Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενόχληση για τις δηλώσεις Πούτιν
  • [02] Πυρκαγιά στη Ριτσώνα Οινοφύτων
  • [03] Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
  • [04] Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις δύο εκρήξεις στον Λίβανο

  • [01] Ενόχληση για τις δηλώσεις Πούτιν

    Ασφαλώς και υπάρχει ενόχληση, ανέφερε κυβερνητική πηγή με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «προβληματική» για επενδύσεις την Ελλάδα. Αυτό έλειπε, να θεωρούμε μειονέκτημα, ότι η Ελλάδα, μετά από τόσες θυσίες του λαού της έχει αρχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις, είχε δηλώσει, νωρίτερα, στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κληθείς να σχολιάσει τη δημόσια παραίνεση του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους Ρώσους επενδυτές να επενδύουν στη χώρα τους αντί στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι ο κ. Πούτιν είχε εκφράσει την έκπληξή του που μια σοβαρή ρωσική επένδυση έγινε στην Ελλάδα που έχει οικονομικά και χρηματιστικά προβληματα.

    Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και όπως γνωρίζετε πολύ καλά «οι επενδύσεις δεν ποδηγετούνται» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Πυρκαγιά στη Ριτσώνα Οινοφύτων

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ριτσώνα του δήμου Οινοφύτων στη Βοιωτία. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και πεύκα και εξελίσσεται δεξιά της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

    Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι. Για την κατάσβεση επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 6 άτομο πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.

    [03] Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

    Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.

    Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, οι εντολείς του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους.

    Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες, ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013.

    Κατά τον συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).

    [04] Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις δύο εκρήξεις στον Λίβανο

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 352 τραυματίστηκαν σήμερα στις δύο ταυτόχρονες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Τρίπολη, τη μεγαλύτερη πόλη του βορείου Λιβάνου, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, τον οποίο έδωσεστη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άλι Χάσαν Χαλίλ.

    «Μέχρι τώρα έχουμε 27 μάρτυρες, ενώ 352 τραυματίες βρίσκονται σε νοσοκομεία» είπε ο υπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς του Λιβάνου, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι ο τελικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 August 2013 - 14:30:20 UTC