Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαπραγματεύσεις για ασφαλή αποχώρηση υποστηρικτών του Μόρσι από τέμενος του Καΐρου
  • [02] Γκ. Βεστερβέλε: Να προστατευθεί η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο
  • [03] Τουλάχιστον 24 νεκροί από βύθιση φεριμπότ στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων
  • [04] Πέθανε ο εκπαιδευτής φαλαινών στη σειρά ταινιών Free Willy
  • [05] Έρωτας, προδοσία, θάνατος με την "Γκόλφω" στην Επίδαυρο
  • [06] Συνελήφθη 56χρονος για την πυρκαγιά στο Κατσιμίδι
  • [07] Συνελήφθη 67χρονος στο Καπανδρίτι για απόπειρα εμπρησμού
  • [08] Ασημένιο μετάλιο για τον Αριστείδη Μακροδημήτρη στο Μόντρεαλ

  • [01] Διαπραγματεύσεις για ασφαλή αποχώρηση υποστηρικτών του Μόρσι από τέμενος του Καΐρου

    Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν καταφύγει σε ένα τέμενος στο κέντρο του Καΐρου φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τον στρατό την ασφαλή αποχώρησή τους από το χώρο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά κανάλια.

    Νωρίτερα άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εισέβαλαν , χωρίς να προσφύγουν στη βία, στο τέμενος του Καΐρου , όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια.

    Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

    Εξάλλου, σε εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, προχώρησε η αιγυπτιακή αστυνομία, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής, ανέφερε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο.

    Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές 1.004 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Σύμφωνα με επίσημες πηγές αλλά και μάρτυρες κατά τα διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής σε όλη την Αίγυπτο σκοτώθηκαν περισσότερα από 80 άτομα.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος. Φ. Γιοβάνογλου

    [02] Γκ. Βεστερβέλε: Να προστατευθεί η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε έκανε έκκληση να προστατευθούν οι χριστιανοί της Αιγύπτου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Focus που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή.

    "Η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο πρέπει να προστατευθεί", είπε ο Γερμανός υπουργός, την ώρα που οι κόπτες και οι εκκλησίες τους πέφτουν θύματα επιθέσεων ολοένα και συχνότερα.

    Ο Βεστερβελε θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο με τον Χαλίντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια, τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, μιας χώρας που αποτελεί ένα από τα κυριότερα στηρίγματα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Στη συνέντευξή του ο Βεστερβέλε είπε ότι δεν παίρνει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς. "Δεν τασσόμαστε υπέρ μιας πολιτικής δύναμης. Τασσόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που είναι υπέρ της ελευθερίας και των δημοκρατικών αξιών και οι οποίοι επιθυμούν μια ανοιχτή κοινωνία", είπε.

    Τόνισε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να πουλήσει όπλα στην Αίγυπτο. "Στην εξαγωγική πολιτική μας επιβάλλονται ήδη περιορισμοί (...) Και τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι, κυρίως λόγω της παρούσας εξέλιξης", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Τουλάχιστον 24 νεκροί από βύθιση φεριμπότ στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων

    Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 274 εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου το οποίο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, σύμφωνα με την νεώτερη αναφορά των τοπικών αρχών.

    Από τους συνολικά 870 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, που επέβαιναν στο πλοίο «¶γιος Θωμάς ο Ακινάτης», το οποίο βυθίστηκε το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, διασώθηκαν 572 άνθρωποι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

    Το επιβατηγό πλοίο, συγκρούστηκε με το φορτηγό "Σουλπίσιο Εξπρές 7" στα ανοιχτά των ακτών της Ταλισάι Σίτι, στην επαρχία Σέμπου, σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Μανίλας. Πολλοί από τους επιβάτες που πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν εντοπίστηκαν από ψαροκάικα που έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου, μετέδωσαν οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

    Το επιβατηγό πλοίο ταξίδευε από την επαρχία Αγκουσάν ντελ Νόρτε στη Μανίλα, μέσω της Σέμπου Σίτι ενώ το Σουλπίσιο Εξπρές είπε αποπλεύσει από τη Σέμπου Σίτι και είχε προορισμό την πόλη Νταβάο, στις νότιες Φιλιππίνες. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Πέθανε ο εκπαιδευτής φαλαινών στη σειρά ταινιών Free Willy

    Ο Αμερικανός ηθοποιός ¶ουγουστ Σέλεμπεργκ, γνωστός για τους ρόλους του σε πολλές κοινωνικές αμερικανικές ταινίες, καθώς και σε ταινίες περιπέτειας και δράσης, όπως το "Free Willy" και το "The New World", πέθανε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του .

