Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Τζ. Κέρι
  • [02] Πυρκαγιά σε Φωκίδα, Ηλεία και Αυλάκι Αττικής
  • [03] Νέα ώθηση στην Α. Μέρκελ από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών

  • [01] Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Τζ. Κέρι

    Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον. Η συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως τη χαρακτήρισε, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ήταν «παραγωγική» και «επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

    Όπως ανέφερε η κ. Ψάκι μετά τη συνάντηση Σαμαρά ? Κέρι, ο Αμερικανός υπουργός «αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε δε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές».

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

    Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κ. Ψάκι, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

    [02] Πυρκαγιά σε Φωκίδα, Ηλεία και Αυλάκι Αττικής

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε χώρο με οικόπεδα και χαμηλή βλάστηση, στο τέρμα της οδού Κερκύρας, στο Αυλάκι Αττικής. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και φυσάει δυνατός άνεμος, γι αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

    Επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και ένα ελικόπτερο.

    Δυο ακόμα πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις, στον δήμο Γραβιάς στη Φωκίδα και στο Γεράκι Ηλείας.

    Η φωτιά στη Φωκίδα εκδηλώθηκε σε δάσος μεβελανιδιές και πουρνάρια, στην περιοχή Καστέλια, κοντά στο Πολύδροσο. Επί τόπου βρίσκονται και προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρα, ενώ από αέρος έκαναν μέχρι πριν από λίγο ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ).

    Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Γεράκι του δήμου Ήλιδας, επίσης σε δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρα και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    [03] Νέα ώθηση στην Α. Μέρκελ από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών

    Η αντίστροφη μέτρηση για τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα στη Γερμανία εισέρχεται στο τελικό της στάδιο, με τις ενδείξεις περί οικονομικής ανάκαμψης να θεωρείται ότι αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της Άγγελας Μέρκελ να κερδίσει μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

    Οι τελευταίες έξι εβδομάδες που απομένουν στην εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου άρχισαν με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings πως το κρατικό αξιόχρεο της Γερμανίας παραμένει στη βαθμίδα AAA, αλλά και μια σειρά οικονομικών δεικτών που δείχνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανακτά ορμή μετά την άτονη έναρξη της χρονιάς.

    «Οι βελτιωμένοι δείκτες για τη βιομηχανία, μαζί με το ποσοστό ανεργίας που βρίσκεται κοντά σε χαμηλό εικοσαετίας, πιθανόν να ενισχύσουν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ πριν από τις εκλογές», επισήμανε ο Πετρ Τσέμτσικ, οικονομολόγος της Moody's Analytics, της διεύθυνσης έρευνας του φερώνυμου οίκου αξιολόγησης ο οποίος εδρεύει στη Νέα Υόρκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 August 2013 - 18:30:21 UTC