Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη, αύριο, των συνδικάτων για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ
  • [02] Σύνοδος των G-20 με κυρίαρχα ζητήματα την παγκόσμια οικονομία αλλά και τη Συρία
  • [03] Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες
  • [04] Ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1754 θέσεων στον χώρο της Υγείας
  • [05] Ζακ Ρογκ: Φεύγω χωρίς νοσταλγία
  • [06] Ισπανία: Νέες αποκαλύψεις για τα "μαύρα ταμεία" στο κυβερνών κόμμα
  • [07] Η έκθεση βιβλίου επιστρέφει στον τόπο του... θριάμβου της, το Πεδίον του Άρεως

  • [01] Σύσκεψη, αύριο, των συνδικάτων για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

    Ανοιχτή σύσκεψη για τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και των σωματείων της, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

    Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης, η οποία για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετεί τις προσταγές των δανειστών».

    Ουπουργός Οικονομικώνδήλωσε χθες γιατο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών: «Αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε την επιτροπή ανταγωνισμού και την τρόικα είναι ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος πέντε ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο απ' ό,τι η πτώχευση». «Πιστεύουμε πως ορισμένα κομμάτια των επιχειρήσεων αυτών έχουν αξία».

    [02] Σύνοδος των G-20 με κυρίαρχα ζητήματα την παγκόσμια οικονομία αλλά και τη Συρία

    Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Όμως το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου, παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι η κρίση στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας.

    Η τοποθεσία της Συνόδου έξω από την Αγία Πετρούπολη, επιλέχτηκε σύμφωνα με τους όρους της ύψιστης ασφάλειας των 20 ηγετών, που θα είναι προφανώς απομονωμένοι από το ευρύ κοινό και τις πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση.

    Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.

    Η συνάντηση είναι η πρώτη που θα έχουν οι G-20 μετά το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης του 2008 και η οποία πιθανώς δεν θα διακατέχεται, από την αναγκαιότητα της επείγουσας λήψης μέτρων για την ανάσχεση της κρίσης.

    Αντ 'αυτού, οι ηγέτες αναμένεται να μιλήσουν για σχέδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας η οποία πάντως εξακολουθεί να παραμένει ασταθής, καθώς και για τη σημασία της ενίσχυση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

    Επίσης, στην ημερήσια διάταξη είναι οι διεθνείς προσπάθειες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

    [03] Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες

    «Συναγερμός» έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών από τη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο σκέλος του ΦΠΑ από επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες και έτσι προωθεί νέες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από ΦΠΑ αυξήθηκαν περαιτέρω τον περασμένο Ιούλιο κατά 144 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του μήνα αυτού σε 13,463 δισ. ευρώ, ή στο 22,4% των συνόλου των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο (περίπου 60,2 δισ. ευρώ). Με μια σημαντική μερίδα, πάντως, των υπόχρεων, να αποδίδει την καθυστέρηση ή τη μη απόδοση του ΦΠΑ στην οικονομική δυσπραγία και στην ανάγκη κάλυψης, πρώτα απ' όλα, βιοποριστικών αναγκών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προωθούμενες ρυθμίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της μη απόδοσης στο Δημόσιο του ΦΠΑ, προβλέπουν την ανάρτηση στο διαδίκτυο των ΑΦΜ των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τη μη αναγνώριση των τιμολογίων που εκδίδουν ή λαμβάνουν για έκπτωση του ΦΠΑ.

    Ειδικότερα, αρχικά οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες θα ενημερώνονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και θα καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση ΦΠΑ. Στη συνέχεια, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) οι ΑΦΜ όσων δεν υποβάλλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Οι κατάλογοι αυτοί θα επικαιροποιούνται καθημερινά από τα στοιχεία που θα αποστέλλουν οι ΔΟΥ.

    [04] Ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1754 θέσεων στον χώρο της Υγείας

    Ξεκινάσήμερα η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1754 θέσεων στον χώρο της υγείας και μέσα σε 15-18 μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις οι 1641 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Χθες, το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενέκρινε το σχετικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενημερώνοντας για θέματα της αρμοδιότητας του, τους βουλευτές που συμμετέχουν στις Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

    Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στον χώρο της Υγείας, σημειώνοντας ότι είναι κατά 100 περισσότερες οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Εκτίμησε δε, ότι η διαδικασία της κινητικότητας στον χώρο της Υγείας θα έχει εξοικονόμηση δαπανών που θα φθάνουν τα 32 εκατ. ευρώ ετησίως.