    Ο ηθοποιός που ήταν 77 ετών, πέθανε όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του, στο σπίτι του στο Ντάλας. Γεννημένος στο Μόντρεαλ του Καναδά ο Σέλεμπεργκ ήταν μισός ινδιάνος και μισός ελβετογερμανός.

    Έγινε γνωστός κυρίως από το ρόλο του ως εκπαιδευτής φάλαινας το 1993 στην ταινία «Free Willy», επαναλαμβάνοντας τον ίδιο ρόλο και σε όλες τις συνέχειες της σειράς ταινιών. Έπαιξε επίσης το 2005 στην ταινία "The New World" στο πλευρό των Κρίστιαν Μπέιλ και Κόλιν Φάρελ. Ο Σελεμπεργκ είχε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Έμμυ το 2007.

    Επιμέλεια:Κ. Καλέτσιος

    [05] Έρωτας, προδοσία, θάνατος με την "Γκόλφω" στην Επίδαυρο

    Φουστανέλες και κλαρίνα πήραν θέση χθες βράδυ στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και επιβλήθηκαν με την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη (1893), δικαιώνοντας την επιλογή του Γιώργου Λούκου να φέρει στο αργολικό θέατρο την επιτυχημένη παράσταση του Νίκου Καραθάνου, με το Εθνικό Θέατρο.

    Μια λαϊκή τραγωδία, ένα σύμβολο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης, ένα έργο για χρόνια απαξιωμένο ή κατά καιρούς παιγμένο με διάθεση χλευαστική και ειρωνική σαν ένα θεατρικό απολίθωμα, αναστήθηκε με αγάπη, τρυφερότητα και χιούμορ, από τον Νίκο Καραθάνο και συγκίνησε όσους δεν είχαν δει την παράσταση τον χειμώνα ή όσους ήρθαν να την παρακολουθήσουν ξανά, αυτήν τη φορά στην Επίδαυρο. Το χειροκρότημα σε διάφορα σημεία της παράστασης, θύμιζε τις παρεμβάσεις των θεατών σε παλιότερες παραστάσεις θιάσων.

    Ο θρήνος της Γκόλφως για τον προδομένο της έρωτα, απαλλαγμένος από βουκολικά στοιχεία που θα βάραιναν το έργο, συνεπήρε τους θεατές. Την Γκόλφω και τον Τάσο ερμήνευσαν από τρεις ηθοποιοί αντίστοιχα, σε τρεις χρόνους: έρωτας, προδοσία, θάνατος.

    [06] Συνελήφθη 56χρονος για την πυρκαγιά στο Κατσιμίδι

    Ένας 56χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κατσιμίδι, του δήμου Ωρωπού.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

    [07] Συνελήφθη 67χρονος στο Καπανδρίτι για απόπειρα εμπρησμού

    Για απόπειρα εμπρησμού συνελήφθη ένας 67χρονος άνδρας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο Καπανδρίτι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών.

    Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπιτόνια κι ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Από την αστυνομία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

    Η απαγόρευση κυκλοφορίας κοντά σε δασικές εκτάσεις, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τη δύση ως την ανατολή του ηλίου, ισχύει ως και την Κυριακή.

    [08] Ασημένιο μετάλιο για τον Αριστείδη Μακροδημήτρη στο Μόντρεαλ

    Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Μοντρεάλ χαρίζοντας στην Ελλάδα την έβδομη νίκη της. Ο κολυμβητής των Αετών και κάτοχος τριών μεταλλίων από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έφερε την ασημένια νίκη στα 100μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 με επίδοση 2:18.95. Αυτό είναι το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση του Καναδά και το έβδομο συνολικά, αφού έχει ακόμη ένα χρυσό και πέντε χάλκινα. Στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος, ο Γιώργος Καπελλάκης ήταν έβδομος με 2:39.47.

    Στο μεταξύ, την πέμπτη θέση στα 100μ. ελεύθερο S2, κατέλαβε η Μαρία Καλπακίδου. Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια, κάλυψε την απόσταση σε 2:56.20. Τέλος, o Γιάννης Κωστάκης δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επίδοση της Νάουσας στα 100μ. ελεύθερο S3, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 4η θέση του αγωνίσματος. Ο κολυμβητής των Αετών, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει χαρίσει στην Ελλάδα το μοναδικό της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Καναδά, κάλυψε την απόσταση σε 1:56.11, επίδοση που υπολείπεται αρκετά από το 1:51.54 που σημείωσε στο Όπεν της Νάουσας στις αρχές της χρονιάς. Έτσι έμεινε τέταρτος και πλέον του απομένει ένα ακόμη αγώνισμα, την Κυριακή και συγκεκριμένα τα 50μ. πεταλούδα S3.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 August 2013 - 8:30:21 UTC