Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα εθνικού πένθους στο Λίβανο για τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης
  • [02] Οικογενειακή τραγωδία στη Μεσσηνία
  • [03] Σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες «συναντούν» τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο
  • [04] Ένας 59χρονος συνελήφθη για εμπρησμό
  • [05] Στη Δαμασκό έφθασε η Υπάτη Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό
  • [06] Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τέσσερις ενόπλους στο Σινά
  • [07] Η Μέρκελ επικρίνει Ρωσία και Κίνα για τη στάση τους στον ΟΗΕ σχετικά με τη Συρία

  • [01] Ημέρα εθνικού πένθους στο Λίβανο για τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης

    Ο Λίβανος κήρυξε το Σάββατο ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι.

    Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι βρίσκεται πίσω από την αιματηρή διπλή επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Τρίπολη, τη μεγάλη πόλη του βορείου Λιβάνου.

    "Οι δύο επιθέσεις στην Τρίπολη και αυτή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα νότια προάστια της Βηρυτού αποτελούν ένα σχέδιο διχόνοιας που εξυφάνθηκε από ένα εγκληματικό καθεστώς μιας άλλης εποχής για να προκαλέσει μια σύγκρουση γεμάτη μίσος που θα παρέσυρε την περιοχή προς την καταστροφή και το χάος", υποστηρίζει ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, το κύριο κίνημα της αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

    Αυτή η κατάσταση χάους "θα παρασύρει το Λίβανο και την περιοχή στην άβυσσο", υπογραμμίζει η αντιπολίτευση. Ο πληθυσμός της Τρίπολης αποτελείται στην πλειονότητά του από σουνίτες. Ο συνασπισμός κατηγορεί εξάλλου την κυβέρνηση του Λιβάνου, στην οποία κυριαρχεί η Χεζμπολάχ, ότι "υποστηρίζει (στη Συρία) ένα δεσποτικό καθεστώς εναντίον της ελεύθερης βούλησης του συριακού λαού (...) το οποίο ανοίγει ορθάνοιχτες τις πόρτες στη βία που έρχεται στη Συρία από το Λίβανο".

    Επιμέλεια : Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Οικογενειακή τραγωδία στη Μεσσηνία

    Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε χθες βράδυ, ο διαπληκτισμός δύο αδελφιών, 37 και 41 ετών έξω από το σπίτι τους στον οικισμό Δάφνη Πεταλιδίου Μεσσηνίας.

    Τα δύο αδέλφια που έμεναν σε παράπλευρα σπίτια, χθες στις 8 το βράδυ, για άγνωστο λόγο που διερευνά αυτή την ώρα η αστυνομία, καυγάδισαν έντονα έξω από το σπίτι του 41χρονου, ο οποίος κάποια στιγμή θόλωσε το μυαλό του, μπήκε στο σπίτι του, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και με αυτό χτύπησε τον 37χρονο αδελφό του στο πόδι και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

    Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο 41χρονος, παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

    Οι κάτοικοι του χωριού είναι συγκλονισμένοι από το γεγονός κι αποδίδουν τα αίτια του καυγά στο ποτό, αφού δεν γνώριζαν, να έχουν τα δύο αδέλφια σοβαρές οικογενειακές διαφορές.

    [03] Σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες «συναντούν» τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο

    Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, ξεχωριστοί ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους και συναντούν μουσικά, τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

    «Με λογισμό και μ' όνειρο», ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του σε μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας,σύμφωνα και με τον τίτλο, «το λογισμό» και «τ'όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.

    Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια, η Νατάσα Μποφίλιου στην πρώτη και πολύ δημιουργική συνεργασία τους, ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη και τέλος, η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει παγκόσμια, συμφωνικά έργα του συνθέτη.

    Το μοναδικό σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν, ο διάσημος Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, η περίφημη αυλήτρια του Νάι Σύλβια Κουτρούλη, το 16μελες φωνητικό και 8μελες Βυζαντινό σύνολο και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία.

    [04] Ένας 59χρονος συνελήφθη για εμπρησμό

    Ένας 59χρονος συνελήφθη από άνδρες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στις 21 Αυγούστου στη θέση Διάσελο στην 'Ανω Βασιλική Ναυπακτίας.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο 59χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

    [05] Στη Δαμασκό έφθασε η Υπάτη Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό

    Η Υπάτη Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για θέματα αφοπλισμού 'Αντζελα Κέιν έφθασε σήμερα στη Δαμασκό για να διαπραγματευτεί τους τρόπους διεξαγωγής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.

    Η Κέιν, η οποία κατέλυσε στο ξενοδοχείο Four Seasons, θα ζητήσει από τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Δαμασκό να επισκεφτούν τον τόπο της επίθεσης.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τέσσερις ενόπλους στο Σινά

    Η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου σκότωσαν σήμερα τέσσερις ενόπλους και συνέλαβαν έξι όταν αυτοί επιτέθηκαν σε κατοικημένες περιοχές στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας πολιόρκησαν τους ενόπλους, οι οποίοι είχαν κρυφτεί σε σχολεία στην πόλη Σέιχ Ζουβέιντ, πριν τους επιτεθούν, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Οι συλληφθέντες ένοπλοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Κάιρο για να ανακριθούν.

    Η απομακρυσμένη ερημική περιοχή της χερσονήσου του Σινά έχει γίνει θέατρο τακτικών επιθέσεων από ένοπλους ισλαμιστές εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μετά την επανάσταση του 2011 που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Ο ρυθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί αφότου οι ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν, στις 3 Ιουλιου, τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Η Μέρκελ επικρίνει Ρωσία και Κίνα για τη στάση τους στον ΟΗΕ σχετικά με τη Συρία

    Η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Focus, επικρίνει τη Ρωσία και την Κίνα για τη στάση τους στον ΟΗΕ, η οποία εμπόδισε την ψήφιση απόφασης που θα ζητούσε από τη Συρία να επιτρέψει στους επιθεωρητές του οργανισμού να ερευνήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα.

    Η Μέρκελ τονίζει ότι "δυστυχώς, η στάση της Ρωσίας και της Κίνας εμπόδισε μια επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα ζητούσε εγγυήσεις για την ελεύθερη πρόσβαση των επιθεωρητών του ΟΗΕ" στις περιοχές, στις οποίες σημειώθηκε η καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα.

    Η συριακή αντιπολίτευση κάνει λόγο για 1.300 νεκρούς από την επίθεση με τα χημικά όπλα, την Τετάρτη, στα περίχωρα της Δαμασκού.Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν έχει επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι 170.

    "Πρέπει τώρα να μπορέσουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Συρία, να επισκεφτούν τις περιοχές αυτές", υπογραμμίζει η Μέρκελ.

    Η συριακή αντιπολίτευση έχει δεσμευτεί "να εγγυηθεί την ασφάλεια" των επιθεωρητών του ΟΗΕ στον τόπο της καταγγελθείσας επίθεσης με χημικά όπλα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 August 2013 - 10:30:28 UTC