Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την 78η ΔΕΘ εγκαινιάζει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Β. Πούτιν: Οι αντίπαλοι του Άσαντ υπεύθυνοι για την επίθεση με χημικά
  • [03] ΔΝΤ: 47 δισ. οι ανάγκες της Ελλάδας για την περίοδο 2015-2020
  • [04] «Όχι» σε νέο «κούρεμα» και σε αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ΕΜΣ λέει στενός συνεργάτης της Α. Μέρκελ
  • [05] «Τον Απρίλιο του 2014 η συζήτηση για νέο ελληνικό "πακέτο"»
  • [06] G20: Με συνοπτικές διαδικασίες και εμφανή την ψυχρότητα μεταξύ Πούτιν και Ομπάμα η καθιερωμένη φωτογράφηση

  • [01] Την 78η ΔΕΘ εγκαινιάζει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς

    Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει αύριο, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.

    Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

    Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα αναπτύξει δε το όραμά του για την συνέχεια.

    Θα υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση. Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Σήμερα ξεκινά ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει της ΔΕΘ

    [02] Β. Πούτιν: Οι αντίπαλοι του Άσαντ υπεύθυνοι για την επίθεση με χημικά

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

    «Συναντηθήκαμε με τον Αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

    Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.

    Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία.

    Η έκδοση θα ήταν αδύνατη διότι ο Σνόουντεν «δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα στο έδαφός μας» επεσήμανε ο Πούτιν.

    [03] ΔΝΤ: 47 δισ. οι ανάγκες της Ελλάδας για την περίοδο 2015-2020

    Περί τα 47 δισ. ευρώ υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015-2020, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει να συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα.

    Για το 2015, το ΔΝΤ υπολογίζει τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.

    [04] «Όχι» σε νέο «κούρεμα» και σε αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ΕΜΣ λέει στενός συνεργάτης της Α. Μέρκελ

    «Όχι» σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και σε επιπλέον χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ, Νόρμπερτ Μπάρτλε, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας χρηματοδοτικής βοήθειας, εφόσον η Αθήνα πληροί τις προϋποθέσεις.

    «Με ένα δεύτερο "κούρεμα" του χρέους δεν λύνονται τα προβλήματα της Ελλάδας. Αντιθέτως», δηλώνει ο κ. Μπάρτλε σε συνέντευξή του στη γερμανική ιστοσελίδα της Wall Street Journal και υποστηρίζει έτσι «δίδεται η εντύπωση ότι αρκεί να είναι κανείς διστακτικός και αρκετά ανθεκτικός και τότε θα του διαγραφούν τα χρέη», ενώ η συνέπεια είναι νέα ελλείμματα. Προβλέπει δε ότι σε αυτή την περίπτωση, το αργότερο το 2020, θα βρισκόμασταν και πάλι στο ίδιο ύψος χρέους.

    [05] «Τον Απρίλιο του 2014 η συζήτηση για νέο ελληνικό "πακέτο"»

    Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν θα διεξαχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2014, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να τοποθετηθεί κανείς, ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος ενδεχόμενης βοήθειας, αλλά ούτε και αν θα συνεπάγεται νέα μέτρα.

    «Το θέμα ενός νέου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη. Θα το συζητήσουμε την επόμενη χρονιά, όταν θα έχουμε πιο ακριβή στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική κατάσταση», δήλωσε η Μ. Κοτέ στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

    [06] G20: Με συνοπτικές διαδικασίες και εμφανή την ψυχρότητα μεταξύ Πούτιν και Ομπάμα η καθιερωμένη φωτογράφηση

    Με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ομαδική φωτογράφηση των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνόδου τους στην Αγία Πετρούπολη, η οποία σημαδεύτηκε από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία.

    Με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και το επιβλητικό παλάτι του Κωνσταντίνου, μνημείο της τσαρικής εποχής, οι ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση προσήλθαν χωρισμένοι σε ομάδες, για να απαθανατιστούν από τα φλας των φωτογράφων.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδειξε άνεση, προσερχόμενος για τη φωτογράφηση συνοδευόμενος από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και ασπαζόμενος φιλικά την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, παρότι βρίσκεται στα πρόθυρα διπλωματικής διένεξης με αυτήν εξαιτίας του προγράμματος κατασκοπείας Prism, το οποίο συμπεριλάμβανε την παρακολουθήσεις των δικών της επικοινωνιών, όπως και αυτών του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίσθηκε για τη φωτογράφηση μόνον όταν είχε λάβει θέσεις πλέον η ομάδα των ηγετών, περνώντας μπροστά από τον Ομπάμα, τον οποίο χαιρέτισε δίχως χειραψία, με μόλις ένα απλό κίνημα της κεφαλής.

    Όσον αφορά το θέμα της Συρίας, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι σχεδόν όλοι οι ηγέτες, οι οποίοι πήραν μέρος στη σύνοδο της Ομάδας των 20, αποδέχθηκαν την αναγκαιότητα μιας επιχείρησης εναντίον της Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2013 - 14:30:21 UTC