Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ανένδοτο αγώνα για να ανατραπούν τα μνημόνια καλεί ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Β. Σόιμπλε: Δεν κρύβουμε τίποτα
  • [03] Σε ύφεση η φωτιά στην Ασπροβάλτα

  • [01] Σε ανένδοτο αγώνα για να ανατραπούν τα μνημόνια καλεί ο Αλ. Τσίπρας

    Κάλεσμα για έναν «αποφασιστικό, ανυποχώρητο, ανένδοτο αγώνα, για να ανατραπούν τα μνημόνια, για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα.

    «Τα διλλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα όσο και αμείλικτα:

    Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτά τα μνημόνια ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια. Ή θα πάρουμε τώρα τολμηρές αποφάσεις ή θα ζούμε σε μια χώρα αποικία χρέους, σε μια χώρα που θα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες στο εξωτερικό και θα τη διοικούν οι επιθεωρητές της τρόικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Ας επιλέξουμε λοιπόν : Μνημόνια ή δημοκρατία. Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη. Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία. Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ!»

    Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε για ακόμη μία φορά στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας λέγοντας:

    « Ας μην τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν ο κ. Σαμαράς και η συνιστώσα του, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ας μην τολμήσουν να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας . Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα.

    Δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπόψη τους. Διότι αυτές τις μέρες ορισμένοι παριστάνουν τα κοκόρια, αλλά αποδεδειγμένα πια γνωρίζουν όλοι ότι είναι όρνιθες την κρίσιμη στιγμή και όχι κοκόρια. Δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει με τους αγώνες του και την αντίσταση του στους δρόμους. Ας το γνωρίζουν καλά αυτά τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και ο αναπτυξιακός αναπροσανατολισμός κάθε κονδυλίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο.

    Με αφορμή την επίσκεψή του, πρωί στη Νότια Κέρκυρα και ειδικά στην περιοχή του Ισσού , η οποία έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο για πώληση, οι αποφάσεις των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα είναι εσαεί πέρα και πάνωαπό τη κρίση του λαού και της δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους,για τη ζημία στο δημόσιο συμφέρον. Όχι δεν απειλούμε επενδυτές, όπως μας κατηγορεί η κυβέρνηση.Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Δεν απειλούμε τους επενδυτές».

    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην Κέρκυρα, περιόδευσε στα χωριά της Λευκίμης, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και άκουσε τα προβλήματα τους, ενώ επισκέφθηκε στη συνέχεια την προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ περιοχή του Ισσού.

    Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους φορείς του νομού.

    [02] Β. Σόιμπλε: Δεν κρύβουμε τίποτα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα ότι οι δηλώσεις που έκανε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στις αρχές της εβδομάδας περί του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το 2014 είχαν ως στόχο να καθησυχάσουν όσους φοβούνται ότι η γερμανική κυβέρνηση τους κρύβει την αλήθεια, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, τον ερχόμενο μήνα.

    Οι δηλώσεις του Σόιμπλε προκάλεσαν πολιτική θύελλα, αφού έρχονται σε αντίθεση με τη "γραμμή" της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ η οποία κατ' επανάληψη έχει πει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητηθεί το θέμα.

    "Είδα ότι ήταν ανάγκη να αποσαφηνίσω ότι δεν κρύβουμε τίποτα", είπε σήμερα ο Σόιμπλε, σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κόμπλεντς της δυτικής Γερμανίας.

    [03] Σε ύφεση η φωτιά στην Ασπροβάλτα

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

    Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν από νωρίς τέσσερα αεροπλάνα, τύπου «καναντέρ», κι ένα ελικόπτερο, ενώ από ξηράς δέκα υδροφόρα οχήματα με τα πληρώματά τους και πεζοπόρο τμήμα με 14 άνδρες.

    Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, πάνω από την Εγνατία Οδό, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 20:30:20 UTC