Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο
  • [02] «Δεν γίνονται απολύσεις στην υγεία, τα κενά μας είναι πολύ περισσότερα από τις μετακινήσεις»
  • [03] Εντός της ημέρας οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών
  • [04] Έκθεση για την ομορφιά του σώματος στην αρχαία Ελλάδα
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η 6η Απριλίου
  • [06] "Ματωμένος" γάμος με 13 τραυματίες
  • [07] Ένας Έλληνας συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καράκας με 6,4 κιλά κοκαΐνης
  • [08] Η Σόνια Γκάντι πήρε εξιτήριο
  • [09] «Τελεσίγραφο» Μουρίνιο σε Ρούνεϊ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο

    Tην ανάγκη να συσταθεί ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο με διαφάνεια και κανόνες, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σε πρωινή εκπομπή του «Mega».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από την τρόικα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε έναν μήνα. Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

    Τόνισε, πάντως, ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας. Όπως είπε, οι απολύσεις θα προέλθουν από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους, αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

    Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο, είπε ο υπουργός και εκτίμησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του έτους.

    Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις, που έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να μην αλλάξει τίποτα για να μην ξεβολευτούν κάποιοι. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε για μια ημέρα κλειστά σχολεία».

    [02] «Δεν γίνονται απολύσεις στην υγεία, τα κενά μας είναι πολύ περισσότερα από τις μετακινήσεις»

    «Είμαι εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, είμαι επιχειρηματίας. Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουμε πλήρη εργασιακή ανασφάλεια και όταν κάνουν κάποιοι φασαρία για μετακίνηση ενός χιλιόμετρου ε, αυτό μας βγάζει από τα ρούχα μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αδ. Γεωργιάδης αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική.

    Ο υπουργός Υγείας είπε, μεταξύ άλλων, επιχειρώντας να εξηγήσει τις επικριτικές δηλώσεις του χθες πως «εβδομήντα φορές τους έχω πει τα ίδια πράγματα και εβδομήντα φορές ξανάκουω τα ίδια πράγματα. Όλο το προσωπικό της πολυκλινικής Αθηνών στην Ομόνοια θα παει στον Ευαγγελισμό εκτός ορισμένων που έχουν ζητήσει να πάνε αλλού. Αν θεωρεί κάποιος ότι είναι η τρομερή εργασιακή μεταβολή, ε τι να πω» σημείωσε.

    Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως «δεν γίνονται απολύσεις στην υγεία, γιατί τα κενά μας είναι πολύ περισσότερα από τις μετακινήσεις», ενώ διευκρίνισε ότι είναι πολύ παλιό σχέδιο η αλλαγή της χρήσης των νοσοκομείων και χρονολογείται από το 2003.

    [03] Εντός της ημέρας οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών

    Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η ηλεκτρονική επεξεργασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα.

    Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με σκοπό να ανακοινωθούν ει δυνατόν ακόμη και πριν από τις 30 Αυγούστου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία.

    Ως προς τις μετατάξεις, οι σχετικές αιτήσεις φτάνουν τις 5.750. Θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000 (έχουν κατατεθεί 12.000 αιτήσεις), ενώ προσλήψεις ωρομίσθιων δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500.

    Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με πέρυσι και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πολλά κενά. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας σε τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Το κλίμα αναταραχής στον χώρο της εκπαίδευσης φουντώνει ακόμη περισσότερο, καθώς πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι - κυρίως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

    Το θέμα της διαθεσιμότητας θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που αρχίζει στις 30 Αυγούστου στην Κέρκυρα, ενώ η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    [04] Έκθεση για την ομορφιά του σώματος στην αρχαία Ελλάδα

    Μια σπάνια έκθεση με θέμα την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος θα παρουσιαστεί του χρόνου στο Bendigo Art Gallery. Όπως ανακοίνωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντένις Νάπθαϊν, πρόκειται για μια εντυπωσιακή συλλογή του Βρετανικού Μουσείου που θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο νότιο ημισφαίριο.

    Όπως αναφέρουν οι επιμελητές της έκθεσης «ο θαυμασμός για το σώμα δεν ήταν κάτι το μοναδικό στην αρχαία Ελλάδα, αλλά κανένας άλλος πολιτισμός, δεν του έδωσε τέτοια αξία όσο ο ελληνικός». Εξηγούν ακόμα ότι η ελληνική τέχνη του γυμνού σώματος επικεντρώθηκε στην ανδρική μορφή, επειδή η γυναίκα αυτού του τύπου «δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτή, και έτσι οι γλύπτες προσπάθησαν να δείξουν το σώμα της γυναίκα, κυρίως μέσα από πέπλα αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον ερωτισμό».

