Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων εξετάζει η κυβέρνηση
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξης
  • [03] Απόρριψη της ελληνικής πρότασης για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ
  • [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: «Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα»
  • [05] Τον Γκ. Σρέντερ κατηγόρησε για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ η Α. Μέρκελ
  • [06] ΟΟΣΑ: Η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση αλλά παραμένει ευάλωτη σε νέες εντάσεις
  • [07] Έλεγχοι για τον ΦΑΠ 2010

  • [01] Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων εξετάζει η κυβέρνηση

    Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων: «Είναι σκέψεις του πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε, προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, που επιθυμούν, εκτός κομματικών πλαισίων με απλή αναλογική. Ειδικά για τους δημοτικούς συμβούλους οι δημότες θα μπορούν να ψηφίσουν υποψηφίους που τους θεωρούν άξιους και ικανούς από διαφορετικούς συνδυασμούς. Δηλαδή για πρώτη φορά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν πρόσωπα από μία μόνο παράταξη».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξης

    Το συνέδριο στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, «το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό, είναι μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξής μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του διήμερου πολιτικού-επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώνει το ΠΑΣΟΚ με το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή την 39η επέτειο για την ίδρυση του Κινήματος, σήμερα και αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

    Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι αύριο στην επετειακή εκδήλωση όπου θα έχει κεντρική ομιλία, θα μιλήσει «στο όνομα της παράταξης για την προοπτική της και την προοπτική της χώρας» και σημείωσε ότι με τη μαζική παρουσία θα σταλεί το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα προηγηθούν της δικής του, των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι «σηματοδοτούν την ενότητα και τη συσπείρωση όλης της δημοκρατικής παράταξης, του κόμματός μας».

    [03] Απόρριψη της ελληνικής πρότασης για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

    Την απάντησή της ετοιμάζει η κυβέρνηση ως προς την τύχη ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, μετά την απόρριψη της ελληνικής πρότασης από την τρόικα, η οποία αντιπροτείνει το κλείσιμο των τριών αμυντικών βιομηχανικών μονάδων, χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων, όπως δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά κατά την ενημέρωση των συντακτών, στο περιθώριο συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την 39η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.

    Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του ΥΠΕΘΑ, του υπουργείου Οικονομικών και συνεργάτες του πρωθυπουργού. Επίσης η κα Γεννηματά ζήτησε να γίνει παρέμβαση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αναλάβει να συντονίσει τα επόμενα βήματα.

    Η ελληνική πρόταση, ως προς τις αμυντικές βιομηχανίες, προέβλεπε εκκαθάριση εν λειτουργία, διαχωρισμό των εργοστασίων σε στρατιωτικά και πολιτικά, καθώς και κίνητρα εθελουσίας εξόδου.

    Η τρόικα γνωστοποίησε την απάντησή της για απόρριψη της ελληνικής πρότασης μέσω ηλεκτρνικού μηνύματος στο υπουργείου Οικονομικών χτες το απόγευμα.

    [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: «Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα»

    Αισιόδοξος ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για θέματα αρμοδιότητάς του.

    «Παρά τις αντιξοότητες και τις περικοπές, όλα θα πάνε καλά. Ήδη τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις τάξεις τους, είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε, δε, ότι στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, η εκπαιδευτική κοινότητα βάζει πλάτη, διότι ο στόχος είναι κοινός και το διακύβευμα είναι μεγάλο.

    [05] Τον Γκ. Σρέντερ κατηγόρησε για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ η Α. Μέρκελ

    Στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ επέρριψε για μία ακόμη φορά την ευθύνη τόσο για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη όσο και για την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας, η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του σώματος για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ίδια πολιτική, με την αρχή «παροχές για αντιπαροχές».

    «Η κρίση δημιουργήθηκε επειδή στην Ευρώπη η αξιοπιστία επί χρόνια δεν θεωρείτο απαραίτητη», επανέλαβε η κ. Μέρκελ και υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή πολιτική της δικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «το ευρώ είναι καλό για την χώρα». Δεσμεύθηκε να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, «για περισσότερη ευημερία και για περισσότερες θέσεις εργασίας». Κατηγόρησε μάλιστα τους Σοσιαλδημοκράτες για ανευθυνότητα, καθώς, αν και έχουν υπερψηφίσει όλα τα πακέτα διάσωσης, τώρα, υποκριτικά, διαμαρτύρονται.

    Στο μεταξύ, ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, είναι απαραίτητο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποτελεί απόδειξη αποτυχίας της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης από το Βερολίνο.

    [06] ΟΟΣΑ: Η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση αλλά παραμένει ευάλωτη σε νέες εντάσεις

    Η ανάκαμψη των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών ενισχύθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και ο ρυθμός ανάπτυξής τους αναμένεται να διατηρηθεί σε αντίστοιχο επίπεδο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει η ενδιάμεση έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Interim Economic Assessment), η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

    Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ενθαρρυντικούς ρυθμούς στη Βόρειο Αμερική, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, ενώ η Ευρωζώνη ως σύνολο δεν βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

    «Η Ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε νέες οικονομικές και τραπεζικές εντάσεις καθώς και εντάσεις σχετικές με το δημόσιο χρέος», τονίζει ο Οργανισμός και προσθέτει: «Πολλές τράπεζες της Ευρωζώνης είναι ανεπαρκώς κεφαλαιοποιημένες και επιβαρύνονται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η πρόσφατη πρόοδος προς την κατεύθυνση μία κοινής εποπτείας και νέων ρυθμίσεων για την εξυγίανση και εκκαθάριση των τραπεζών θα βοηθήσουν, αλλά απαιτούνται μέτρα για να διασφαλισθεί η αξιοπιστία του ελέγχου του ενεργητικού και των ασκήσεων αντοχής τους που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο και για να προσφερθεί επαρκής χρηματοδοτική στήριξη για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών».

    [07] Έλεγχοι για τον ΦΑΠ 2010

    Σε ελέγχους σε φορολογούμενους, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν εξοφλήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010, θα προχωρήσουν οι Εφορίες, μετά από εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

    Στη συνέχεια, όσοι δεν έχουν πληρώσει τον φόρο θα «αντιμετωπίσουν» την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης και θα κινηθούν εναντίον τους διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και ακινήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 12:30:21 UTC