Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν πείθουν" τα στοιχεία για τη χρήση χημικών στη Συρία, δηλώνει η Μόσχα
  • [02] Υψηλή ανεργία και μακροχρόνια ύφεση προβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ
  • [03] Ένα λιβάδι από χρυσοκίτρινα στάχυα στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας
  • [04] Ραγδαίος ο ρυθμός αύξησης των εφήβων καπνιστών
  • [05] Επίσκεψη Αλί Αχμέτι στην Αθήνα
  • [06] Η ελληνική παροικία, το "πρόσωπό" μας στην Αίγυπτο
  • [07] Ενημερωτική επίσκεψη Π. Καμμένου στον Ευ. Βενιζέλο
  • [08] Επτά προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην Eurobank του 100% των μετοχών του νέου ΤΤ και της νέας Proton Bank
  • [10] Επιστροφή του Κακά στη Μίλαν

  • [01] "Δεν πείθουν" τα στοιχεία για τη χρήση χημικών στη Συρία, δηλώνει η Μόσχα

    Οι πληροφορίες που παρουσιάσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους "δεν πείθουν καθόλου" τη Ρωσία για τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων από το καθεστώς της Δαμασκού στα περίχωρα της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    "Μάς έδειξαν μερικές εικόνες όπου δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο: ούτε γεωγραφικοί χάρτες, ούτε ονόματα... Αυτά που μάς έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι αμερικανοί εταίροι μας, καθώς και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι δεν μάς πείθουν καθόλου", δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

    Η Κίνα από την πλευρά της εξέφρασε "σοβαρή ανησυχία" για το ενδεχόμενο ανάληψης μονομερώς στρατιωτικής δράσης στη Συρία μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα προσφύγει στο Κονγκρέσο.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την ψήφο του Κονγκρέσου για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Δαμασκού.

    Η Γαλλία τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής δράσης, αλλά η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε μία τέτοια επιχείρηση μετά την αρνητική ψήφο της Βουλής των Κοινοτήτων.

    Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι επιθεωρητές που επέστρεψαν το Σάββατο από τη Συρία δεν πρόκειται "να καταλήξουν σε κανένα συμπέρασμα" πριν από τα αποτελέσματα των αναλύσεων επί των δειγμάτων που έχουν περισυλλέξει, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν και τρεις εβδομάδες.

    [02] Υψηλή ανεργία και μακροχρόνια ύφεση προβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

    Τουλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10% προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την εθνική οικονομία, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επομένων ημερών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα επίσης με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν την λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.

    [03] Ένα λιβάδι από χρυσοκίτρινα στάχυα στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας

    Αυτές τις ημέρες ο επισκέπτης στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, αντικρύζει ένα λιβάδι από χρυσοκίτρινα στάχυα. Περπατά μέσα από στενούς χωμάτινους διαδρόμους, ακούει το ελαφρύ θρόϊσμα του αέρα στα στάχυα και περιτριγυρισμένος από τα εγκαταλειμένα κτίρια του Ελαιουργείου, αισθάνεται ότι η φύση διεκδικεί τον δικό της χρόνο, την δική της μνήμη.

    Πρόκειται για την τεράστια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη, ειδικά κατασκευασμένη για τα Αισχύλεια 2013 και εγκαινιάζεται επίσημα στις 5 του μηνός.

    «Στα στάχυα αναπνέει η Ελευσίνα και πρέπει ο θεατής να είναι έτοιμος να ακούσει την ανάσα της για να βυθιστεί μέσα στον κόσμο που μας αποκαλύπτεται. Εναν κόσμο από το παρελθόν και το παρόν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διεθνής εικαστικός.

    Το βράδυ, το τοπίο γίνεται κόκκινο από το φως που φέγγει μια γιγάντια ταμπέλα, με τη φράση του Σάμουελ Μπέκετ Try again. Fail again. Fail better ( Ξαναπροσπάθησε, Ξαναπότυχε, Απότυχε καλύτερα).

    Μια άλλη επιγραφή απέναντι στη θάλασσα, βυθισμένη στην ειδικά κατασκευασμένη εξέδρα 21 μ., ανάβει τη νύχτα για να φωτίσει την άλλη μισή μπεκετική φράση Ever tried. Ever failed. No matter (Προσπαθούσες, Λάθευες, Δεν πειράζει).

    Ο Νίκος Ναυρίδης, χρησιμοποιεί τη ρήση του Μπέκετ, «σαν προφητεία, ένα Σύγχρονο Χρησμό όμως πιο τρυφερό, πιο παρηγορητικό γι αυτό και ιαματικό που ενεργοποιεί συνειδήσεις?» λέει ο Ελληνας καλλιτέχνης.

    [04] Ραγδαίος ο ρυθμός αύξησης των εφήβων καπνιστών

    Έντονο είναι το πρόβλημα του ραγδαίου ρυθμού αύξησης των εφήβων καπνιστών και, όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες, η επιρροή για το κάπνισμα προέρχεται είτε από τους γονείς και το συγγενικό περιβάλλον, είτε από τους φίλους ή τους συνομηλίκους. Η δε χρήση του τσιγάρου, στις ηλικίες αυτές, σχετίζεται και με πολλές άλλες ανθυγιεινές συνήθειες.

