Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ
  • [02] Σε κρίσιμη κατάσταση η ανήλικη που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της στο Άργος
  • [03] "Κόκκινα" σχεδόν τα μισά σπίτια που ελέγχθηκαν στη Φθιώτιδα
  • [04] Ο Κ. Φιλιππίδης 10ος στον τελικό του επί κοντώ
  • [05] Νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς στην κυβέρνηση
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

    Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην εταιρεία EMMA DELTA. Από την πλευρά της Emma Delta υπέγραψε την συμφωνία ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του ταμείου Στέλιος Σταυρίδης. Το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 652 εκατ. ευρώ.

    Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό.

    Ειδικότερα, δήλωσε ότι «Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης, ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν και να «τρέξουν» τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους.

    Τέλος ο Δ. Μελισσανίδης δήλωσε ότι «με τη σημερινή συμφωνία Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», και πρόσθεσε ότι «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα».

    [02] Σε κρίσιμη κατάσταση η ανήλικη που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της στο Άργος

    Στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ο 47χρονος επιχειρηματίας που αυτοπυροβολήθηκε, έχοντας νωρίτερα πυροβολήσει την 17χρονη κόρη του στο κέντρο του 'Αργους.

    Ο επιχειρηματίας που έτρωγε με την ανήλικη κόρη του σε κατάστημα της πλατείας Λαϊκής Αγοράς στο 'Αργος, σε κάποια στιγμή που η κόρη του πήγε στο περίπτερο, την ακολούθησε και για άγνωστη αιτία την πυροβόλησε με ένα πιστόλι, που κατείχε παράνομα, τραυματίζοντάς την στον αυχένα και το κεφάλι.

    Στην συνέχεια ο 47χρονος πήγε σπίτι του και με το ίδιο πιστόλι που βρήκαν οι αστυνομικοί δίπλα του, αυτοπυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στη στοματική κοιλότητα.

    [03] "Κόκκινα" σχεδόν τα μισά σπίτια που ελέγχθηκαν στη Φθιώτιδα

    Πάνω από 850 οικοδομές έχουν ελέγξει τα συνεργεία των μηχανικών στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από τον σεισμό και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δήμοι, το 45% των κτισμάτων στα οποία έγινε έλεγχος έχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ τα περισσότερα έχουν χαρακτηριστεί σε πρώτη φάση ακατοίκητα.

    Ειδικότερα, σήμερα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ελέγχων στις κατοικίες και τα κτίσματα, με τους αρμόδιους μηχανικούς να έχουν επισκεφθεί το σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί, να έχουν σχηματίσει σαφέστατη άποψη σε σχέση με τις ζημιές, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αμφίκλειας έχουν μεταφερθεί αρκετές υπηρεσιακές δομές από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα που κάνουν τους ελέγχους στα σπίτια. Στην Αμφίκλεια έχουν δημιουργήσει ένα συντονιστικό κέντρο όπου συγκεντρώνουν τα στοιχεία από όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές και από αύριο ξεκινά ένας δεύτερος γύρος ελέγχων ακόμη και σε οικοδομές οι οποίες είχαν ελεγχθεί, για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίσματα.

    [04] Ο Κ. Φιλιππίδης 10ος στον τελικό του επί κοντώ

    Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς μέχρι αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης, έστω και αν δεν κατάφερε στον τελικό του επί κοντώ, να φτάσει τις προσδοκίες του. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 10η θέση με 5.65, ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ξεκίνησε τον αγώνα από τα 5.50, που πέρασε με την πρώτη, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.75.

    [05] Νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς στην κυβέρνηση

    Με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έγινε γνωστή η πλήρωση έξι θέσεων γραμματέων.

    Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ορίζονται η Χρυσούλα Μουκίου στη Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου, Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, η Βασιλική Ευταξά στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ο Χρήστος Βασιλάκος στη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου στη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Δημήτρης Ιατρίδης στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ως Ειδικός Συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων.

    «Η Κυβέρνηση προωθεί Προεδρικό Διάταγμα με σκοπό τη σύσταση συναφούς Ειδικής Γραμματείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία θα προΐσταται ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο

    Με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο μια κοινωνία, η οποία ήδη βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής».

    Κάθε μέρα που περνάει, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται κι ένας υπουργός που ανοίγει διάπλατα το θέμα του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση, και ο κ. Σαμαράς προσωπικά, είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η εφαρμογή μιας νέας «σεισάχθειας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2013 - 18:30:22 UTC