Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπολτ το χρυσό στα 100 μέτρα
  • [02] Για επέμβαση κατά των υποστηρικτών του Μόρσι ετοιμάζεται η αστυνομία
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων αναγνωρίζονται
  • [04] ΔΣΑ: «Αντισυνταγματική» η απόφαση για κατασχέσεις και σε αργίες

  • [01] Ο Μπολτ το χρυσό στα 100 μέτρα

    Ήταν αδύνατον να... διαψεύσει τα προγνωστικά ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος άφησε πίσω του την αποτυχία της Νταεγού (όπου είχε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε) και στη Μόσχα στέφθηκε για δεύτερη φορά (μετά το 2009) παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. με χρόνο 9.77.

    Το ασημένο πήρε ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν με 9.85 και το χάλκινο ο Τζαμαϊκανός Νέστα Κάρτερ με 9.95.

    [02] Για επέμβαση κατά των υποστηρικτών του Μόρσι ετοιμάζεται η αστυνομία

    Η αιγυπτιακή αστυνομία αναμένεται να αρχίσει να αναλαμβάνει δράση νωρίς τη Δευτέρα εναντίον των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που είναι συγκεντρωμένοι σε καταυλισμούς διαμαρτυρίας στο Κάιρο, δήλωσαν σήμερα Κυριακή πηγές ασφαλείας και κυβερνητικές πηγές, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη αιματοχυσία.

    Οι καταυλισμοί είναι τα κύρια σημεία στην αντιπαράθεση ανάμεσα στον στρατό που ανέτρεψε τον Μόρσι και στους υποστηρικτές του που απαιτούν την αποκατάστασή του.

    Δυτικοί και Άραβες μεσολαβητές και μέλη της αιγυπτιακής κυβέρνησης έχουν προσπαθήσει να πείσουν τον στρατό να μην χρησιμοποιήσει βία για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες.

    Οποιαδήποτε περαιτέρω βία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βαθύνει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο και θα εμποδίσει την κυβέρνηση από το να ασχοληθεί με ζωτικής σημασίας θέματα όπως η εύθραυστη οικονομία, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων αναγνωρίζονται

    "O ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ευθύνη. Το μόνο που μπορεί, είναι να δείχνει την αμηχανία και τη μικροψυχία του για το πετυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού" δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α..

    Όπως τονίζει ο κ.Κεδίκογλου, "οι σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων αναγνωρίζονται και η πατρίδα μας αναβαθμίζεται".

    [04] ΔΣΑ: «Αντισυνταγματική» η απόφαση για κατασχέσεις και σε αργίες

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ως αντισυνταγματική και αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία παρέχεται στο Δημόσιο η δυνατότητα να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και τον μήνα Αύγουστο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος.

    Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, πέρα από το γεγονός ότι ούτε αυτή τη φορά υφίσταται «έκτακτη περίπτωση», στην οποία να συντρέχει «εξαιρετικά επείγουσα» και «απρόβλεπτη ανάγκη», ώστε να είναι επιτρεπτή η κατ' άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος άσκηση νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία, η εν λόγω ΠΝΠ αντίκειται εν προκειμένω και στην αρχή της δικονομικής ισότητας των διαδίκων (αρχή της ισότητας των όπλων ενώπιον των δικαστικών αρχών), κατ? άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ (πρβλ. εντελώς ενδεικτικά, ΕΔΔΑ, 11-1-2001, Πλατάκος κατά Ελλάδος, Ολ.ΣτΕ 2807/2002, Ολ.ΑΠ 12/2002), στο μέτρο που καθιερώνει εξαιρετικό προνόμιο υπέρ του Δημοσίου έναντι των ιδιωτών, υπό την έννοια ότι δεν καθιερώνεται αντίστοιχη δυνατότητα και για τους ιδιώτες κατά την επιβολή κατάσχεσης σε βάρος του Δημοσίου. Το διακύβευμα βέβαια δεν είναι να επεκταθεί μία τέτοια ? απαράδεκτη για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου ? δυνατότητα και στους ιδιώτες αλλά να μην ισχύσει ούτε για το Δημόσιο, σημειώνει ο ΔΣΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 August 2013 - 18:30:21 UTC