Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκ. 'Ετινγκερ: 10 δισ. το νέο πακέτο για την Ελλάδα
  • [02] Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει κολλημένος στο χθες
  • [04] Γερμανία: Έρευνα για "μίζες" στα ελληνικά υποβρύχια

  • [01] Γκ. 'Ετινγκερ: 10 δισ. το νέο πακέτο για την Ελλάδα

    Την εκτίμηση ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέρχεται σε λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, πυροδοτώντας συζήτηση, η οποία θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για την καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ στις προσεχείς εκλογές.

    Είναι η πιο συγκεκριμένη δήλωση ανώτερου Γερμανού πολιτικού σχετικά με το πιθανό μέγεθος ενός νέου πακέτου διάσωσης, από τότε που αυτό έγινε θέμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσε θύελλα δηλώνοντας σαφέστερα από ποτέ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης. Η κυβέρνηση επεχείρησε από τότε να υποβαθμίσει τη σημασία της δήλωσής του.

    Ο 'Ετινγκερ, μέλος του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ότι πιστεύει πως ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα ήταν σημαντικά μικρότερο από το δεύτερο.

    [02] Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία

    Περίπου 355 ασθενείς "που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα" πέθαναν σε νοσοκομεία της Συρίας, στα οποία παρέχουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) και όπου νοσηλεύονται σχεδόν 3.600 άνθρωποι από τις 21 Αυγούστου, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

    "Τρία νοσοκομεία που βρίσκονται στην περιοχή της Δαμασκού και υποστηρίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα παρέλαβαν, σε λιγότερο από τρεις ώρες το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, περίπου 3.600 ασθενείς που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα, 355 από τους οποίους είναι νεκροί", ανέφεραν οι MSF.

    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται έτσι η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της Δαμασκού, η οποία έχει αναφερθεί εδώ και πολλές ημέρες από τη συριακή αντιπολίτευση που κατηγορεί το καθεστώς ότι εξαπέλυσε μεγάλου εύρους επίθεση προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 1.300 ανθρώπων την Τετάρτη.

    Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το αρνείται και κατηγορεί τους αντάρτες ότι χρησιμοποίησαν τοξικά όπλα κοντά στη Δαμασκό.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει κολλημένος στο χθες

    «Κλειστά σχολεία και νοσοκομεία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα υπονομευτικά σχέδιά του για το φθινόπωρο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει για άλλη μια φορά «καταστροφές που δεν έρχονται, αγνοώντας ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν για την ανάκαμψη της οικονομίας μας» υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου τονίζοντας πως η «Ελλάδα χτίζει το μέλλον της και ο ΣΥΡΙΖΑ μένει κολλημένος στο χθες και στην καταστροφολογία του».

    [04] Γερμανία: Έρευνα για "μίζες" στα ελληνικά υποβρύχια

    Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες αυτήν την εβδομάδα σε κοινή εταιρεία των ομίλων EADS και ThyssenKrupp καθώς και στα γραφεία της Rheinmetall στη Γερμανία, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία σε σχέση με συμβάσεις για εξοπλισμό ελληνικών υποβρυχίων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κρατικού εισαγγελέα στη Βρέμη.

    Στην Αtlas Electronic, κοινή εταιρεία των δυο ομίλων και την Rheinmetall Defence Electronics έγιναν έρευνες καθώς θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ και για φοροδιαφυγή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

    H ΕΑDS και ThyssenKrupp επιβεβαίωσαν την έρευνα στην κοινή εταιρεία τους, την οποία αγόρασαν από την ΒΑΕ Systems. Η Rheinmetall δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τον οποίο επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung, αρνείται τις κατηγορίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 August 2013 - 16:30:23 UTC