Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπέμπονται 84 για πυρπόληση εκκλησιών στην Αίγυπτο
  • [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Τρεις Γέφυρες
  • [03] Ο Ερντογάν διαψεύδει εικασίες για την υγεία του
  • [04] Ο νέος πρόεδρος του Μαλί εξελέγη με 77,61% των ψήφων
  • [05] Αίγυπτος: Η κράτηση του Μόρσι παρατάθηκε για 30 ημέρες

  • [01] Παραπέμπονται 84 για πυρπόληση εκκλησιών στην Αίγυπτο

    Οι αιγυπτιακές αρχές παρέπεμψαν σήμερα στους στρατιωτικούς εισαγγελείς 84 πρόσωπα από την πόλη του Σουέζ, στα οποία περιλαμβάνονται μέλη και οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων, με κατηγορίες για φόνο και πυρπόληση εκκλησιών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Οι παραπομπές έρχονται μια ημέρα αφού το κράτος επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σ' όλη τη χώρα ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και μέλη και οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Η αιματηρή διάλυση από το στρατό και την αστυνομία των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο και τα βίαια επεισόδια που επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε όλη τη χώρα στοίχισαν χθες Τετάρτη τη ζωή σε 525 ανθρώπους, οι 482 από τους οποίους ήταν πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

    Ο Χάλεντ αλ-Χάτιμπ, επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρίνισε πως 202 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το κύριο σημείο συγκέντρωσης που είχαν καταλάβει εδώ και ενάμισυ μήνα οι οπαδοί του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος καθαιρέθηκε και συνελήφθη από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

    Εξάλλου ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Λονδίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για να του μεταφερθεί η "βαθιά ανησυχία" της βρετανικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη χώρα του. Το Λονδίνο ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές να ενεργούν "με τη μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Τρεις Γέφυρες

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε διώροφο κτίριο στις Τρεις Γέφυρες.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στο δώμα της ταράτσας, όπου βρισκόταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

    Στην προσπάθειά του να κατασβέσει την πυρκαγιά, ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στο σημείο βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    [03] Ο Ερντογάν διαψεύδει εικασίες για την υγεία του

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα πως είναι ασθενής και πως την περασμένη εβδομάδα χρειάσθηκε να νοσηλευθεί, ενώ αμφισβήτησε τα κίνητρα των μέσων ενημέρωσης που διατυπώνουν εικασίες για την υγεία του.

    Τη Δευτέρα, η "Γιουρτ" και άλλες τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν πως ο Ερντογάν έμεινε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με στομαχική διαταραχή, αλλά δεν επικαλούνταν κάποια πηγή για τις πληροφορίες τους. Την ημέρα εκείνη το γραφείο του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα "αβάσιμους ισχυρισμούς".

    "Δόξα τω Θεώ, είμαι θαυμάσια. Όσο για το σε ποιο νοσοκομείο βρισκόμουν, τι συνέβη στο νοσοκομείο και πάει λέγοντας, τίποτε τέτοιο δεν υπήρξε. Απλώς ξεκουράστηκα μετά τη γιορτή για λίγες ημέρες και προσάρμοσα το πρόγραμμά μου αναλόγως. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", δήλωσε ο Ερντογάν προς δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν ταξιδέψει στο Τουρκμενιστάν.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Ο νέος πρόεδρος του Μαλί εξελέγη με 77,61% των ψήφων

    Ο νέος πρόεδρος του Μαλί, ο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κέιτα, εξελέγη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 11 Αυγούστου, με ποσοστό 77,61% των ψήφων, έναντι 22,39% που έλαβε ο αντίπαλός του, ο Σουμάιλα Σισέ, ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του την επομένη της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η συμμετοχή σ' αυτό το δεύτερο γύρο ήταν 45,78% και ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων σχεδόν 93.000 (έναντι σχεδόν 400.000 κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 28 Ιουλίου), σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα επισήμως. Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι περίπου 6,8 εκατ. πολίτες του Μαλί.

    Ο Κέιτα, πρώην πρωθυπουργός, έχει δηλώσει πως πρώτη προτεραιότητά του είναι να σφυρηλατήσει μια βιώσιμη ειρήνη στο βόρειο Μαλί με τους αυτονομιστές αντάρτες Τουαρέγκ. Έχει επίσης υποσχεθεί να εξαλείψει την εκτεταμένη διαφθορά και να τονώσει την οικονομία της χώρας.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλους

    [05] Αίγυπτος: Η κράτηση του Μόρσι παρατάθηκε για 30 ημέρες

    Οι δικαστικές αρχές της Αιγύπτου παρέτειναν για 30 ημέρες την κράτηση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε στις 3 Ιουλίου από το στρατό, κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία με κατηγορίες για φόνο και κατασκοπεία.

    Στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σήμερα για τα θύματα των αιματηρών βιαιοτήτων στην Αίγυπτο, καθώς και "για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση" στη χώρα αυτή.

    "Πολύ οδυνηρές ειδήσεις έρχονται δυστυχώς από την Αίγυπτο. Επιθυμώ να προσευχηθώ για τα θύματα, τις οικογένειές τους, τους τραυματίες και αυτούς που υποφέρουν", δήλωσε ο πάπας από τη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο. "Ας προσευχηθούμε μαζί για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση σ' αυτή την αγαπημένη γη", πρόσθεσε.

    Στη Ρώμη, η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο κάλεσε σήμερα το απόγευμα τον πρεσβευτή της Αιγύπτου "σχετικά με τις πολύ σοβαρές εξελίξεις της κατάστασης στην Αίγυπτο και τα δραματικά επεισόδια βίας που σημειώθηκαν" χθες Τετάρτη.

    Εξάλλου η σουηδική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Elecrolux ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε προσωρινά τα εργοστάσιά της στην Αίγυπτο εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στη χώρα. "Έχουμε την εντύπωση πως πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ομίλου Ντάνιελ Φρίχολμ.Η Elecrolux απασχολεί περίπου 6.700 εργαζομένους στην Αίγυπτο.

    Στο μεταξύ, εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, για να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη διάλυση των καταυλισμών διαμαρτυρίας που είχαν στήσει στο Κάιρο, η οποία προκάλεσε επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 August 2013 - 12:30:21 UTC