Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκατέλειψε τη Δαμασκό η ομάδα των επιθεωρητών για τα χημικά όπλα
  • [02] Με ένα εισιτήριο Ιντερέιλ και τη βοήθεια του Σωτήρη, η Ελλάδα ταξιδεύει στην Ευρώπη
  • [03] Microsoft και Google κινούνται δικαστικά κατά των αρχών των ΗΠΑ
  • [04] Σεισμός 5,8 βαθμών έπληξε απομακρυσμένη περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα
  • [05] Επίθεση αντιεξουσιαστών στον χώρο όπου γιόρταζε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

  • [01] Εγκατέλειψε τη Δαμασκό η ομάδα των επιθεωρητών για τα χημικά όπλα

    Η ομάδα των διεθνών ειδικών για τα χημικά όπλα, που είχε επιφορτισθεί με τις έρευνες για την εγκυρότητα των κατηγοριών για χρήση χημικών όπλων σε επίθεση στη Συρία, έφθασε σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυττού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Νωρίτερα, η ομάδα που επέβαινε σε έξι οχήματα με τα διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών είχε διασχίσει τα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, έχοντας ολοκληρώσει την τετραήμερη έρευνά τους στο σημείο της επίθεσης σε προάστιο της Δαμασκού.

    Η Ύπατη Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό Άνγκελα Κάνε, η οποία συνόδευε τους ειδικούς στη Συρία, είχε αναχωρήσει ήδη χθες από τη Δαμασκό οδικώς και είχε φθάσει επίσης στον Λίβανο, που απέχει μόλις 45' από την συριακή πρωτεύουσα.

    Σήμερα, η Κάνε πρόκειται να ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στη Νέα Υόρκη για τα πεπραγμένα της ομάδος των επιθεωρητών.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα δήλωσε χθες ότι δεν έχει ληφθεί ακόμηη τελική απόφαση για την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί στη Συρία, όμως οποιαδήποτε επιχείρηση θα ήταν περιορισμένης κλίμακας και δεν θα περιελάμβανε χερσαίες δυνάμεις.

    [02] Με ένα εισιτήριο Ιντερέιλ και τη βοήθεια του Σωτήρη, η Ελλάδα ταξιδεύει στην Ευρώπη

    Ένα ταξίδι στην Ευρώπη από την Ελλάδα, με ένα εισιτήριο Ιντερέιλ (Interrail), μπορεί να φαντάζει ως μία περιπέτεια, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Χάρη όμως, σε έναν άνθρωπο με μεράκι και όρεξη για τη δουλειά του, μπορεί να αναδειχτεί σε μία ευχάριστη εμπειρία.

    Όποιος λοιπόν σκέφτεται να κάνει ένα ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη δεν έχει παρά να απευθυνθεί στα γραφεία της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» στην οδό Σίνα, εκεί θα βρει τον 32χρονο Σωτήρη, που είναι πάντα έτοιμος και πρόθυμος να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα, να διαλύσει κάθε αμφιβολία και να βοηθήσει στον σχεδιασμό ενός άρτιου ταξιδιού, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και απρόοπτα.

    Οι εικόνες που βλέπουν όσοι επισκέπτονται τα γραφεία της Σίνα είναι η καθημερινότητα του Σωτήρη: ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες μαζεύονται γύρω του, κι αυτός έξω από το γκισέ να παραδίδει «μάθημα». Πρώτα κάνει ενημέρωση σε όλα τα πεδία, τους τύπους εισιτηρίων, πώς χρησιμοποίει κανείς την κάρτα Ιντερέιλ και μετά δέχεται ερωτήσεις, τι οποίες κι απαντάει με κάθε λεπτομέρεια. Ανοίγει οδηγούς με δρομολόγια, εξηγεί τις διαφορές των τρένων, προτείνει συνδυασμούς. «Θα φύγετε από Βουδαπέστη στις 13.15 και θα φτάσετε στο Βελιγράδι στις 20.50. Προσοχή στα νυχτερινά τρένα», προειδοποιεί και εξηγεί τις χρεώσεις.

    [03] Microsoft και Google κινούνται δικαστικά κατά των αρχών των ΗΠΑ

    Η εταιρεία πληροφορικής Microsoft ανακοίνωσε χθες πως η υπόθεση που αφορά το αίτημα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την παροχή δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου θα επιλυθεί τελικώς στα δικαστήρια, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση αποδείχθηκαν άκαρπες.

    Η Microsoft και ο γίγαντας του Διαδικτύου Google είχαν προσφύγει τον Ιούνιο στην ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, διεκδικώντας το δικαίωμα να κοινοποιούν περισσότερα στοιχεία για τις πληροφορίες σχετικά τα δεδομένα των χρηστών, που αξιώνει να της παρέχονται η κυβέρνηση στα πλαίσια την νομοθεσίας FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act), η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ξένων υπηκόων.

    Οι δύο εταιρείες είχαν δεχθεί έξι φορές να δώσουν περισσότερο χρόνο στην αμερικανική κυβέρνηση να απαντήσει στη δικαστική προσφυγή τους, όμως οι διαπραγματεύσεις «στέφθηκαν από αποτυχία», όπως δήλωσε ο κύριος νομικός σύμβουλος της Microsoft Μπραντ Σμιθ στο προσωπικό του ιστολόγιο.

    [04] Σεισμός 5,8 βαθμών έπληξε απομακρυσμένη περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα

    Ένας νεκρός, από πτώση βράχων πάνω σε τουριστικό λεωφορείο, είναι ο πρώτος έως τώρα απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα σε απομονωμένη περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Η δόνηση προκλήθηκε στις 03.04, ώρα Ελλάδος, και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ με επίκεντρο το Μπενζιλάν, στα όρια μεταξύ των επαρχιών Σετσουάν και Γιουνάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

    Ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν από πτώση βράχων πάνω σε ένα τουριστικό όχημα, εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσε η δόνηση, μεταδίδει το πρακτορείο.

    Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ομάδες διάσωσης κατευθύνονται προς την ορεινή περιοχή όπου σημειώθηκε η δόνηση.

    [05] Επίθεση αντιεξουσιαστών στον χώρο όπου γιόρταζε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

    Στόχος των αντιεξουσιαστών, έγινε τα μεσάνυχτα, ο ξενώνας όπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, γιόρταζε την οναμαστική εορτή του, μαζί με συγγενείς και φίλους. Ομάδα 50 περιπού αντιεξουσιαστών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα μπήκαν με πέτρες και ξύλα στο προαύλιο και προκάλεσαν ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια διασκορπίστηκαν μέσα στην πόλη για να μην συλλληφθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή.

    Το επεισόδιο αποτελεί αντίδραση των αντιεξουσιαστών στην προχθεσινή επέμβαση της Αστυνομίας στα υπό κατάληψη δημόσια κτίρια και την «Αντιβίωση», καθώς φεύγοντας έγραψαν με σπρέυ στον τοίχο του ξενώνα,«Η Αντιβίωση-κατάληψη θα μείνει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 August 2013 - 8:30:21 UTC