Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιθεωρητές του ΟΗΕ θα επισκεφτούν σύντομα τη Συρία
  • [02] Σε υψηλά επίπεδα η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

  • [01] Επιθεωρητές του ΟΗΕ θα επισκεφτούν σύντομα τη Συρία

    Επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα ταξιδέψουν σύντομα ση Συρία προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες σχετικά με τις επιθέσεις με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια του διετούς εμφυλίου πολέμου στη χώρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

    «Όπως συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση της Συρίας, η ομάδα των επιθεωρητών θα παραμείνει στη χώρα για να διεξάγει έρευνες, για περίοδο δύο εβδομάδων ή έως ότου είναι αποδεκτό και από τις δύο πλευρές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Μπαν.

    Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη των επιθεωρητών με την κυβέρνηση της Συρίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    [02] Σε υψηλά επίπεδα η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

    Toν Αύγουστο η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φαίνεται να διαμορφώνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αφού σε αυτό τον μήνα καταγράφονται και σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των εγχώριων ξενοδοχειακών μονάδων, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Τράπεζας.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Alpha Bank, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 8,6% (ή κατά 192,1 χιλ. άτομα) και τον Ιούλιο του 2013, μετά την αύξησή τους κατά 12,6% (442,4 χιλ. άτομα) σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και έναντι της μικρής πτώσης τους κατά -6,2% (κατά -34,6 χιλ. άτομα) στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Επίσης, σημαντικά αυξημένη κατά +9,3% (585 χιλ.) σε ετήσια βάση ήταν η αύξηση των αφίξεων στο πρώτο επτάμηνο του 2013, έναντι της πτώσης τους κατά -2,4% το πρώτο επτάμηνο του 2012.

    Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, είναι σημαντικό ότι ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων του πρωτου επταμήνου του 2013 υπερέβη κατά 6,6% και τον αντίστοιχο αριθμό των ταξιδιωτών του πρώτου επτάμηνου του 2011.

    Μια επιπλέον θετική εξέλιξη στην περίοδο Μαΐου- Ιουλίου του 2013 ήταν ότι στο τρίμηνο αυτό σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αφίξεων και στο αεροδρόμιο της Αθήνας στο οποίο υπήρξε πτώση των αφίξεων το 2012 και στο πρώτο τετράμηνο του 2013. Ειδικότερα, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο την Αθήνας ήταν αυξημένες κατά 11,21% τον Μάιο του 2013, 10,35% τον Ιούνιο του 2013 και 1,51% τον Ιούλιο του 2013.

    Όσον αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, σύμφωνα με τον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr, ο οποίος παρέχει συγκριτικές τιμές απο 160 ιστοσελίδες κρατήσεων, η μέση τιμή που πληρώθηκε ανά διανυκτέρευση τον Αύγουστο του 2013 ανήλθε στα 131 ευρώ έναντι 119 ευρώ τον Αύγουστο του 2012 και 121 ευρώ τον Αύγουστο του 2011.

    Η εξέλιξη αυτή αντιστρέφει την τάση για διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες και ενισχύει τις προσδοκίες για σημαντική αύξηση και των εισπράξεων από τον εξωτερικό τουρισμό το 2013, τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 August 2013 - 20:30:20 UTC