Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο διαιτητές
  • [02] Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία
  • [03] Ληστεία σε βάρος υπαλλήλου ταχυμεταφορών με λεία 11.000 ευρώ
  • [04] Ο Έ. Νοβότνι δεν βλέπει «καμιά ανάγκη» να μειωθούν τα επιτόκια της ΕΚΤ αυτή τη στιγμή
  • [05] Επιφυλάξεις Βλ. Πούτιν για επενδύσεις στην Ελλάδα
  • [06] Μπ. Ομπάμα: «Σημαντικό γεγονός» οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία

  • [01] Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο διαιτητές

    Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό σε δύο διαιτητές, επειδή προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα αναμέτρησης για το Γιουρόπα Λιγκ, που διεξήχθη τον Ιούλιο. Ο Αρμένιος ρέφερι, Αντράνικ Αρσενιάν, και ο βοηθός διαιτητή, Χοβάνες Αβαγκιάν, οι οποίοι διηύθυναν τη συνάντηση Ίντερ Τούρκου-Βίκινγκουρ, τιμωρήθηκαν με διά βίου αποκλεισμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξέτασή τους από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αρμενίας, η οποία είχε προηγηθεί της σημερινής τιμωρίας τους, οι δύο διαιτητές παραδέχθηκαν ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων, ο οποίος έληξε υπέρ της Βίκινγκουρ με 1-0. Το σύστημα εντοπισμού στοιχηματικής απάτης της UEFA (BFDS), το οποίο παρακολουθεί περισσότερα από 32.000 παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όλων των αναμετρήσεων για την Α΄ και τη Β΄ κατηγορία, των αγώνων Κυπέλλου και των αναμετρήσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εντόπισε υπόπτα στοιχηματικά πρότυπα γύρω από τον αγώνα και αυτό προκάλεσε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

    [02] Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία

    Στη σύγχρονη εποχή, με τους έντονους ρυθμούς ζωής, όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από την ψυχολογική πίεση που συχνά μας ταλαιπωρεί. Το περπάτημα, η βόλτα στο πάρκο, η γυμναστική, το ποδήλατο, και γενικότερα η συμμετοχή σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, μπορούν να ενισχύσουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία.

    "Η άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχική υγεία και για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του ατόμου" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o Βασίλειος Γεροδήμος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας "Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση".

    Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (περισσότερες πληροφορίες στο www. exerciseforhealth) απαντούν σε πέντε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την επίδραση της άσκησης στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

    Μορφές άσκησης προς αποφυγή

    Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η πολύωρη, καθημερινή και έντονη άσκηση, τα ανταγωνιστικά αθλήματα, η άσκηση με αγωνιστικές επιβαρύνσεις, η συμμετοχή σε αγώνες με σκοπό τη νίκη, το κυνήγι των επιδόσεων, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες υψηλού ρίσκου (πχ. αναρρίχηση) δεν βοηθούν στη μείωση του στρες και του άγχους.

    [03] Ληστεία σε βάρος υπαλλήλου ταχυμεταφορών με λεία 11.000 ευρώ

    Θύμα ληστείας από δύο άγνωστους κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 42χρονος υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του, δύο άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τον πλησίασαν και αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν το τσαντάκι του, που είχε τοποθετήσει κάτω από το κάθισμα του δικύκλου του και, κατά τον ίδιο,περιείχε 11.000 ευρώ.

    Εξάλλου, όπως κατέθεσε ο 42χρονος, οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, προτού εξαφανιστούν. Ο καταγγέλλων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Στο μεταξύ, μία 36χρονη κατηγορείται ότι εξαπάτησε ηλικιωμένη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προφασιζόμενη ότι γνωρίζει τον γιο της παθούσας, την έπεισε ότι μπορεί να βγάλει σύνταξη για λογαριασμό της. Έτσι, απέσπασε από την ηλικιωμένη το ποσό των 1100 ευρώ που προοριζόταν για έξοδα που συνδέονταν με την υποτιθέμενη χορήγηση της σύνταξης.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και σε βάρος της δράστιδας, η οποία αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία.

    [04] Ο Έ. Νοβότνι δεν βλέπει «καμιά ανάγκη» να μειωθούν τα επιτόκια της ΕΚΤ αυτή τη στιγμή

    Ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του 23μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να υπάρξει μια μείωση των επιτοκίων του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, την ίδια ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκιά της μόλις η κατάσταση της οικονομίας βελτιωθεί.

    Ο πιο συντηρητικός τόνος του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Νοβότνι καταγράφεται μετά την δημοσίευση των συμπερασμάτων μιας έρευνας η οποία κατέδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε αυτόν τον μήνα, με ρυθμό ταχύτερο του αναμενομένου. «Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν βλέπω επιχειρήματα υπέρ μιας μείωσης του [βασικού] επιτοκίου [της ΕΚΤ] αυτή τη στιγμή», είπε ο Νοβότνι στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    Οι δηλώσεις του Νοβότνι έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Πέτερ Πρετ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, που είχε αναφερθεί στην τάση του Διοικητικού της Συμβουλίου να υιοθετήσει μια «χαλαρή» πολιτική.

    Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καταστήσει σαφές ότι θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια αμέσως μόλις η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη βελτιωθεί, προσθέτοντας πως καλωσορίζει την προοπτική αυτή.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε επιμείνει στην πραγματικότητα μετά την τελευταία σύνοδο του ΔΣ της την 1η Αυγούστου ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο ίδιο ή και σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο για καιρό.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Επιφυλάξεις Βλ. Πούτιν για επενδύσεις στην Ελλάδα

    «Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

    «Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο Β.Πούτιν χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.

    «Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε ο Β.Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.

    [06] Μπ. Ομπάμα: «Σημαντικό γεγονός» οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αποτελούν ένα «σημαντικό γεγονός» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως προκαλεί ανησυχία το ενδεχόμενο χημικά όπλα να χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα, μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Ο Ομπάμα είπε ακόμη πως δεν αναμένει η Δαμασκός να συνεργαστεί με την διεθνή κοινότητα με βάση την προηγούμενη εμπειρία, όπως μετέδωσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

    Ερωτηθείς σχετικά με την «κόκκινη γραμμή» για την οποία είχε κάνει λόγο στο παρελθόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία πρέπει να εξεταστούν από την κυβέρνησή του.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 August 2013 - 10:30:22 UTC