Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει στη Συρία"
  • [02] Β. Σόιμπλε: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να ζητούν χρήματα από τις άλλες
  • [03] Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο
  • [04] Πτώση 4,08% στο χρηματιστήριο
  • [05] ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την Πέμπτη
  • [06] Facebook: 20 εκατ. δολάρια πρόστιμο επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς λόγους
  • [07] Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

  • [01] "Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει στη Συρία"

    Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει αμέσως αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δώσει εντολή για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας λόγω της επίθεσης με χημικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ σε συνέντευξή του σήμερα στο BBC.

    "Έχουμε μεταφέρει πόρους σε επίκαιρες θέσεις για να μπορούν να εκπληρώσουν και να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε επιλογή θελήσει να κάνει ο πρόεδρος" Ομπάμα, δήλωσε ο Χέιγκελ κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μπρουνέι.

    Στην ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει "έτσι απλά", ο Χέιγκελ απάντησε: "Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, έτσι απλά".

    Στο μεταξύ, οι δυτικές δυνάμεις ειδοποίησαν τη συριακή αντιπολίτευση να αναμένει ότι θα σημειωθεί ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «εντός ημερών», ανέφεραν πηγές, οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουάλιντ αλ Μουάλεμ: Μια ξένη επέμβαση θα βοηθούσε «μόνο την αλ Κάιντα»

    Ιταλία: "Όχι" σε στρατιωτική επέμβαση χωρίς εντολή του ΟΗΕ

    [02] Β. Σόιμπλε: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να ζητούν χρήματα από τις άλλες

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα πως προκειμένου να οικοδομηθεί «μία ισχυρή Ευρώπη», κάθε χώρα οφείλει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και «να μη ζητεί περισσότερα χρήματα από τις άλλες».

    «Ο καθένας θα πρέπει να κάνει το καθήκον του και να μην αξιώνει περισσότερα χρήματα από τους άλλους» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN International, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν στον ιστότοπό του.

    «Αυτός είναι ένας κάκιστος τρόπος για μία ισχυρή Ευρώπη, είναι μία κακή προτροπή», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

    «Σε περίπτωση που επανεκλεγεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, είμαι βέβαιος πως θα εργασθούμε για μία πιο ισχυρή Ευρώπη. Δεν επιθυμούμε μία Γερμανική Ευρώπη, αλλά θέλουμε μία Ευρώπη συμπαγή. Αυτό συνεπάγεται πως κάθε κράτος μέλος, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας, θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του», υπογράμμισε ο Σόιμπλε στην ίδια συνέντευξη, εκτιμώντας παράλληλα πως η Ευρωζώνη βρίσκεται «σε πολύ καλύτερη κατάσταση» απ' ό,τι προ ολίγων ετών.

    [03] Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

    Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 17:00, στην περιοχή του Αργασίου Ζακύνθου και καίει δασική έκταση.

    Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και τρία αεροσκάφη καναντέρ.

    Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή.

    [04] Πτώση 4,08% στο χρηματιστήριο

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν σήμερα οι τιμές των μετοχών με την αγορά να καταγράφει μεγάλες απώλειες, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων και να διαγράφει τα κέρδη που σημείωνε από τις αρχές του Αυγούστου.

    Όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες στην αβεβαιότητα γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα των γερμανικών κομμάτων, ήρθε να προστεθεί και το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών λόγω των ανησυχιών αναφορικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από της συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου, στις 881,35 μονάδες σημειώνοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 4,08%.

    [05] ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την Πέμπτη

    Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο με στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:00 το μεσημέρι και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποιεί την Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ.

    Οι δράσεις αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Οργανώσεων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία αποφασίστηκε «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά των πολιτικών των Μνημονίων και της μονόπλευρης λιτότητας».

    Συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα συζητηθούν και προτάσεις για πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρο το χώρο του Δημοσίου.

    Εξ άλλου ενόψει του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει πρόγραμμα ενημέρωσης στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης.

    [06] Facebook: 20 εκατ. δολάρια πρόστιμο επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς λόγους

    Αμερικανός δικαστής επικύρωσε χθες Δευτέρα μια συμφωνία βάσει της οποίας ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook οφείλει να καταβάλει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τις καταχωρίσεις «Μου αρέσει», τα ονόματα ή τις φωτογραφίες προφίλ χρηστών του για διαφημιστικούς λόγους, χωρίς την άδειά τους.

    Τα χρήματα θα μοιραστούν οι ομάδες προάσπισης της προσωπικής ζωής στο Διαδίκτυο, οι δικηγόροι και οι χρήστες του Facebook που είχαν καταθέσει μήνυση από κοινού εναντίον του ιστότοπου.

    [07] Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και καλεί την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι όχι μόνο θα αρνηθεί τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, αλλά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή.

    Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της, θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις, με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές, να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2013 - 16:30:22 UTC