Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Αυστηροί έλεγχοι σε γιατρούς και προμηθευτές του ΕΣΥ
  • [02] Ιταλία: Η κεντροδεξιά στηρίζει ενωμένη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Αυστηροί έλεγχοι σε γιατρούς και προμηθευτές του ΕΣΥ

    Θα μπει κόσμος στη φυλακή, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ . Ο υπουργός καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμεύεται για ευνοϊκή μεταχείριση και υπογραμμίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

    Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει πως σε όποιον έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον Έλληνα φορολογούμενο.

    [02] Ιταλία: Η κεντροδεξιά στηρίζει ενωμένη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Τέσσερις ώρες μετά την έναρξή της ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τα ηγετικά στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς και με τους υπουργούς της κυβέρνησης Λέτα που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη.

    Σε ανακοινωθέν του, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Αντζελίνο Αλφάνο, τονίζει ότι "είναι αδιανόητο και θεσμικά απαράδεκτο να γίνεται αναφορά στη δυνατότητα αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή" ενώ τονίζει παράλληλα ότι "η κυβέρνηση Λέτα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της αρχίζοντας από την κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης". "Απευθύνουμε όλοι μαζί έκκληση προς τους ανώτατους θεσμικούς ιθύνοντες και προς τον πρωθυπουργό ώστε να τύχουν πλήρους εκπροσώπησης οι ψηφοφόροι που επέλεξαν την κεντροδεξιά με επικεφαλής τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι" προσθέτει ο Αλφάνο.

    Από τη μεριά της η κεντροαριστερά, διαμέσου του πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα, απαντά ότι "κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές υποθέσεις του Μπερλουσκόνι για να ζημιώσει την Ιταλία" , ενώ ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος -η Κεντρώα Επιλογή Πολιτών- καθιστά σαφές ότι "η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς να υποκύψει σε εκβιασμούς, διότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου".

    Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, τέλος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα τάσσονται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 August 2013 - 20:30:20 UTC