Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκλεισε ο ένας από τους δύο σε λειτουργία πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία
  • [02] Τριήμερη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στη Γαλλία
  • [03] Δύο μήνες μετά το διπλωματικό επεισόδιο με το προεδρικό αεροσκάφος ο Μοράλες μεταβαίνει και πάλι στην Ευρώπη

  • [01] Έκλεισε ο ένας από τους δύο σε λειτουργία πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία

    Ο ένας από τους δυο εν ενεργεία πυρηνικούς αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί της Ιαπωνίας έκλεισε, ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power (Kepco).

    Οι διαδικασίες τερματισμού της λειτουργίας, ώστε να ξεκινήσει η συντήρηση του αντιδραστήρα 3, ξεκίνησανχθες και ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμό του νωρίς σήμερα το πρωί, ανέφερε ένας αξιωματούχος της εταιρείας.

    Το κλείσιμο του πυρηνικού αντιδραστήρα έχει ως στόχο να επιτρέψει στον διαχειριστή να προετοιμαστεί για τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις μετά από 13 μήνες συνεχούς λειτουργίας.

    Η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αντιδραστήρα δεν έγινε γνωστή.

    Ο δεύτερος αντιδραστήρας που είναι ακόμη σε λειτουργία, δηλαδή η μονάδα 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί αναμένεται να κλείσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

    Ο αντιδραστήρας 3 του πυρηνικού εργοαστασίου ξανάρχισε τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου 2012 και ήταν η πρώτη πραγματική «ανάκαμψη» του πυρηνικού προγράμματος της Ιαπωνίας που σήμανε το τέλος μιας σύντομης περιόδου χωρίς την ατομική ενέργεια εξ αιτίας του ατυχήματος της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011.

    [02] Τριήμερη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στη Γαλλία

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ ξεκινάσήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων, με αφορμή την 50ή επέτειο του συμφώνου φιλίας. Ο Γκάουκ θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό ενώ αργότερα θα παραστεί σε δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

    ΑύριοΤετάρτη, ο Γερμανός και ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβούν στην κεντρική Γαλλία και στο χωριό Οραντούρ σορ Γκλαν τόπο σφαγής γάλλων πολιτών από τα γερμανικά Βάφεν Ες Ες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη Γερμανού ηγέτη στο συγκεκριμένο τόπο μαρτυρίου, όπου τα ναζιστικά στρατεύματα σκότωσαν, σε μια ημέρα, 642 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τον Ιούνιο του 1944.

    Τα ερείπια του κατεστραμμένου χωριού έχουν διατηρηθεί και ο Γκάουκ, θα επισκεφθεί την εκκλησία, όπου εκτελέστηκαν οι γυναίκες και τα παιδιά και θα καταθέσει στεφάνι στο τοπικό μνημείο. Την Πέμπτη το προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας θα ξεναγηθεί στο λιμάνι της Μασσαλίας.

    Η επίσκεψή του είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 50ής επετείου από τη συνθήκη των Ηλυσίων το 1963.

    [03] Δύο μήνες μετά το διπλωματικό επεισόδιο με το προεδρικό αεροσκάφος ο Μοράλες μεταβαίνει και πάλι στην Ευρώπη

    Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ξεκίνησε περιοδεία σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, δύο μήνες μετά την υπόθεση με την πτήση του από τη Μόσχα, που καθυστέρησε εν μέσω υποψιών ότι στο προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας, βρισκόταν ο αμερικανός πρώην κατάσκοπος Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Η υπόθεση είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Μοράλες, όταν τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, υποχρεώνοντας τον πιλότο, να προσγειώσει το αεροπλάνο στη Βιέννη. Η πτήση επιτράπηκε αφότου οι δυτικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο ο Σνόουντεν.

    Η Ισπανία, μία από τις χώρες που απαγόρευσε την πτήση, θα είναι σήμερα,η πρώτη στάση του Μοράλες. Ο πρόεδρος της Βολιβίας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

    Αύριο Τετάρτη θα βρεθεί στη Λευκορωσία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, και μια μέρα αργότερα θα μεταβεί στην Ιταλία μια ακόμη χώρα από τις τέσσερις που απαγόρευσαν την πτήση τον περασμένο Ιούλιο.

    Η Πορτογαλία και η Γαλλία ήταν οι άλλες δυο χώρες που αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο αεροπλάνο του, να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο τους.

    Έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και την Παρασκευή θα μεταβεί στο Βατικανό όπου θα δει τον πάπα Φραγκίσκο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 6:30:20 UTC