    Σε έρευνα στον ελληνικό πληθυσμό, με μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της χώρας, ενώ τα ποσοστά των μαθητών και μαθητριών που καπνίζουν είναι 6,6% και 5% αντίστοιχα στο γυμνάσιο, τα ποσοστά αυτά αυξάνουν δραματικά στο λύκειο - δηλαδή φτάνουν στο 23,5% και 22,2% αντίστοιχα. Επιπλέον, οι μαθητές που είναι πιο επιρρεπείς προς το κάπνισμα είναι αναλόγως πιο αρνητικοί προς την άσκηση και τα σπορ, την υγιεινή διατροφή και πιο θετικοί προς τη βία στα γήπεδα και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από εργασία του καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Θεοδωράκη, σύμφωνα με τον οποίο, θετικές στάσεις προς την άσκηση συνδέονται με αρνητικές στάσεις προς το κάπνισμα.

    Η άσκηση, διευκρινίζει ο καθηγητής, βοηθάει τα άτομα να παραμένουν αρνητικά στην απόκτηση μιας κακής συνήθειας, όπως είναι το κάπνισμα. Γενικότερα, προσθέτει, οι διαδικασίες διαμόρφωσης ή αλλαγής στάσεων σε θέματα υγείας - μεταξύ των οποίων η χρήση ναρκωτικών ουσιών, το αλκοόλ, η κακή διατροφή, η αποχή από την άσκηση, η βίαιη συμπεριφορά και το κάπνισμα - έχουν κοινά σημεία ή ακολουθούν παράλληλες πορείες.

    [05] Επίσκεψη Αλί Αχμέτι στην Αθήνα

    Ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Η επίσκεψη αυτή του κ. Αχμέτι στην Αθήνα πραγματοποιείται κατόπιν δικού του αιτήματος. Ο 'Αρταν Γκρούμπι, διευθυντής του γραφείου του κ. Αχμέτι, δήλωσε ότι η επίσκεψη του αρχηγού του DUI στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του κόμματος για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας, ώστε να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρωπαϊκές και ευρωατλανικές δομές. Πρόσθεσε ότι εκτός από την Αθήνα, ο κ. Αχμέτι θα επισκεφθεί και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των κ. κ. Βενιζέλου και Αχμέτι αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η ευρωπαϊκή και ευρωαντλαντική προοπτική της χώρας αυτής. Πρόσφατα, ο κ. Αχμέτι δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ πρέπει να αποτελέσει η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ώστε να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της χώρας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι απομονωμένη κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε σε αυτήν την κατάσταση ή θα εξέλθουμε από την απομόνωση», είχε προσθέσει.

    [06] Η ελληνική παροικία, το "πρόσωπό" μας στην Αίγυπτο

    Την αισιοδοξία του για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και τη διαφύλαξη του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, στην κοινή τους προσπάθεια για την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «ΝΕΟ ΦΩΣ» (στον αρχισυντάκτη της Νίκο Κάτσικα)ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο, την προσεχή Πέμπτη.

    Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι και την αιγυπτιακή ηγεσία, καθώς και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β? στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

    [07] Ενημερωτική επίσκεψη Π. Καμμένου στον Ευ. Βενιζέλο

    Επικεντρωμένη στις εξελίξεις της Συρίας αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο, ήταν η συζήτηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Καμμένος με τον Ευ. Βενιζέλο.

    Όπως δήλωσε αργότερα ο κ. Καμμένος, «συμφωνήσαμε να ενημερωθεί η Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών εντός των επόμενων ημερών» για τις εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα «σε σχέση με τους χριστιανικούς πληθυσμούς, το Πατριαρχείο Αντιοχείας, εξετάζοντας παράλληλα και τις θέσεις του ΟΗΕ».

    Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στο Κάιρο, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης σε συνάρτηση με την «ενεργειακή πολιτική της χώρας μας και τον καθορισμό της ΑΟΖ».

    [08] Επτά προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη Θεσσαλονίκη

    Επτά άτομα προσήχθησαν από το παλιό ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος" στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο εν λόγω κτίριο, που τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

    Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου θα εξεταστούν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

    Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν τα προσαχθέντα άτομα προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή εάν είναι αλλοδαποί που βρήκαν προσωρινά καταφύγιο στο κατειλημμένο κτίριο.

    Κατά τις έρευνες στους χώρους της κατάληψης κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, αλλά - όπως έγινε γνωστό - μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται κάποια "ύποπτα" ευρήματα.

    [09] Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην Eurobank του 100% των μετοχών του νέου ΤΤ και της νέας Proton Bank

    Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 100% των μετοχών του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη Eurobank, ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

    Η ολοκλήρωση της μετάβασης έγινε σε συνέχεια της από 15 Ιουλίου 2013 δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την απόκτηση του 100% των μετοχών του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος και της νέας Proton Τράπεζας.

    Η εξαγορά του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank ενισχύουν τη θέση της Eurobank στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δημιουργούν σημαντικές συνέργειες. Οι ετήσιες συνέργειες υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ και θα προέλθουν κυρίως από την ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών, των πληροφοριακών συστημάτων των δύο τραπεζών και από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

    Η διαδικασία ενοποίησης των δύο τραπεζών αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά και να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους εννέα μήνες, όπως έχουν αναφέρει διοικητικά στελέχη της τράπεζας.

    [10] Επιστροφή του Κακά στη Μίλαν

    Επέστρεψε στο καμπιονάτο και στη Μίλαν ο Κακά. Ο Βραζιλιάνος σταρ ήρθε σε συμφωνία με τον αντιπρόεδρο των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα βάλει στα ταμεία της περίπου οκτώ εκατ. ευρώ για να συναινέσει στην παραχώρηση του.

    Ο Κακά αποκτήθηκε το 2009 από τη Μίλαν έναντι 65 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Μαδρίτη. Ο 31χρονος άσος δεν ήταν στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι για τη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ και αποφάσισε να φύγει από την Ισπανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 10:30:23 UTC