    Οι ειδικοί αναφέρουν ακόμα ότι η εικόνα του γυμνού αθλητή, κομψή και διαχρονική, που συλλαμβάνεται κατά τη στιγμή πριν από την απελευθέρωση του δίσκου, συμβολίζει τη σύνθεση της ισορροπίας και του ρυθμού, τη δύναμη και δράση, ως αιώνιο σύμβολο της ελληνικής τέχνης. Αυτό είναι το γλυπτό του Δισκοβόλου του Μύρωνα, ένα από τα 100 κομμάτια στο κεντρικό τμήμα των εκθεμάτων και της ομορφιάς του σώματος στην αρχαία Ελλάδα, που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Αύγουστο στο Bendigo Art Gallery.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η 6η Απριλίου

    Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για τον ορισμό της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κράτη-μέλη, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, αθλητών -όπως ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς- και άλλων προσωπικοτήτων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επίσημης συνεδρίασης ακολούθησε ημερίδα αφιερωμένη στο ρόλο του Αθλητισμού στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

    Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη - αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί - έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

    Τόσο ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Βουκ Γέρεμιτς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, εξήραν τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη στέλνει «ένα ηχηρό μήνυμα για το ρόλο του αθλητισμού ως κινητήριας δύναμης για θετικές αλλαγές» και αποτελεί «ακόμη ένα ορόσημο για την αναγνώριση του αθλητισμού ως ενός αποτελεσματικού εργαλείου για την επίτευξη της ειρήνης και της ανθρώπινης ανάπτυξης».

    [06] "Ματωμένος" γάμος με 13 τραυματίες

    Αιματηρή κατάληξη είχε ένας γάμος στη συνοικία αθίγγανων της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, με 13 άτομα να τραυματίζονται - ευτυχώς ελαφρά - από την εκπυρσοκρότηση του κυνηγετικού όπλου ενός 44χρονου καλεσμένου, που προσπάθησε να ρίξει "μπαλωθιές".

    Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ και οι τραυματίες - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Από την Αστυνομία συνελήφθη ο 44χρονος, ενώ αναζητείται ο πατέρας του, που φέρεται ως ιδιοκτήτης του όπλου.

    [07] Ένας Έλληνας συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καράκας με 6,4 κιλά κοκαΐνης

    Ένας Έλληνας που ήθελε να μεταβεί στη Ρώμη μεταφέροντας 6,4 κιλά κοκαΐνης, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καράκας, ανακοίνωσε σήμερα στη Βενεζουέλα το Εθνικό Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών.

    Ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία στη ζώνη επιβίβασης του αεροδρομίου ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την ιταλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου.

    Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν "στο εσωτερικό ενός αθλητικού σάκκου μια λευκή ουσία σε σκόνη που αποδείχθηκε πως ήταν κοκαΐνη", διευκρίνισε το Γραφείο.

    Ο ταξιδιώτης συνελήφθη αμέσως.

    Η Βενεζουέλα θεωρείται από τον ΟΗΕ χώρα που δεν παράγει ναρκωτικά, όμως λαθρέμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το έδαφός της. Το 2012 κατασχέθηκαν στη χώρα περίπου 45 τόνοι ναρκωτικών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Η Σόνια Γκάντι πήρε εξιτήριο

    Η πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος του Κονγκρέσου Σόνια Γκάντι βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου All India Institute of Medical Sciences του Νέου Δελχί.

    Η 66χρονη Γκάντι εισήχθη τη Δευτέρα στο νοσοκομείο, μετά την αδιαθεσία που εκδήλωσε στο κοινοβούλιο όταν συμμετείχε στη μαραθώνια συνεδρίαση για νομοσχέδιο που θα εξασφαλίζει φτηνή διατροφή στα τουλάχιστον δύο τρίτα των φτωχών της Ινδίας.

    "Η κ. Γκάντι είναι σπίτι τώρα. Είναι πολύ καλά στην υγεία της", δήλωσε αξιωματούχος.Η γεννημένη στην Ιταλία Γκάντι είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο στις ΗΠΑ το 2011. Η χήρα του πρώην πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι είναι μια από τις ισχυρότερες πολιτικούς στην Ινδία και η έκτη κατά σειρά ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το περυσινό κατάλογο του περιοδικού Forbes.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [09] «Τελεσίγραφο» Μουρίνιο σε Ρούνεϊ

    Ενα άτυπο «τελεσίγραφο» με αποδέκτη τον Γουέιν Ρούνεϊ, απηύθυνε εχθές το βράδυ και λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι (σ.σ. 0-0) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζοζέ Μουρίνιο.

    Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι, έδωσε 48ωρη «διορία» στον βραχύσωμο επιθετικό, προκειμένου να τοποθετηθεί δημόσια, σχετικά με το εάν θα παραμείνει στους «μπέμπηδες» ή εάν θέλει να πάρει μεταγραφή. Οπως είναι γνωστό, ο ιδιόρρυθμος προπονητής θέλει τον Ρούνεϊ στους Λονδρέζους κι έχει καταθέσει δύο προτάσεις, οι οποίες απερρίφθησαν από την διοίκηση της Γιουνάιτεντ.

    Παρ΄ όλα αυτά, ο Μουρίνιο έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον Ρούνεϊ για την απόδοση του στο ντέρμπι, λέγοντας πως ήταν εξαιρετικός, ενώ δεν δίστασε να εκτιμήσει, ότι πιθανότατα ο έμπειρος άσος θα μείνει στο Μάντσεστερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2013 - 8:30:22 UTC