Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας»
  • [02] Πρόγραμμα-ανάσα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο
  • [03] Ανακοινώθηκε η ίδρυση της "σοσιαλιστικής τάσης" εντός του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας»

    Πριν ένα χρόνο, η περιοχή γύρω από την Ελλάδα έδινε μια αίσθηση σταθερότητας ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας. Σήμερα αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες. Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την πρώτη τους συνάντηση μετά την περίοδο των διακοπών, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει πως πήγε το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ.

    «Για αυτά τα θέματα είχαμε μια μακρά ανάλυση με τον Πρόεδρο Ομπάμα, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς. Αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εσωτερικό της χώρας. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε» κατέληξε.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην περιοχή. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας. Πρέπει να ενισχύσουμε και την εσωτερική σταθερότητα ώστε να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

    [02] Πρόγραμμα-ανάσα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο

    Για παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα δώσει εργασία -με πλήρη ασφάλιση- και εισόδημα σε περισσότερους από 50.000 ανέργους, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρουσίαση του «προγράμματος των 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία» που έγινε νωρίτερα στο υπουργείο Εργασίας.

    Οσκοπός του προγράμματος, που ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, είναι διπλός και στοχεύει αφενός, να προωθηθεί η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και η αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, με προτεραιότητα στους άνεργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Αφετέρου, να προωθηθεί η κάλυψη κοινωνικών αναγκών και παράλληλα να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

    [03] Ανακοινώθηκε η ίδρυση της "σοσιαλιστικής τάσης" εντός του ΣΥΡΙΖΑ

    Την ίδρυση και λειτουργία της «σοσιαλιστικής τάσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ όπως προβλέπεται από το νέο καταστατικό του κόμματος, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς.

    Ανακοινώνοντας την ίδρυση της τάσης, ο Πάνος Κουρουμπλής δήλωσε ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα στο πρόσφατο συνέδριο διέψευσε όσους περίμεναν ή προέβλεπαν ότι «θα χυθεί πολιτικό αίμα».

    Η νέα τάση, είπε ο κ. Κουρουμπλής, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός.

    Ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην παρέμβασή του ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κενρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν και οι ίδιοι συμβάλει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2013 - 12:30:20 UTC