Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα
  • [02] Το νέο προφίλ του ψηφοφόρου των δημοτικών εκλογών, παρουσιάζει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση
  • [03] Ιαπωνία: Άρχισε η διαδικασία διακοπής της λειτουργίας του μοναδικού εν λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα
  • [04] Τουλάχιστον 500 οι αγνοούμενοι στο Κολοράντο
  • [05] Στη μαρτυρική Μακρόνησο βρέθηκαν χθες 6.000 θεατές για την παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
  • [06] Μουσικός περίπατος - φόρος τιμής στη Μαρία Κάλλας, απόψε στις γειτονιές της Αθήνας

  • [01] Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα

    Κλιμακώνονται από αύριο, Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων στον Δημόσιο Τομέα που διαμαρτύρονται κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

    Η ΑΔΕΔΥ έχει χαρακτηρίσει την ερχόμενη εβδομάδα --από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου-- εβδομάδα κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου.

    Από αύριο, Δευτέρα, επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

    Εξάλλου, κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

    Ήδη, η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου.Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.

    Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

    Εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξήγγειλαν κινητοποιήσεις και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

    [02] Το νέο προφίλ του ψηφοφόρου των δημοτικών εκλογών, παρουσιάζει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση

    Αυτοδιοίκηση αποδεσμευμένη από κομματικές αγκυλώσεις, που να ασκείται από σαραντάρηδες, οι οποίοι θα έχουν εμπειρία στα διοικητικά του δήμου, αλλά δεν θα έχουν εμπλακεί στα δημοτικά δρώμενα, φαίνεται πως επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης σε δείγμα 30.249 ατόμων της εταιρείας Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

    Έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα (Μάιος 2014), οι ερωτώμενοι πολίτες δηλώνουν στην πλεινότητά τους ότι δεν συγκινούνται από το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», ότι επιθυμούν τοπικούς άρχοντες, νέους, που να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και ότι σε δευτέρο γύρο θα στήριζαν έναν υποψήφιο της κεντροαριστεράς. Προτάσσουν, δε, στο «top 20» των καλύτερων δημάρχων ανά τη χώρα, τον δήμαρχο Νίκαιας & Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη και τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Όσο για τους δημοφιλέστερους περιφερειάρχες, αυτοί είναι με σειρά προτίμησης των ερωτηθέντων, ο Στ. Αρναουτάκης (Κρήτης), ο Κ. Αγοραστός (Θεσσαλίας), ο Αλ. Καχριμάνης (Ηπείρου), ο Ι. Σγουρός (Αττικής) και ο Ι. Μαχαιρίδης (Ν. Αιγαίου).

    Ειδικότερα, στη βασική ερώτηση για το αν ένας επόμενος δήμαρχος θα κρινόταν σκόπιμο να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, 67,4% ζητούν να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

    [03] Ιαπωνία: Άρχισε η διαδικασία διακοπής της λειτουργίας του μοναδικού εν λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα

    Η διαδικασία διακοπής της λειτουργίας του μοναδικού ενεργού πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία άρχισε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Kansai Electric Power (Kepco).

    Η μονάδα 4 του πυρηνικού εργοστασίου 'Οι (ή 'Οχι, στη δυτική Ιαπωνία) είναι η τελευταία που λειτουργεί στο αρχιπέλαγος.

    Μετά τη διακοπή της «η οποία θα ισχύει από την Δευτέρα το πρωί», η Ιαπωνία θα στερείται εκ νέου πλήρως πυρηνικής ενέργειας.

    [04] Τουλάχιστον 500 οι αγνοούμενοι στο Κολοράντο

    Τουλάχιστον 500 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι σήμερα στην δυτική Πολιτεία του Κολοράντο, εξαιτίας των πλημμυρών οι οποίες προκάλεσαν ήδη τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 500 ανθρώπων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν σήμερα στην πολιτεία.

    Προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς. Μια γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο το Σάββατο στην πόλη Μπούλντερ ήταν το τελευταίο θύμα που καταγράφηκε, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Την Πέμπτη οι διασώστες είχαν βρει τρία πτώματα και την Παρασκευή ένα τέταρτο στην κομητεία Μπούλντερ.

    [05] Στη μαρτυρική Μακρόνησο βρέθηκαν χθες 6.000 θεατές για την παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

    Η Μακρόνησος απέχει από το Λαύριο μόλις 2,5 ναυτικά μίλια, απόσταση τόσο κοντινή μα και συνάμα τόσο μακρινή, για τις θηριωδίες που τελέστηκαν εκεί στα μαύρα χρόνια της Ιστορίας της. Ένα ταξίδι που για χιλιάδες εξόριστους αποτελούσε τον δρόμο για την κόλαση. Μια διαδρομή μόνο 15 λεπτών για τους χιλιάδες θεατές της χθεσινοβραδυνής παράστασης «Μίκης Θεοδωράκης. Ποιος τη ζωή μου;», που θέλησαν να «συναντήσουν» την ιστορική μνήμη.

    Στο άγονο αυτό νησί, το κηρυγμένο από το υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικός τόπος, με τα έντονα αρώματα του θυμαριού και της ρίγανης, που σαν να θέλουν να «διώξουν» τις ασχήμιες του παρελθόντος, δύο πλοία με έξι δρομολόγια αποβίβασαν χθες περισσότερους από 5.000 θεατές (κοντά στους 6.000 υπολογίζονται συνολικά μαζί με όσους κατέφθασαν με άλλα πλωτά μέσα), για να παρακολουθήσουν την παράσταση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

    [06] Μουσικός περίπατος - φόρος τιμής στη Μαρία Κάλλας, απόψε στις γειτονιές της Αθήνας

    Τη Μαρία Κάλλας τιμά απόψε η Εθνική Λυρική Σκηνή με σειρά μουσικών δρώμενων στο κέντρο της Αθήνας, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ και με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την επέτειο του θανάτου της (16 Σεπτεμβρίου 1977).

    Στους δρόμους Αθήνας, της πόλης που μεγάλωσε η Μαρία Καλογεροπούλου, πριν γίνει η μεγάλη Κάλλας, θα ακουστούν οι διάσημες άριες, οι οποίες σημαδεύτηκαν για πάντα από τις μοναδικές ερμηνείες της, από τους καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου, στο οποίο έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της.

    Οι σολίστ Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου και Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Μάκμπεθ, Ριγολέττος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τροβατόρε, Ο σικελικός εσπερινός κ.α.

    Ο μουσικός περίπατος σε πέντε πράξεις-στάσεις, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες, μετακινούμενο με τα πόδια από τη μία στην άλλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 September 2013 - 10:30:21 UTC