεδίου οικόπεδα, ενώ για τα αγροτεμάχια ο συντελεστής φορολόγησης θα καθορίζεται με βάση το είδος της καλλιέργειας, την απόσταση από τη θάλασσα κά.

    [03] Ενημέρωση Αντ. Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup

    Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λιθουανία.

    Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά, στις επαφές που θα έχει αύριο στη βελγική πρωτεύουσα, να ζητάει από τους αξιωματούχους των Βρυξελών τη διαβεβαίωση πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

    Σε σχετική ερώτηση όμως, για το αν υπάρχουν πιέσεις από το εξωτερικό για τη λήψη νέων μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά.

    [04] Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

    Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή οριακά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, οπότε η τιμή διάθεσης ξεκίνησε από το 1,35 ευρώ, αλλά σε απαγορευτικά επίπεδα για την πλειοψηφία των καταναλωτών.

    Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος ενόψει της χειμερινής περιόδου, βασικό αίτημα του οποίου είναι η χορήγηση επιδόματος στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης χωρίς ή με ελάχιστες προϋποθέσεις αλλά και η διατήρηση του μέτρου της εξίσωσης των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

    Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΠΕ επισήμαναν ακόμη την ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις, καθώς βρισκόμαστε στις παραμονές της έναρξης της περιόδου θέρμανσης, και να γνωστοποιηθούν έγκαιρα και έγκυρα στους καταναλωτές. Ορισμένα από τα προβλήματα με το επίδομα θέρμανσης πέρυσι, όπως είπαν, ήταν η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων, οι πολύπλοκες διαδικασίες, η άγνοια του κρατικού μηχανισμού και τα περιοριστικά κριτήρια. Το αποτέλεσμα ήταν, η δαπάνη του προϋπολογισμού για το επίδομα να είναι τελικά μικρότερη από αυτήν που είχε αρχικά εκτιμηθεί και να επιδοτηθεί μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας πετρελαίου που διακινήθηκε.

    [05] Πυροβολισμοί σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον

    Τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον και τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ναυτικό.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές σε ένα από τα κτίρια της περιοχής στο οποίο εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πέντε θύματα.

    Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

    [06] Εντάσεις στο συνασπισμό της Μέρκελ μετά τις εκλογές στη Βαυαρία

    Οι πιθανότητες του κεντροδεξιού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να παραμείνει στην εξουσία τέθηκαν εν αμφιβόλω ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας ως τον ομοσπονδιακές εκλογές, καθώς ένα νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο σημερινός ελάσσων εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) απέτυχε να μπει στην τοπική βουλή στις χθεσινές εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

    Αυτές οι δύο εξελίξεις επισκίασαν την εμφατική νίκη της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ.

    Εάν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) περάσει πράγματι το όριο του 5% και εισέλθει στην ομοσπονδιακή βουλή την Κυριακή ή εάν το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αποτύχει να το περάσει, τότε η Μέρκελ δεν έχει ουσιαστικά σχεδόν καμιά πιθανότητα να μπορέσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση αποτελούμενη από τα κόμματα της σημερινής συμμαχίας.

    [07] Κροατία-Ελλάδα: 77-77 στην παράταση

    Την Κροατία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο πλαίσιο της β' φάσης του Ευρωμπάσκετ. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το σκορ ήταν 70-70. Η πρώτη παράταση έληξε με 77-77. Ο αγώνας συνεχίζεται στην δεύτερη παράταση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 September 2013 - 14:30:23 UTC