Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Αβρανάς:«Εμείς αγγίξαμε με πολύ σεβασμό ένα θέμα ταμπού»
  • [02] Η Yahoo «έκλεισε» την υπηρεσία ειδήσεων στην κινεζική γλώσσα
  • [03] Χιλιάδες φίλοι της Ρεάλ στην παρουσίαση του Μπέιλ
  • [04] Πρόταση για απλή αναλογική θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ
  • [05] Ιω. Μιχελάκης: Το κράτος έπαψε πλέον να είναι ο μεγάλος μπαταχτσής

  • [01] Αλ. Αβρανάς:«Εμείς αγγίξαμε με πολύ σεβασμό ένα θέμα ταμπού»

    Μια ελληνική ταινία στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας είναι σίγουρα μεγάλη τιμή για τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που φέτος η Μόστρα γιορτάζει τα 70 χρόνια της.

    Και η πολύ καλή ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, που το κοινό την υποδέχθηε θερμά στο Λίντο στη χτεσινή της προβολή, έχει ένα ακόμη στοιχείο υπέρ της: καταπιάνεται μ? ένα πολύ επίκαιρο θέμα που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες, ενώ, ταυτόχρονα μετατρέπεται σε μια παραβολή πάνω στην κατάσταση όχι απλά μιας διαλυμένης οικογένειας αλλά και μιας διαλυμένης χώρας.

    Ο σκηνοθέτης, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Λίντο, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ταινία του.

    [02] Η Yahoo «έκλεισε» την υπηρεσία ειδήσεων στην κινεζική γλώσσα

    Η αμερικανική εταιρεία Yahoo ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπηρεσίας ειδήσεων στην κινεζική γλώσσα, δημοσιοποιώντας ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην ηλεκτρονική της σελίδα.

    Όπως ανακοίνωσε η Yahoo, η αλλαγή στην επιχειρησιακή της στρατηγική αποτέλεσε την αιτία για το κλείσιμο της υπηρεσίας.

    Πλέον, η ιστοσελίδα της Yahoo στα κινεζικά ανακατευθύνει το χρήστη σε έναν ιστότοπο της Alibaba, η οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες της Yahoo στα κινεζικά.

    [03] Χιλιάδες φίλοι της Ρεάλ στην παρουσίαση του Μπέιλ

    Σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και σε μία χώρα όπως η Ισπανία, όπου πολύς κόσμος -και ιδιαίτερα οι νέοι- υφίστανται «στο πετσί τους» τις συνέπειές της, οι περισσότεροι θεωρούν πρόκληση τα σχεδόν 100 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Ρεάλ Μαδρίτης για τα... πόδια του Γκάρεθ Μπέιλ.

    Οι οπαδοί των «μερένγκες», πάντως, δεν δείχνουν να ενοχλούνται, καθώς χιλιάδες εξ αυτών συνέρρευσαν σήμερα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του Ουαλού διεθνή, του πιο ακριβοπληρωμένου πλέον παίκτη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

    Ο 24χρονος άσος πέρασε το πρωί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το εξαετές συμβόλαιο που του πρόσφερε η διοίκηση της «Βασίλισσας» και λίγη ώρα αργότερα κάθησε στο πάνελ, δίπλα στον βαθύπλουτο πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

    [04] Πρόταση για απλή αναλογική θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ

    Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που σε κάθε περίπτωση θα καταργεί την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 50 έδρες, θα καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

    Η ΔΗΜΑΡ καλεί τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν υπέρ της πρότασης αυτής, με κριτήριο τη δημοκρατική εμβάθυνση και «όχι στενοκομματικές εκλογικές επιδιώξεις» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Επίσης, η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα,έκφραση της λαϊκής θέλησης, την πιστή απεικόνιση των πραγματικών κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών, αλλά και τη δυναμική προώθηση στο πολιτικό σύστημα των αναγκαίων συνθέσεων.

    [05] Ιω. Μιχελάκης: Το κράτος έπαψε πλέον να είναι ο μεγάλος μπαταχτσής

    Το κράτος έπαψε πλέον να είναι ο μεγάλος «μπαταχτσής», καθώς το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Real fm.

    Πρόσθεσε δε ότι «τα χρέη έχουν αρχίσει να αποπληρώνονται και εκείνο που χρειάζεται είναι να αυξηθούν οι ρυθμοί εξόφλησης», ενώ επισήμανε ότι στο υπουργείο Εσωτερικών, «γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να καλυφθούν τα χρέη των δήμων προς τους ιδιώτες».

    Επίσης, τόνισε ότι «όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα του φετινού προϋπολογισμού, καθώς θα πρέπει να δούμε αν για πρώτη φορά θα έχουμε μετά από πολλά χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, αν θα μπορέσουμε για φέτος να καλύψουμε τις ανάγκες μας χωρίς να δανειστούμε». Και συμπλήρωσε ότι «από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 14:30:21 UTC