Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο επτάμηνο
  • [02] Τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους υπουργούς
  • [03] Συνελήφθησαν δύο από τους δέκα δραπέτες της Αμυγδαλέζας
  • [04] Δημιουργία τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ
  • [05] Μαίνεται η φωτιά στην Κλινδιά Ηλείας, μικροεστίες σιγοκαίνε στην Άνδρο
  • [06] Ταξιτζής για μια μέρα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας
  • [07] ΕΛΣΤΑΤ: Περιορισμός της ύφεσης, στο 4,6% ο ρυθμός πτώσης του ΑΕΠ
  • [08] Η Υφαντίδου υπερέβη το 1.65 μ στο άλμα εις ύψος

  • [01] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

    Στα 1,917 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2013, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση σε σχέση τόσο με πέρυσι, όσο και με τον στόχο του προϋπολογισμού. Την ίδια περίοδο ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,567 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,083 δισ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και στόχο για πρωτογενές έλλειμμα 3,141 δισ. ευρώ το φετινό επτάμηνο.

    Πρόκειται για εξέλιξη που συνδυάζεται με ανάκαμψη της πορείας των εσόδων τον Ιούλιο και επιβεβαιώνει σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας που καθιστά όλο και πιο εφικτό τον στόχο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους.

    Σημειώνεται ότι το περυσινό επτάμηνο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανέρχονταν σε 13,216 δισ. ευρώ ενώ ο φετινός στόχος επταμήνου ήταν έλλειμμα 7,528 δισ. ευρώ.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 30,799 δις ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,303 δις ευρώ ή 8,1% έναντι του στόχου του επταμήνου 2013.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26,862 δισ. ευρώ, 746 εκατ. ευρώ ή 2,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του επταμήνου.

    Εξάλλου, σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

    [02] Τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους υπουργούς

    Στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς της κυβέρνησης για τις υποχρεώσεις τους ενόψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα.

    [03] Συνελήφθησαν δύο από τους δέκα δραπέτες της Αμυγδαλέζας

    Συνελήφθησαν δύο μετανάστες από το Πακιστάν, που είχαν διαφύγει από το κέντρο κράτησης αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στη λεωφόρο Πάρνηθος αργά το βράδυ της Κυριακής.

    Οι μετανάστες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας στασίασαν το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα διανομής φαγητού, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων που έχουν διαφύγει συνεχίζονται.

    [04] Δημιουργία τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

    Τη δημιουργία τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών έθεσε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

    Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, το θέμα της πρόσβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση είναι φλέγον, ιδιαίτερα σήμερα, σε περίοδο δηλαδή έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και γενικότερα, ακόμα και στην προ κρίσης εποχή. Κατά τη Συνομοσπονδία, οι συνεταιριστικές τράπεζες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πιστωτικοί οργανισμοί οι οποίοι είναι πιο κοντά στις μικρές επιχειρήσεις για τους εξής λόγους:

    - Γνωρίζουν καλύτερα την τοπική οικονομία και τους επιχειρηματίες και επομένως μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες τους.

    - Τείνουν να ενισχύουν υγιείς επιχειρήσεις με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

    - Εστιάζουν κυρίως στη λειτουργία της λιανικής τραπεζικής, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις μεγάλες τράπεζες.

    - Αρκετά υψηλά στην ιεραρχία των στόχων τους είναι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στόχος ο οποίος αποτελεί βασικό οδηγό στις αποφάσεις για χρηματοδότηση.

    [05] Μαίνεται η φωτιά στην Κλινδιά Ηλείας, μικροεστίες σιγοκαίνε στην Άνδρο

    Εξακολουθεί να καίει αγροτοδασική έκταση το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Κλινδιά της Ηλείας, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές, αφού βρίσκεται μέσα σε χαράδρα.

    Για τον έλεγχο της φωτιάς επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με περίπου 30 οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από χίλια στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης. Την ίδια ώρα, μικροεστίες σιγοκαίνε στην Άνδρο.

    [06] Ταξιτζής για μια μέρα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας

    Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας εργάσθηκε μυστικά για μία ημέρα ως οδηγός ταξί στο κέντρο του Οσλο τον περασμένο Ιούνιο, αφήνοντας τους επιβάτες του να αναρωτιούνται αν άλλαξε επάγγελμα.

    Φορώντας στολή οδηγού ταξί και γυαλιά ηλίου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ οδήγησε επί ώρες στο κέντρο της πρωτεύουσας μεταφέροντας τους πελάτες του στους προορισμούς του, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά του μόνο όταν οι "πελάτες" του καταλάβαιναν ποιος είναι.

    Το "χάπενινγκ", το οποίο οργανώθηκε από διαφημιστική εταιρεία στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του, κινηματογραφήθηκε από κρυφές κάμερες. Βίντεο από το γεγονός δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα VG και στο προφίλ του νορβηγού πρωθυπουργού στο Facebook.

    Ο Γενς Στόλτενμπεργκ λέει ότι ήθελε να ακούσει τις ειλικρινείς γνώμες των πολιτών για τα πολιτικά πράγματα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] ΕΛΣΤΑΤ: Περιορισμός της ύφεσης, στο 4,6% ο ρυθμός πτώσης του ΑΕΠ

    Σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο ρυθμός πτώσης του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 και ενώ το πρώτο τρίμηνο ο ρυθμός πτώσης ήταν 5,6%.

    Τα στοιχεία αποτυπώνουν την επιβράδυνση του ρυθμού πτώσης οικονομικής δραστηριότητας και καταδεικνύουν τον περιορισμό των φαινομένων ύφεσης της οικονομίας.

    [08] Η Υφαντίδου υπερέβη το 1.65 μ στο άλμα εις ύψος

    Η Σοφία Υφαντίδου υπερέβη το ένα μέτρο και 65 εκατοστά στο άλμα εις ύψος του επτάθλου, κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Μόσχα.

    Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.68μ, με αποτέλεσμα να πάρει 795 βαθμούς και μετά τα πρώτα δύο αγωνίσματα (100μ εμπόδια και ύψος), έχει συγκεντρώσει 1.783 βαθμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2013 - 10:30:22 UTC