Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βέβαιος για το "ναι" του Κογκρέσου ο Μπ. Ομπάμα
  • [02] Η Μαρία Αντωνιάδου εξελέγη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
  • [03] Περικοπές 1 δισεκ. ευρώ στους προϋπολογισμούς των ιταλικών υπουργείων
  • [04] Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Σε Αθήνα και Σκόπια 9 και 11 Σεπτεμβρίου ο Μ. Νίμιτς

  • [01] Βέβαιος για το "ναι" του Κογκρέσου ο Μπ. Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στη Συρία και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα ζήτησεη ψηφοφορία να διεξαχθεί άμεσα και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

    [02] Η Μαρία Αντωνιάδου εξελέγη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

    Η Μαρία Αντωνιάδου εξελέγη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, με παρόντα έξι μέλη, που ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία.

    Γενική Γραμματέας εξελέγη η Μαριλένα Κατσίμη. Οι υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου θα καλυφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, επιδίωξη των μελών του νέου ΔΣ είναι να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων.

    Σημειώνεται ότι η Μαρία Αντωνιάδου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα χρονικά του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.

    [03] Περικοπές 1 δισεκ. ευρώ στους προϋπολογισμούς των ιταλικών υπουργείων

    Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να προχωρήσει, αποκλειστικά για φέτος, στην κατάργηση του φόρου στην κύρια κατοικία έχει ως συνέπεια την περικοπή κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ, των προϋπολογισμών των ιταλικών υπουργείων.

    Πρόκειται να μειωθούν μεταξύ άλλων: κατά 300 εκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια για την συντήρηση και επέκταση του ιταλικού σιδηροδρομικού δικτύου, κατά διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ οι πόροι του Ταμείου για την Στήριξη της Απασχόλησης, ενώ περιορίζονται και οι προσλήψεις νέου προσωπικού για την πυροσβεστική, την αστυνομία και τους καραμπινιέρους.

    Συνολικά, οι άμεσες και έμμεσες δαπάνες, πιστώσεις και χορηγήσεις των ιταλικών υπουργείων μειώνονται κατά 975,8 εκατομμύρια ευρώ. Οι τομείς της δημόσιας διοίκησης που πλήττονται από περικοπές είναι 35.

    [04] Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολιτικό, οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο για νικηφόρα πορεία σε πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του επομένου, έτους, υπογραμμίζει η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η απόφαση τονίζει ότι η χώρα μετά από 3,5 χρόνια άγριας «μνημονιακής» λιτότητας βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφική πορεία και προσθέτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καλοκαίρι πέρασε στην τελική φάση του σχεδίου: επίθεση με όλα τα μέσα απέναντι στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και στη δημοκρατία προς όφελος των εγχώριων οικονομικών ελίτ και των δανειστών. Τελικός στόχος ένας λαός χωρίς δικαιώματα, ένας λαός φτωχός και «φθηνός», ένας λαός χωρίς δημόσια αγαθά, ένας λαός γονατισμένος.

    Το περίφημο «success story», όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσε, επισημαίνει η απόφαση, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ για τον ελληνικό λαό.

    [05] Σε Αθήνα και Σκόπια 9 και 11 Σεπτεμβρίου ο Μ. Νίμιτς

    Συναντήσεις σε Αθήνα και Σκόπια θα έχει ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα ταξιδέψει στην περιοχή κατά την περίοδο 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2013, για συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών για να συνεχίσουν τις συζητήσεις με σκοπό την εξεύρεση μιας «αμοιβαίας αποδεκτής λύσης» στο θέμα του ονόματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 16:30:27 UTC