Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Μιχελάκης: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η επένδυση της Philip Morris»
  • [03] Όλι Ρεν: Η Ελλάδα τα «πηγαίνει καλύτερα»
  • [04] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της διαχείρισης των κρατικών λαχείων
  • [05] Διευκρινίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μέγεθος του δημόσιου τομέα
  • [06] Το αίτημά του για ενημέρωση της βουλής για την κρίση στη Συρία, επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Αποφυλακίζονται αρχές Σεπτεμβρίου οι κατηγορούμενοι για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας
  • [08] Π. Στάινμπρουκ: «Όχι» σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
  • [09] Πούτιν-Μέρκελ: Πρέπει να βρεθεί λύση στη Συρία μέσω του ΟΗΕ

  • [01] Ιω. Μιχελάκης: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

    «Νέα μέτρα, το έχει πει ο πρωθυπουργός πολλές φορές, δεν θα ληφθούν. Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «για να μπορέσει η χώρα να φτάσει στην ανάπτυξη πρέπει να φτιάξει τον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι δική μας υποχρέωση και όχι απαίτηση κάποιων. Είναι η δική μας υποχρέωση στις επόμενες γενιές. Είναι αδήριτη ανάγκη αν θέλουμε να έχουμε αύριο».

    Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, έχουν χίλια δίκια γιατί έχουν υποστεί αιματηρές θυσίες, όμως ουδείς πρέπει να παραγνωρίζει ότι αυτές οι θυσίες επιτέλους έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο. Έχουμε τα πρώτα αχνά δείγματα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει και ευελπιστούμε ότι από το 2014 θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία ώστε ο δρόμος προς την ανάταξη να είναι πιο ορατός».

    Ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει «άδικες» τις οριζόντιες περικοπές, αλλά σημειώνει: «Όταν τόσο καιρό δεν είχαμε κάνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα και φτάσαμε με την πλάτη στον τοίχο τότε αναγκαστικά θα πάς σε οριζόντιες περικοπές που είναι άδικες».

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η επένδυση της Philip Morris»

    Με τον επικεφαλής της εταιρείας Philip Morris στην Ελλάδα, Ν. Θεοφιλόπουλο συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απόφαση της καπνοβιομηχανίας να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου.

    Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική επένδυση που βοηθάει και στην εμπέδωση της ψυχολογίας ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, υπενθύμισε ότι προ εξαμήνου η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία η Philip Morris αυξάνει τις προμήθειές της, σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, κατά 20%.

    [03] Όλι Ρεν: Η Ελλάδα τα «πηγαίνει καλύτερα»

    Η εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης η οποία καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο φέτος αναμένεται να συνεχιστεί το υπόλοιπο της χρονιάς και το 2014 αλλά και να καταστεί πιο σταθερή, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, Όλι Ρεν.

    Ο Ρεν είπε πως η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, ενώ πρόσθεσε ότι το εάν και κατά πόσον η χώρα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης δεν θα είναι σαφές και μια απόφαση δεν θα μπορέσει να ληφθεί ωσότου η τρόικα ολοκληρώσει την επόμενη αξιολόγησή της, στα τέλη του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτωβρίου.

    «Οι οικονομικές της μεταρρυθμίσεις προχωρούν καλύτερα από ό,τι τα δύο πρώτα χρόνια του προγράμματος διότι υπάρχει πλέον ευρύτερη --όχι πλήρης, αλλά ευρύτερη-- συναίνεση στην ελληνική κοινωνία υπέρ των μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε.

    [04] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της διαχείρισης των κρατικών λαχείων

    Με 56 ψήφους «υπέρ» και 35 ψήφους «κατά» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων. Την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Με 58 ψήφους υπέρ, 10 ψήφους «κατά» και 23 «παρών» ψηφίστηκε και τροπολογία με την οποία ανατίθεται στο ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου η επισκευή δύο πλωτών δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού (που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα και έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα).

    [05] Διευκρινίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μέγεθος του δημόσιου τομέα

    Διευκρινίσεις για το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου τομέα, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και για τους αριθμούς που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με όσους φέρεται ότι προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι το 2009.

    Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει ότι «ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 - 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό λεπτομερούς απεικόνισης του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα.

    [06] Το αίτημά του για ενημέρωση της βουλής για την κρίση στη Συρία, επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται σήμερα στο θέμα της κρίσης στη Συρία και επαναλαμβάνει το αίτημά του για ενημέρωση του Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια για επίθεση κατά της Δαμασκού.

    Σχολιάζοντας τη συνάντηση Βενιζέλου- Αβραμόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συνάντηση αυτή «προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία, παραβλέποντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την περιοχή συνολικά».

    Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και για τις προθέσεις της.

    [07] Αποφυλακίζονται αρχές Σεπτεμβρίου οι κατηγορούμενοι για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

    Αποφυλακίζονται με αυστηρούς περιοριστικούς οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Το Συμβούλιο, αποδεχόμενο σχετική εισαγγελική πρόταση, διατάσσει την αποφυλάκιση των έξι, απο τους επτά, κατηγορουμένων που παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, καθώς τις επόμενες ημέρες, 8 και 10 Σεπτεμβρίου, λήγει το όριό της 18μηνης προφυλάκισης τους.

    [08] Π. Στάινμπρουκ: «Όχι» σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

    Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψε εκ νέου ο υποψήφιος Καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους.

    Κατά την παρουσίαση του προγράμματος των «100 πρώτων ημερών» ενδεχόμενης κυβέρνησης του SPD, ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε ότι, εάν τελικά γίνει και δεύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, ελάχιστοι ιδιώτες επενδυτές θα αγόραζαν πλέον ελληνικά ομόλογα.

    Επιπλέον, υποστήριξε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, η αναδιάρθρωση δεν θα περιοριζόταν στους ιδιώτες, «διότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους διακρατείται πλέον από τον δημόσιο τομέα». Μια τέτοια εξέλιξη, προειδοποίησε, «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών και τελικά το κόστος να πρέπει να το επωμιστεί ο φορολογούμενος».

    [09] Πούτιν-Μέρκελ: Πρέπει να βρεθεί λύση στη Συρία μέσω του ΟΗΕ

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να εξετάσει την έκθεση των επιθεωρητών του οργανισμού για την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων σε μια επίθεση κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Στη διάρκεια της συνομιλίας αυτής, «υπογραμμίστηκε η σημασία της εξέτασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία», σημείωσε το γραφείο Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να επιδιώξει να δοθεί μια γρήγορη, διεθνής αντίδραση στη συριακή κρίση μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    «Η καγκελάριος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια γρήγορη, ομόφωνη, διεθνή απάντηση», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η γερμανική καγκελαρία, προσθέτοντας ότι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί πολιτικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2013 - 14:30:22 UTC