Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 19χρονου στο Περιστέρι
  • [02] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κατσιμίδι
  • [03] Γ. Μιχελάκης: Μέχρι αύριο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη
  • [04] Γ.Μανιάτης: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αποκατάστασης της βλάβης στη Σαντορίνη
  • [05] Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Κατσιμίδι
  • [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Σισμανόγλειο
  • [07] Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Θάσο
  • [08] DBRS: Το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στο CCC

  • [01] Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 19χρονου στο Περιστέρι

    Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Περιστερίου, τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, φωνάζοντας «Αθάνατος!» και χειροκροτώντας παρατεταμένα καθώς περνούσε η σορός του.

    Συγγενείς, φίλοι, γείτονες αλλά και πολλοί άνθρωποι που συγκινήθηκαν από το περιστατικό του θανάτου του, τον αποχαιρέτησαν σε ένα κλίμα οργής, θυμού και θλίψης. Με συνθήματα κατά του ελεγκτή, του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και της λιτότητας και της πολιτείας, πολλοί νέοι έμειναν για αρκετή ώρα γύρω από τον τάφο του 19χρονου φωνάζοντας «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».

    Η κηδεία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, ενώ μια ώρα πριν η Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε πορεία από την κεντρική πλατεία Περιστερίου προς το νεκροταφείο. Στη διαδρομή γράφτηκαν πολλά συνθήματα και προκλήθηκαν φθορές σε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ που βρέθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κάποιοι έγραψαν στο παρ μπριζ με κόκκινο σπρέι τη λέξη «δολοφόνοι».

    Μετά την κηδεία ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας πίσω στην πλατεία Περιστερίου. Διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ πετάχτηκαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και το πλήθος διαλύθηκε, ενώ έγιναν και εννέα προσαγωγές.

    Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του Μετρό.

    [02] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κατσιμίδι

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο Κατσιμίδι Αττικής, νότια της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί αλλά οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

    Η πυρκαγιά στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου στην Αμφιλοχία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες για την κατάσβεση.

    Πολύ αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει ότι ο κίνδυνος αφορά κυρίως την Αττική, την Έυβοια, τη Σκύρο, την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μαγνησία και τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Καβάλα, τον Έβρο και τη Λήμνο.

    [03] Γ. Μιχελάκης: Μέχρι αύριο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

    «Πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, το ατύχημα που σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όπως του είπαν και οι τεχνικοί της ΔΕΗ, σε δηλώσεις του στο νησί.

    Ο κ. Μιχελάκης, έχοντας δίπλα του την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη καθώς ήταν ουσιαστικά μία βλάβη στην "καρδιά" του εργοστασίου το οποίο και τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως».

    Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε δε ότι «η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης ήταν άμεση», ενώ έκανε γνωστό ότι «μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού».

    Επίσης, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες αποκατάστασης της βλάβης, λέγοντας ότι «αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στην οποία μετείχαν δύο πλοία. Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά, και ένα δεύτερο απέπλευσε από τη Ρόδο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν έξω από την Αστυπάλαια καθυστέρησε η άφιξη του στη Σαντορίνη».

    [04] Γ.Μανιάτης: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αποκατάστασης της βλάβης στη Σαντορίνη

    Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αποκατάστασης της βλάβης που προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη, δήλωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος επεσήμανε ακόμη ότι έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα, η οποία θα αποτελέσει και την οριστική λύση τόσο για την ασφάλεια όσο και για το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών.

    Ο σχετικός διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε (ο προηγούμενος είχε κηρυχθεί άγονος) στις 30 Ιουλίου και αφορά τη διασύνδεση τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων (Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και Πάρου) με υποβρύχια καλώδια 150 κιλοβόλτ. Η διασύνδεση των νησιών θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια ηλεκτροδότησης, δυνατότητα μεγαλύτερης αξιοποίησης του δυναμικού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά και μείωση του κόστους ηλεκτροπαραγωγής, καθώς τα νησιά ηλεκτροδοτούνται από τοπικούς αυτόνομους σταθμούς που λειτουργούν με πετρέλαιο και έχουν υψηλό κόστος παραγωγής. Το κόστος αυτό καλύπτεται από τους καταναλωτές όλης της χώρας μέσω της χρέωσης για τις λεγόμενες «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας» που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

    [05] Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Κατσιμίδι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι Αττικής, νότια της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι και δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

    Για την κατάσβεση επιχειρούν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

    Συγκέντρωση στο προαύλιο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου πραγματοποίησαν, σήμερα, οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας 11:00- 15:00, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων και κάνοντας λόγο για απολύσεις εργαζομένων και διάλυση των νοσοκομείων.

    Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, προγραμματίζουν ανοιχτή συνέλευση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλου του προσωπικού, στο προαύλιο του νοσοκομείου ενώ, την Τρίτη 20 Αυγούστου, δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10:00- 12:00) και, στις 13:00, πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με τα όμορα σωματεία και τους φορείς των όμορων δήμων για συντονισμό και κοινή δράση.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 21 και 22 Αυγούστου, έχουν αποφασίσει δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10:00- 12:00) στο προαύλιο του Νοσοκομείου και κλείσιμο των ταμείων των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

    Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (11:00- 15:00) που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

    [07] Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Θάσο

    "Μάχη" με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Θάσου, προκειμένου να κατασβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά, που μέχρι στιγμής καίει ανεξέλεγκτα ορεινή δασική έκταση στην περιοχή Καλλιράχη.

    Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη και οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να την κατασβήσουν. Ωστόσο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά "ξέφυγε" από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

    Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να τεθεί η πυρκαγιά, αρχικά, υπό μερικό έλεγχο, καθώς ανάλογα με τον φορά των ανέμων μπορεί άμεσα να κινδυνέψουν η Καλλιράχη και τα Λιμενάρια.

    Πυροσβεστικά κλιμάκια από την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και τη Δράμα βρίσκονται στο νησί, ενώ πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στη δασική περιοχή.

    Ο Δήμος Θάσου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε, αν υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, να εκκενώσει ορεινούς οικισμούς του νησιού.

    [08] DBRS: Το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στο CCC

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας DBRS άρχισε σήμερα να εκδίδει εκτιμήσεις για την Ελλάδα, το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της οποίας τοποθέτησε στη βαθμίδα CCC (high) με αρνητική προοπτική, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

    Οι όροι "high" και "low" τους οποίους χρησιμοποιεί ο DBRS είναι αντίστοιχοι των "+" και "-" των άλλων οίκων αξιολόγησης.

    Ο οίκος DBRS θεωρείται σημαντικός οίκος για την ευρωζώνη, αφού είναι ανάμεσα στους τέσσερις -μαζί με τους Standard and Poor's, Moody's και Fitch? που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με πιθανά κουρέματα χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 August 2013 - 18:30:24 UTC