Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: Δεν επιθυμούμε χαλάρωση της πίεσης στην Ελλάδα
  • [02] Ξεκίνησε η έρευνα του ΟΗΕ στη Συρία
  • [03] Ιω. Μιχελάκης: Πάνω από 65.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
  • [04] Αθ. Σκορδάς: Δεν θα διατεθούν «ληγμένα» προϊόντα

  • [01] Α. Μέρκελ: Δεν επιθυμούμε χαλάρωση της πίεσης στην Ελλάδα

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο συνέντευξη της κ. Μέρκελ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στη Saarbrucker Zeitung.

    «Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το μόνο που θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι να διασωθεί ο ίδιος την ημέρα των εκλογών» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του dpa και επισημαίνεται ότι η καγκελάριος επέμεινε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.

    [02] Ξεκίνησε η έρευνα του ΟΗΕ στη Συρία

    Οι ειδικοί του ΟΗΕ συνέλεξαν δείγματα και άκουσαν τις μαρτυρίες θυμάτων από την επίθεση που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν από τη Σεούλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Ο Οργανισμός εξέφρασε επίσης την έντονη διαμαρτυρία του τόσο στη συριακή κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση μετά τα πυρά που δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή των επιθεωρητών, νωρίς το πρωί σήμερα, από άγνωστους ενόπλους, τονίζεται στο μήνυμα του Μπαν το οποίο μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΟΗΕ. Το συριακό καθεστώς και η αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση αυτή.

    Οι επιθεωρητές επέστρεψαν στα προάστια της Δαμασκού μετά από αυτό το επεισόδιο και "παρά τις πολύ δύσκολες περιστάσεις" κατάφεραν να επισκεφθούν "δύο νοσοκομεία και να μιλήσουν με μάρτυρες, με επιζώντες και με γιατρούς και μπόρεσαν επίσης να συλλέξουν δείγματα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ο Μπαν δεν διευκρίνισε την ακριβή τοποθεσία αυτών των δύο νοσοκομείων.

    "Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο μέχρι να δώσει την πρώτη εκτίμησή του (για τα στοιχεία αυτά) ο Δρ. Όκε Σέλστρεμ", ο επικεφαλής των επιθεωρητών, υπογράμμισε εξάλλου ο Μπαν.

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, η Άγγελα Κάνε, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό που βρίσκεται στη Δαμασκό εξέφρασε στις αρχές την έντονη διαμαρτυρία του Οργανισμού ζητώντας "να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο (σ.σ. οι πυροβολισμοί εναντίον των επιθεωρητών) και να εγγυηθούν οι αρχές της ασφάλειά τους".

    [03] Ιω. Μιχελάκης: Πάνω από 65.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Περισσότερα από 65.000 παιδιά θα εξυπηρετηθούν εφέτος από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς, όπως είπε, ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συμβάλλει με 15 εκατ. ευρώ επιπλέον.

    Ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι «είμαστε σε συνεννόηση, εδώ και αρκετές μέρες, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εργασίας, που ουσιαστικά έχουν τα κονδύλια, από τα οποία αναζητούμε πρόσθετους πόρους».

    Πρόσθεσε δε ότι «υπολογίζουμε ότι φέτος τα παιδιά που θα εξυπηρετηθούν θα ξεπεράσουν τις 65.000, θα φτάσουν τις 67.000 ίσως και παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι ο τελικός αριθμός των παιδιών που δικαιούνται να μπουν στο πρόγραμμα είναι λίγο περισσότερες από 71.340». Ανέφερε ακόμα ότι «στη συνάντηση που είχαμε με την ΚΕΔΕ τους προτείναμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών».

    [04] Αθ. Σκορδάς: Δεν θα διατεθούν «ληγμένα» προϊόντα

    «Δεν υπάρχει απολύτως καμία διάταξη στο νέο Αγορανομικό Κώδικα, που να αφορά σε προϊόντα, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει λήξει". Αυτό υπογράμμισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς με αφορμή αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τη διάθεση δήθεν «ληγμένων προϊόντων».

    Ο υφυπουργός σημειώνει ότι προκειμένου να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό «τίποτε δεν αλλάζει από όσα ίσχυαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα προϊόντα περιορισμένης διατηρησιμότητας. Απλώς, το καθεστώς γίνεται αυστηρότερο, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της ΕΕ.

    Είναι επιτέλους ώρα να σταματήσει η κινδυνολογία επί ανύπαρκτων θεμάτων. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα πολίτη, ο δημόσιος λόγος οποιουδήποτε κρίνεται από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 August 2013 - 18:30:20 UTC