Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πατέρας πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στο Άργος
  • [02] Το ΣΔΟΕ σφράγισε για 48 ώρες δύο επιχειρήσεις
  • [03] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κλινδιά
  • [04] ΕΛ.ΑΣ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
  • [05] Σ. Κεδίκογλου: Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει
  • [06] Νεκρό νεογνό βρέθηκε σε χωματερή στην Ηλεία

  • [01] Πατέρας πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στο Άργος

    Σοκάρει την κοινωνία του Άργους η απόπειρα δολοφονίας μιας 17χρονης Ελληνίδας, από τον 47χρονο πατέρα της, λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 47χρονος πυροβόλησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία την ανήλικη κόρη του, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς στο κέντρο του Άργους.

    Η 17χρονη έχει μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη, με δύο σφαίρες στο κεφάλι, στο νοσοκομείο Άργους και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ξεκινά η διακομιδή της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

    Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, τον οποίον ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να έχει βρεθεί στο σπίτι του, έχοντας αυτοπυροβοληθεί.

    [02] Το ΣΔΟΕ σφράγισε για 48 ώρες δύο επιχειρήσεις

    Σε σφράγιση δύο επιχειρήσεων για 48 ώρες, μία στα Σύβοτα Θεπρωτίας και μία στη Θάσο, προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καθώς οι εν λόγω εταιρίες δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

    Ειδικότερα σε ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ, χθες 11.8.2013 στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σε εκτέλεση Ειδικών Εντολών Ελέγχου του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι μία επιχείρηση εστιατόριο-καφέ-ομπρέλες στην τουριστική περιοχή Σύβοτα Θεσπρωτίας, καθώς και μία ατομική επιχείρηση- ταβέρνα στη Θάσο δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

    Το ΣΔΟΕ προέβη σε σφράγιση των επιχειρήσεων αυτών για 48 ώρες, παρουσία των αρμοδίων αστυνομικών Αρχών, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς υπηρεσίας των αντίστοιχων περιοχών. Στη δεύτερη επιχείρηση κατ? εντολή της εισαγγελέως, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

    [03] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κλινδιά

    Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή Κλινδιά της Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στο πόδι και πρόκειται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

    Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ οι χερσαίες και οι εναέριες δυνάμεις αντιμετώπισαν, νωρίτερα το μεσημέρι, αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες και περίπου 30 οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, λόγω των ανέμων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το μέτωπο της φωτιάς μακριά από κατοικημένες περιοχές.

    [04] ΕΛ.ΑΣ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

    Σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση με τις δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε διάστημα 24 ωρών - και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους - στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

    Ως "αποδέκτης" των χειροβομβίδων φέρεται ένας 53χρονος, ο οποίος, από καθαρά θέμα τύχης γλίτωσε το μοιραίο. Όπως προέκυψε, στη μία περίπτωση, οι δράστες είχαν "δέσει" πάνω στη δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε τη χειροβομβίδα, η οποία και δεν εξερράγη, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανότατα λόγω αστοχίας στον πυροκροτητή.

    Ο ? υποψήφιος στόχος κάλεσε την Άμεση Δράση και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών για την ασφαλή απομάκρυνση της χειροβομβίδας, ενώ ο ίδιος εξεταζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ από αστυνομικούς, χωρίς όμως να προκύπτει εάν, ενδεχομένως, είχε διαφορές με ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεται.

    Πάντως, ο 53χρονος συνελήφθη, αφού, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - δύο ηλεκτρικοί εκκενωτές (τέιζερ), ένα μαχαίρι στιλέτο, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ξιφίδιο και μικροποσότητα κάνναβης.

    Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι δράστες.

    [05] Σ. Κεδίκογλου: Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει

    «Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει. Και εκείνος που δεν μπορεί, θα προστατεύεται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

    Διευκρίνισε επ' αυτού ότι θα μπουν κριτήρια που θα καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον υπουργείο Οικονομικών.

    «Πρώτος γνώμονας, η προστασία των ευαίσθητων, των αδύναμων. Δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων, να υπάρχει η έννοια της στεγαστικής πίστης και για τους νέους» τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα για τις πρώτες κατοικίες όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.

    Εξήγησε παράλληλα ότι πρέπει τα κριτήρια να καθοριστούν επακριβώς και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ρύθμιση με μια νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει εκείνους που έχουν ανάγκη.

    «Αν δεν κάνουμε τίποτα, 31 Δεκεμβρίου, θα αίρεται κάθε προστασία. Λοιπόν, πρέπει στο Κοινοβούλιο να βρούμε, να συμφωνήσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», υπογράμμισε.

    [06] Νεκρό νεογνό βρέθηκε σε χωματερή στην Ηλεία

    Νεκρό μέσα στη χωματερή των Λεχαινών Ηλείας βρέθηκε το μεσημέρι ένα νεογνό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του νεογνού βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, για νεκροψία- νεκροτομή.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το νεκρό νεογνό εντοπίστηκε στη χωματερή από Ρομά, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Στην περιοχή των Λεχαινών βρίσκονται αστυνομικοί, διεξάγοντας έρευνες και λαμβάνοντας καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το νεογνό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2013 - 14:30:22 UTC