Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο
  • [02] Η συριακή κρίση στο τραπέζι Λαβρόφ - Μπαν Κι Μουν
  • [03] Ο Κλίντον και η Όπρα μεταξύ των 50 προσωπικοτήτων που τίμησε ο Ομπάμα
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ν. Αναστασιάδη

  • [01] Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

    Μέχρι σήμερα τοαπόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    «Υπήρξαν ορισμένες επί μέρους διαφωνίες, αλλά μπορώ να πω ότι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Νικηφόρος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο.

    Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, με το νέο σύστημα τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα μειωθούν από έξι σε τέσσερα, ενώ αντίστοιχα τα επιστημονικά πεδία θα μειωθούν σε τέσσερα από πέντε.

    [02] Η συριακή κρίση στο τραπέζι Λαβρόφ - Μπαν Κι Μουν

    Ο γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν «τόνισε την επείγουσα ανάγκη της αναβίωσης» της προετοιμασίας της Διάσκεψης της Γενεύης για τη Συρία, σε δείπνο εργασίας την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

    Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ έχουν προσπαθήσει εδώ και μήνες να οργανώσουν μια διάσκεψη για τη Συρία, ώστε να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση, από τη σύγκρουση που έχει στοιχίσει πάνω από 100.000 θανάτους τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η διάσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί τον Ιούνιο αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε

    Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τον Λίβανο, με την ευκαιρία της «στάσης» που έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη, πριν μεταβεί την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, για να συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργών Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τον υπουργό Άμυνας, Τσακ Χάγκελ Στη συνάντηση θα πάρει μέρος και ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

    Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται τα θέματα της Συρίας, ο νέος πυρηνικός αφοπλισμός με τη συνθήκη START, το Αφγανιστάν, το Ιράν, αλλά την δεδομένη στιγμή το μεγάλο θέμα είναι η περίπτωση Σνόουντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Ο Κλίντον και η Όπρα μεταξύ των 50 προσωπικοτήτων που τίμησε ο Ομπάμα

    Πενήντα προσωπικότητες της αμερικανικής κοινωνίας, τίμησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Το βραβείο είναι η υψηλότερη τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Πολιτειών και με την ευκαιρία της 50ης επετείου της απονομής, ο Ομπάμα επέλεξε να τιμήσει μια ομάδα από γνωστά ονόματα στην αμερικανική κοινωνία.

    Μεταξύ των βραβευθέντων είναι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, η παρουσιάστρια εκπομπών talk show Όπρα Γουίνφρεϊ, ο βετεράνος συντάκτης της Washington Post, Μπεν Μπράντλι, ο θρυλικός παίκτης του αμερικανικού μπέιζμπολ Ερνι Μπανκς, ο πρώην προπονητής μπάσκετ του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Ντιν Σμιθ, και ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων Κόρντι Τίντελ

    Μεταξύ των προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν ήταν και σημαίνοντα πρόσωπα της αμερικανικής κοινωνίας που δεν είναι εν ζωή, όπως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα Σάλι Ράιντ και ο αείμνηστος γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Χαβάη, Ντάνιελ Ιναουγιέ.

    Ο Κλίντον, πρόεδρος από το 1993-2001, αναφέρθηκε στο έργο του στο ομώνυμο Ίδρυμα και την παγκόσμια προσπάθεια για την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση των οικονομιών. Ο Μπανκς ήταν για 19 χρόνια μέλος των Chicago Cubs, έπαιξε σε 11 All-Star παιχνίδια και εισήλθε στο Hall of Fame το 1977. Ο Μπεν Μπράντλι ήταν συντάκτης της Washington Post, κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Γουότεργκέιτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον τη δεκαετία του 1970, ενώ ο Ντιν Σμιθ θεωρείται ο καλύτερος προπονητής στη ιστορία του κολεγιακού αμερικανικού μπάσκετ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ν. Αναστασιάδη

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της συνάντησής του στο Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τα όσα συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τα θέματα της Κύπρου.

    Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου συζητούν τις επαφές τις ελληνικής αποστολής στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 August 2013 - 4:30:24 UTC