    [05] Ζακ Ρογκ: Φεύγω χωρίς νοσταλγία

    Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ, «προσέγγισε» την επερχόμενη αποχώρησή του από το θώκο όπου βρίσκεται τα τελευταία 12 χρόνια με μια μικρή έκφραση λύπης αλλά και μια γενικά καλή αίσθηση.

    «Φεύγω χωρίς νοσταλγία. Δεν ψάχνω το παρελθόν, κοιτώ τη ζωή μου απο εδώ και πέρα»,δήλωσε χθες από το Μπουένος Άιρες.

    Εκτός αυτού, όπως είπε, θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ως επίτιμο μέλος και σχεδιάζει να παρακολουθήσει τους μελλοντικούς Αγώνες.

    «Δεν είναι αποχαιρετιστήριο, και δεν είναι adios, όπως λένε στα ισπανικά », είπε. Ο Ρογκ αναφέρθηκε στην έλλειψη ύπνου ως ένα σημαντικό αρνητικό σημείο του χρόνου που πέρασε στη θέση αυτή, μαζί με την ανάγκη να παραμένει πάντα διπλωματικός και να μην προκαλεί σύγκρουση με τα δημόσια σχόλιά του.

    [06] Ισπανία: Νέες αποκαλύψεις για τα "μαύρα ταμεία" στο κυβερνών κόμμα

    Ένα σημαντικό νέο στοιχείο προέκυψε χθες σε βάρος του κυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) όσον αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται ανώτατα στελέχη του ? μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην Ισπανία.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις εφημερίδες El Pais και El Mundo, ο Κριστόμπαλ Πάεθ, πρώην ανώτατο στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, φέρεται να είπε στον δικαστή Πάμπλο Ρουθ, ο οποίος προΐσταται της έρευνας για τα "μαύρα ταμεία" του PP, ότι λάμβανε πληρωμές "κάτω από το τραπέζι": επρόκειτο για χρήματα τα οποία το κόμμα εισέπραττε από δωρεές και τα οποία δεν δηλώνονταν στις φορολογικές αρχές.

    Το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Λουίς Μπάρθενας, πρώην ταμίας του PP που έχει ομολογήσει ότι διηύθυνε τα "μαύρα ταμεία" του Λαϊκού Κόμματος από το 1991 ως το 2009.

    Ο Μπάρθενας παρουσίασε αποσπάσματα από τις χειρόγραφες λογιστικές εγγραφές που τηρούσε ο ίδιος μυστικά και λέει πως αποδεικνύουν ότι περίπου 8 εκατ. ευρώ δόθηκαν μυστικά από κατασκευαστικές και άλλες εταιρείες στο κόμμα και ότι ηγετικά του στελέχη λάμβαναν τακτικές πληρωμές κάτω από το τραπέζι- περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

    Ο Πάεθ φέρεται να είπε στον Ρουθ ότι τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο Μπάρθενας είναι πιθανόν αυθεντικά.

    Ο Ραχόι έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις καταγγελίες σε βάρος του περί διαφθοράς.

    [07] Η έκθεση βιβλίου επιστρέφει στον τόπο του... θριάμβου της, το Πεδίον του Άρεως

    Η μεγάλη γιορτή βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλης των Αθηνών, που οργανώνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, επιστρέφει έπειτα από έντεκα χρόνια, στον χώρο όπου ξεκίνησε, στο Πεδίον του Άρεως.

    Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς και την είσοδο του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 150 εκδοτικούς οίκους.

    Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Την εικαστική φροντίδα του φεστιβάλ, όπου ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

    Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων και μεταξύ άλλων, η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA», η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» και το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο», με αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός.

    Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ:

    Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00- 22.30

    Παρασκευή και Σάββατο: 18.00- 23.00

    Κυριακή: 11:00 - 22.30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 September 2013 - 6:30:22 UTC