Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 2 Σεπτεμβρίου η νέα τακτοποίηση αυθαιρέτων
  • [02] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στο Κάιρο και το Πορτ Σάιντ
  • [03] "Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της 21ης Αυγούστου"
  • [04] Μια περιορισμένη επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος Άσαντ δεν αρκεί, δήλωσε ο Τ. Ερντογάν
  • [05] Στην Ελλάδα τα ξημερώματα ο Ντινγκά

  • [01] Από 2 Σεπτεμβρίου η νέα τακτοποίηση αυθαιρέτων

    Έκκληση στους πολίτες που έχουν αυθαίρετο κτίσμα ή κάποια αυθαιρεσία σε νόμιμο κτίσμα να το δηλώσουν σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Σταύρος Καλαφάτης. Η δήλωση αυτή του αυθαίρετου κτίσματος, επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης, είναι απαραίτητη προκειμένου χωρίς πρόβλημα μελλοντικά να μπορεί να μεταβιβαστεί και να αξιοποιηθεί.

    Η σχετική υπουργική απόφαση, που υπέγραψε σήμερα ο κ. Καλαφάτης, προβλέπει την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Αυτή η πρώτη απόφαση, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι απαραίτητη για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.

    Ειδικότερα, η απόφαση του υπουργείου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για: -την ανάθεση του πληροφοριακού συστήματος στο TEE. -τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την περαίωση της διαδικασίας. -τις προθεσμίες πληρωμών, εκπτώσεων και προσαυξήσεων. -τη διεκπεραίωση των υπαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί με προγενέστερες του νόμου 4178/2013 διατάξεις. -τη χορήγηση στοιχείων σε τρίτους και τη δυνατότητα πρόσβασης (αποκλειστικά) σε στοιχεία του συστήματος από συγκεκριμένες δημόσιες αρχές και λειτουργούς. «Με το νέο νόμο για τα αυθαίρετα έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό για λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης» τόνισε ο κ. Καλαφάτης σημειώνοντας: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους. Όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου. Όσo νωρίτερα δηλώσουν οι πολίτες κάποιο αυθαίρετό τους, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα θα έχουν για να αποπληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο. Διάστημα που φτάνει σχεδόν τα εννέα χρόνια».

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ στις κατηγορίες εκπτώσεων που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    [02] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στο Κάιρο και το Πορτ Σάιντ

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 36 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο, την ώρα που χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους ζητώντας την αποκατάστασή του στην εξουσία.

    Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Κάιρο και ένας πολίτης έχασε τη ζωή του στο Πορτ Σάιντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Στη συνοικία Μοχαντίσεν του Καΐρου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους δρόμους για να εμποδίσουν τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να πλησιάσουν, σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση.

    Στο Πορτ Σάιντ ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

    Οι διαδηλώσεις αυτές, από τις μεγαλύτερες που έχουν οργανωθεί μέχρι σήμερα στην Αίγυπτο, έγιναν μία ημέρα μετά τη σύλληψη δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

    [03] "Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της 21ης Αυγούστου"

    Η επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου στοίχισε τη ζωή σε 1.429 Σύρους πολίτες, περιλαμβανομένων 426 παιδιών, σύμφωνα με το μη απόρρητο τμήμα μιας έκθεσης των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα να υπάρξει τιμωρία της κυβέρνησης της Συρίας.

    Η έκθεση αυτή, η οποία εν μέρει βασίζεται σε υποκλαπείσες επικοινωνίες, ανέφερε πως οι αρχές των ΗΠΑ έχουν υψηλό βαθμό βεβαιότητας πως για την επίθεση ευθύνεται η συριακή κυβέρνηση. Αυτή είναι η πιο σθεναρή θέση που μπορούν να εκφράσουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ελλείψει επιβεβαίωσης.

    Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της έκθεσης χαρακτηρίζεται μια συνδιάλεξη που υποκλάπηκε και έκανε ένας «ανώτερος αξιωματούχος ο οποίος είχε άριστη ενημέρωση για την επίθεση» και επιβεβαίωσε πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κι εξέφρασε «ανησυχία» για το γεγονός ότι «επιθεωρητές του ΟΗΕ συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με αυτή.

    Η έκθεση έκανε λόγο για ένα νευροτοξικό χημικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την επίθεση.

    Η έκθεση αναφέρει πως βασίστηκε σε πληροφορίες από πρόσωπα, τηλεπικοινωνίες που υπεκλάπησαν και εικόνες από δορυφόρους και κατά ένα σημαντικό μέρος σε υλικό από ανοικτές πηγές, όπως τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανήρτησαν στελέχη της αντιπολίτευσης στο Διαδίκτυο.

    [04] Μια περιορισμένη επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος Άσαντ δεν αρκεί, δήλωσε ο Τ. Ερντογάν

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν τον ικανοποιεί η πιθανή περιορισμένη στρατιωτική δράση δυτικών χωρών εναντίον του καθεστώτος της Συρίας, το οποίο κατηγορείται ότι διέπραξε επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον του λαού της χώρας, εκτιμώντας ότι η οιαδήποτε επέμβαση της διεθνούς κοινότητας θα έπρεπε να έχει στόχο την αλλαγή καθεστώτος στο κράτος αυτό.

    "Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. "Μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει (την εξουσία)», υποστήριξε ο Ερντογάν.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.

    Η Τουρκία, χώρα μέλος του NATO, η οποία έχει διαρρήξει πλήρως τις άλλοτε συμμαχικές σχέσεις της με την Δαμασκό, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην δράση μιας συμμαχίας εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έστω και χωρίς την εξασφάλιση συναίνεσης στον ΟΗΕ.

    [05] Στην Ελλάδα τα ξημερώματα ο Ντινγκά

    Τον Ντελβέν Ντινγκά περιμένουν στον Ολυμπιακό που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σήμερα τα ξημερώματα.

    Ο ανασταλτικός μέσος από το Κονγκό έρχεται στην Ελλάδα για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον δανεισμό του από την Μονακό με την οποία έχουν συμφωνήσει σε όλα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

    Ο 25χρονος μέσος αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις το Σάββατο και στην συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2013 - 20:30:21 UTC